Pes škriabe steny

Sem píšte vaše rady a nápady.

Pes škriabe steny

Poslaťod olivia » Pon 07.11.2011 18:26

Prosím, poraďte! Máme 7-mesačnú naháčku, bez problémov bola doma sama, no v poslednom čase začala škrabať stenu. Je to v takej výške, že sa musí postaviť na zadné a odškriabe kus omietky. Raz to spravila už aj keď sme boli doma, ale neprichytili sme ju. Má dosť hračiek, je dobre venčená, tak nevieme, čo ju to napadlo... Žeby málo vápnika? Skúsili sme postriekať inkriminované miesto vodou s korením, ale nezabralo. Stretli ste sa s tým? Ďakujem vopred za rady a názory.
olivia
Okoloidúci
 
Príspevky: 2

Re: Pes škriabe steny

Poslaťod BinLadin » Pon 07.11.2011 22:51

Muze jit pradepodobne o uvolneni stresu nebo preskok v dusledku spatne snasene samoty ve chvily kdy je doma sama,reakce na nevhodne spojitosti.Kazdopadne bez znalosti psa a vice informci jen velmi letmi odhad proc tak reaguje. Moznosti reseni je povicero ale bez znalosti psa a vas nejde nez dat vseobecne rady.
BinLadin
Hafan
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 574
Bydlisko: Brno

Re: Pes škriabe steny

Poslaťod Hanka 1 » Uto 08.11.2011 5:55

olivia píše:Prosím, poraďte! Máme 7-mesačnú naháčku, bez problémov bola doma sama, no v poslednom čase začala škrabať stenu. Je to v takej výške, že sa musí postaviť na zadné a odškriabe kus omietky. Raz to spravila už aj keď sme boli doma, ale neprichytili sme ju. Má dosť hračiek, je dobre venčená, tak nevieme, čo ju to napadlo... Žeby málo vápnika? Skúsili sme postriekať inkriminované miesto vodou s korením, ale nezabralo. Stretli ste sa s tým? Ďakujem vopred za rady a názory.


Jak se jinak projevuje, jak se chová, když odcházíte? Nezměnilo se něco v domě?
Hanka 1
Šampión
 
Príspevky: 2991

Re: Pes škriabe steny

Poslaťod olivia » Uto 08.11.2011 9:58

doma sa nič nezmenilo a raz to spravila aj vtedy, ked sme boli doma. Keď vidí, že odchádzame, sama ide do pelieška a tam zaspí. Všetko je po starom, žiadne zmeny, nič, preto ma to prekvapilo.
olivia
Okoloidúci
 
Príspevky: 2

Re: Pes škriabe steny

Poslaťod katkariinka » Uto 08.11.2011 10:06

byvate v byte? skuste sa spytat susedov, ci doma nezavyja, nesteka.
Ak mate moznost, nahrajte si, co sa doma deje, kym tam nie ste. Mozno niekto preraba byt a ona sa boji...
Nazory vyjadrene v prispevkoch vychadzaju z mojich skusenosti s vlastnymi psami a zo studia literatury. Nemam zlozene ziadne skusky. Som uplny laik. Kazda rada je bez zaruky a pouzitie na vlastne riziko. Ak mate pochybnosti, vyhladajte odbornu pomoc.
katkariinka
Šampión
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 3567
Bydlisko: Žilina

Re: Pes trha a obhryza dvere

Poslaťod meginka » Uto 13.12.2011 20:55

prosim vás mam 7mesačnu fenku jack russel s bavorskym farbiarom. Začala som pracovat je tomu už tri mesace od malinka učime ju samu doma vždy bolo všetko OK a teraz kažy den co sa vratm s prace najdem niečo vyvedene ( vytrhla lištu zo steny čo je na plavajucej polahe a rozhryzla ju uplne na drobno, začala trhat vrchnu vrstvu na dverach do obyvačky, dneska som sa vratila tak roztrhla tapacir na verach do bytu a vytrhala molitan odtial....) poradte ako ju to odnaučiť. Hračiek ma dosť, ma aj kosti žuvacie a kadečo aj venčena je dobre susedia tvrdia že nezavija doma. Poradte mi lebo manžel ju vyhodi s domu už je toho vážne veľa keď nám niči vsetky veci. Idem do prace vyvenči sa pridem s prace hned ide vonka na výbeh. Poradte mi prosim Vás :plac: :plac:
meginka
Nováčik
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 38

Re: Pes škriabe steny

Poslaťod Lindchen » Uto 13.12.2011 20:59

Nechcem byť hnusná, ale po skúsenosti s Brownym (ktorý išiel z domu z rovnakého dôvodu), vidím jediné riešenie zostať doma a korigovať nežiadúce správanie psa. Tak som vychovávala Arisa a je z neho absolútn ideálny bytový pes.
"Everything you love will probably be lost, but in the end, love will return in another way." Franz Kafka
Lindchen
Multišampión
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 8616
Bydlisko: Bratislava, Ružinov

Re: Pes škriabe steny

Poslaťod meginka » Uto 13.12.2011 21:57

my sme mali jedneho psika a ten bol uplne v pohode ale tento už neviem čo to ma byt ja nechapem. ten predtym nam nezničil nic a tato furt čosi. a doma ostat nemožem nakolko mame male dieta muž aj ja zarabame minimum a to by bol v dnešnej dobe dost velky prepich byt doma a platit učty s čoho by sme. To sa mi nezda dobre riešenie niečo musi existovat aby prestala.
meginka
Nováčik
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 38

Re: Pes škriabe steny

Poslaťod Renata » Str 14.12.2011 19:38

meginka, myslim, ze tym nebolo myslene, ostat doma navzdy, ale najst si cas na psa, vychovavat ho a ucit. ono totiz nic same od seba neprejde a ona neprestane, treba jej ukazat co ma robit a to sa neda pokial si na nu nevyhradite cas. vy toho podla prispevkov na fore mate trosku viac :no: je tu samostatna tema o nesamostatnosti (mne to pride ako nesamostatnost v kombinacii s nudou), su tam fajn rady, ako psa naucit samostatnosti, su tam napady, cim ho zaujat, kym nie ste doma, aby sa nenudil. ja by som poradila asi jedno zasadne. neporovnavat psa, ktoreho ste mali, s tym co mate. nie je pes ako pes a to ze jeden pes nenicil, nehrabal, neznamena, ze vsetky ostatne su take iste. mate doma terierku v kombinacii s pracovnym polovnym psom. okrem toho vo veku, kedy ide do puberty, bud teraz, alebo nikdy :smile: v tomto veku vychova na ukazanie toho, co je ziaduce a zabava a praca na zamestnanie tela a hlavy, donemoty, domrtva.
Maybe the reason I love animals so much, is because the only time they have ever broken my heart, is when they've crossed that rainbow bridge
Renata
Hafan
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 932

Re: Pes škriabe steny

Poslaťod meginka » Štv 15.12.2011 8:37

dakujem ale my mame meggy doma od 4 tyždnov od vtedy bola učena sama doma ked som šla zaniest dceru do skolky a tak. Začala som robit teraz je tomu len mesiac predtym ju vyvenčím aj potom ju vyvenčim ked sme sli aj na dlhšie preč nikdy nic nevyviedla vždy bolo všetko OK a len teraz začala akosi vystrajať. Možno je aj to chyba že vo svojom okoli nemáme takeho hafana s ktorym by sa vyšalela do mrtva ako hovorite lebo bud su to stary psy a nervozny na štence alebo su to yorkšíre ktore ju nemusia. Ona je dost rychla a impulzivna. Ja dufam že to už skonči lebo ak nie tak bohužial nakolko si byt zničit nedam co by ma moc mrzelo. A nakolko som odkazana živit rodinu teda spolu s mužom tak sa fakt neda aby človek ostal doma. Ja som rada že konečne po polroku som si našla robotu ktora ma zatial bavi a ako hovorim pol roka som bola s nou doma a nic nevyviedla.
meginka
Nováčik
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 38

Re: Pes škriabe steny

Poslaťod Bad » Štv 15.12.2011 8:46

meginka píše:Ja som rada že konečne po polroku som si našla robotu ktora ma zatial bavi a ako hovorim pol roka som bola s nou doma a nic nevyviedla.

proč by vyváděla když nebyla sama

meginka píše:nikdy nic nevyviedla vždy bolo všetko OK a len teraz začala akosi vystrajať.

najednou je sama, takže.....

Něco o nesamostatnosti by bylo tady : viewtopic.php?f=9&t=7474&start=45
a pročti si i další témata, ono se ty problémy prolínají

meginka píše:Možno je aj to chyba že vo svojom okoli nemáme takeho hafana s ktorym by sa vyšalela do mrtva

Tak jí toho hafana musíš nahradit sama, cvičíš ji vůbec nějak?
Bad
Multišampión
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 5691

Re: Pes škriabe steny

Poslaťod Renata » Štv 15.12.2011 11:13

meginka píše:Ja dufam že to už skonči lebo ak nie tak bohužial

meginka, bohuzial, v pripade, ze jej nedas dostatocne zamestnanie tak to neskonci. lebo toto je momentalne jej jedina zabava pokial nie ste doma. nic ine nema, je cerstva, plna zivota a pripravena do boja :smile: a este k tomu, ze to doteraz nerobila. ja som mala stena od 8 tyzdnov, 3/4 dna bez ohladu na to, ci som bola so mnou, alebo sama, prespala. ako steniatko na prechadzkach vsetko skumala, vsetko bolo nove, zaujimave, unavit som ju dokazala za malu prechadzku a chvilku hry tak, ze chrapala potom pol dna. keby som to iste robila vo veku 7 mesiacov, ked stena dospieva, pubertuje, ked rastie aj jej chut a sila, tak by ma s tou kratkou prechadzkou a hrou oplula a rozbombardovala aj vchod, nielen byt. tu nudu a nesamostatnost vyriesite jedine tak, ze nebudete hladat preco sa to neda (napr. to ze nemate kamosa na vysalenie v okoli) ale najdete sposob ako sa to da. tem, sposobov a napadov je v prislusnych temach vela. drzim moc palce.
Maybe the reason I love animals so much, is because the only time they have ever broken my heart, is when they've crossed that rainbow bridge
Renata
Hafan
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 932

Re: Pes škriabe steny

Poslaťod cisielko » Pon 06.02.2012 20:19

Prosím vás, písali ste tu o témach nesamostanosti psa, ako ho zabaviť ked je cez deň sám doma aby nečnil byt, nikde ich neviem nájsť, neviete mi poradiť kde by som tie témy našla? dakujem
cisielko
Šteniatko
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 59

Re: Pes škriabe steny

Poslaťod meginka » Pon 06.02.2012 20:32

nepišete aky je problem či fenka ci psik ani aky je stary. Ja som pisala prispevok že nicila a devastovala mi byt. Už mame za tym. Bolo to vdaka tomu že sa začinali u nej burit hormony a začala sa harat tak to skoncilo. Už to nerobi a opät je dobre a robime pokroky dalej. Zacala to robit asi mesiac pred tym a inac dobry proti devastovaniu je ocot psy nemaju radi.
meginka
Nováčik
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 38

Re: Pes škriabe steny

Poslaťod cisielko » Pon 06.02.2012 22:09

Ide o 6 mesačné šteňa labradora...nepísala so viac lebo som sa tu viac menej dočítala, že je tu plno tém ohladne takýchto prípadov, človek príde každý deň z práce a doma ho čaká každý deň fakt peklo, záclony, žalúzie, podlaha, deky, šuplíky z linky, stôl, steny, dnes gauč a priatel je na infarkt :hmm: nejaké témy som si našla a študujem už asi ľ hodky, tak idem čo to poskúšať ale ďakujem za každú radu, bude nad zlato :smile:
cisielko
Šteniatko
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 59


Späť na Výchova a výcvik