Jedalníček

Sem píšte všetko ohľadne varenej stravy.

Jedalníček

Poslaťod MisheliQ » Uto 25.09.2007 16:23

Takže tu píšte aký jedalníček majú Vaše psy alebo aspoň, že čo jedli, napr. včera čo mali na papanie ak jedalníček nemáte alebo čo dnes budú mať atak podobne...som zvedavá a chcem sa aj inšiprovať Vašimi nápadmi a návrhmi, i keď mám knihu Malú psiu kuchárku pre psy od 2-22 kg tuším, ale noo zvedavosť nadovšetko :jupi:

taak včera mal Caesar šunku so syrom, natrhanú na malé kúsočky a syr tavený...to bolo na ráno a potom večer som mu podľa jedného z receptov tej knihy spravila rybie file na masle (s trochou vody, aby sa opiekli aj s bočných strán, ryby) a k tomu mal ryžu, malinko solenú a tvaroh (mala tam byť aj mrkva, ale karotén sfarbuje psom srsť, bude tmavšia, pigmentovaná jak keby) a aj tak sme ju nemali :hi: a všeetko spapkal, som bola rada, lebo celé mi to trvalo 3 hodiny :heh: ale fayne, ak je spokojný môj pes, tak som aj ja
grace over perfection
MisheliQ
Multišampión
 
Príspevky: 7844

Poslaťod Silwuska » Str 26.09.2007 7:56

Mi sme vcera dosli s dlhaaanskej prechadzky a maco bol hladny jak vlk...tak som mu do plna nalozila pol konzervy Propesko kuracia zo zeleninou(bol v tom aj hrasok, ten maco zboznuje) a uvarila mu cestovinky...zaliala troskou acidka a behom dvoch sekund to zmizlo...a grgal potom jak take prasatko :heh:
Silwuska
V.I.P.
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 6539
Bydlisko: Trnava

Poslaťod Amaguk » Str 26.09.2007 8:17

MisheliQ, super, ze havinkovi varis, ale nemusis sa s tym tak "parat" - ked mu robis rybku, staci ju len trosku podusit na vode, ak chces - pridat za lyzic masla a mas to. Ale uznavam, ze je to aj vec cviku, kym clovek ziska kucharske zrucnosti :smile:
a tu ryzu mu nemusis solit.

nas jedalnicek: vcera (poobede a vecer) mal na dva krat polku suroveho kurata, dnes poobede dostane hovadzie srdce so struhanym kalerabom, mrkvou a vlockami, vecer asi granule s tvarohom, lebo neviem ci stiham zbehnut k masiarovi a uz sme vsetko vyzrali :smile:
Amaguk
V.I.P.
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 12115
Bydlisko: Karpaty

Poslaťod MisheliQ » Str 26.09.2007 16:51

Amaguk ahaa..thak ďakujem pekne za radu, ja som robila podľa receptu a snažila som sa podľa neho robiť čo najlepšie, keďže to bolo prvýkrát takéto dačo..a s tou soľou budem pamätať, viem, že psom veľa soli škodí, preto som mu dala len malinko, aby mal nejaké minerály aj :smile:

a včera Caesarik mal na ráno vločky na paré so smotanou a večer mal nohu kuraťa, uvarenú a časť surovú...a dnes ráno dostal zvyšok uvareného kurčaťa upraveného ešte mierne v rúre...na ráno a teraz mu idem spraviť pľúcka na ešte neznámi spôsob, k tomu vaječné cestoviny a možno za dve lyžičky, čajové, biely jogurt.. :lol:

a eh som to vravela jednej pani, to, že kŕmim svojho psa výlučne vareno-surovou stravou, pričom si chcem zakúpiť, samo, aj granule, ale už nie RC ale rozmýšľam nad Nutra Gold alebo ten Trainer..a tá pani ma začala od toho odhovárať, že to vôbec nie je dobre (bola to predavačka v chovateľských potrebách) a thak ja som si už o tejto veci ohľadom stravy psa urobila svoj názor...a myslím si, že holistika u nás boduje apod. :angel: a som si všimla, že Caesarik je teraz oveľa spokojneší (až moc, v poslednej dobe sa mi stále chce vešať na ruku :heh: ),vyzerá byť mohutnejší a on ako westík vždy vyzeral ako také tintítko...a aj srsť má na dotyk kvalitnejšiu, ale betakaroténu sa budeme vyhýbať, nechcem mať hnedúša, ale bieleho psa :smile:
grace over perfection
MisheliQ
Multišampión
 
Príspevky: 7844

Poslaťod Ulfheiðr » Str 26.09.2007 17:03

Tak u nas je to kuriatko, cca 300 gramov na den, alebo doplnene o vnutornosti roznych tvarov a farieb :smile: momentalne doplnam este 150 gramami granuli Acana, lebo skratka ten pytal musime dojest, co sa nam hadam coskoro podari a potom zvysujem davku maska a spol. (A planujem zaradit aj rybu). Plus pridana lyzica oleja.
Potom plnotucny tvaroh, toho zie aj kelimok denne (ale nedavam kazdy den), cestoviny, zemiaky, ryza, vlocky. (toto obmienam).
MOze sa zdat ze nema pestru stravu, ale ine veci bohuzial nezie. Ako normalne jedlo, neratam vyzobranu korku od chleba alebo zliznute maslo z prstu. A snazim sa donho natlacit ovocie, len minule sa mi z jabka potentoval, tak neviem. asi budeme na praskovych vitaminoch.
pesik prosperuje, je osvaleny jak to hovado, doslova, a srst ma jak cierny zamat, tak lesklu, ze vystavaci mozu zavidiet.
Momentalne jediny doplnok vyzivy je colafit. pangamin jedol asi tyzden.
Inak ten betakaroten je jaka haluz. Co mu davam to male mnozstvo granuli, tak v nich to je a normalne ma na ramenach take hnede odlesky, akoby naznak zihania. ...
“The scuba diver dives to look around. The freediver dives to look inside.
Ulfheiðr
Multišampión
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 6089
Bydlisko: riečny kilometer 1852

Poslaťod lusy » Str 26.09.2007 17:12

MisheliQ tak skus radsej to nutra, lebo mne pes po traineri zhnedol. a poznam este dva pripady ked psy zhnedli.
lusy
Šampión
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 3706
Bydlisko: Taliansko

Poslaťod Aris » Str 26.09.2007 20:06

Nam vetos povedal, ze len granule a kuracie konzervy.No som zvedava do kedy mi to bude zrat.
Všichni se můžou přetrhnout, aby zachránili Hitlerův mozek, ale když ho člověk voperuje žraloku lidožravému, tak to najednou zašel příliš daleko!
Pazuzu, you ungrateful gargoyle!
Aris
Šampión
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 2682
Bydlisko: Kysuce

Poslaťod Iwka » Str 26.09.2007 20:14

My sme po Trainerovi krásne,biele :)
Obrázok
Iwka
Big Dog
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 1532
Bydlisko: Praha

Poslaťod MisheliQ » Štv 27.09.2007 14:28

nho takže k tým pľúckam, ktoré včera papal na večer, dala som ich len uvariť vo vode a dala mu ich s vaječnými kolienkami a smotanou :cool:
noo a tak Lusy, ďakujem za radu, beriem do úvahy :no: aj tak som sa ešte nerozhodla ale, že ktoré sú lepšie..
grace over perfection
MisheliQ
Multišampión
 
Príspevky: 7844

Poslaťod Bendy » Štv 27.09.2007 16:10

No nasa mala vcera narodky, a bola u svokrovcov, takze nechcem vediet co vsetko zbastila. Nemohli sme sa jej vcera chudinke venovat, lebo sme boli na vernisazi v bruselskom atomiu. Bolo to fajn len strasna tlacenica! :jupi: Dnes spala sita asi do druhej poobede :heh: Potom som jej dala este co zostalo zovcera, zapekanu tresku v smotanovej omacke so spenatom a trochu zemiakov, chutilo... Pred spanim jej dam asi fasirky, ktore sama vyrabam specialne pre nu, hoci moj priatel tiez z casu na cas daku ukradne :heh:
Naučili sme sa lietať v povetrí ako vtáky, potápať pod vodou ako ryby. Zostáva len jediné. Naučiť sa žiť na Zemi ako ľudia.
G. B. Shaw
Bendy
Junior
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 418
Bydlisko: Bratislava

Poslaťod Amaguk » Štv 27.09.2007 16:13

Bendy píše:No nasa mala vcera narodky, a bola u svokrovcov, takze nechcem vediet co vsetko zbastila. Nemohli sme sa jej vcera chudinke venovat, lebo sme boli na vernisazi v bruselskom atomiu. Bolo to fajn len strasna tlacenica! :jupi: Dnes spala sita asi do druhej poobede :heh: Potom som jej dala este co zostalo zovcera, zapekanu tresku v smotanovej omacke so spenatom a trochu zemiakov, chutilo... Pred spanim jej dam asi fasirky, ktore sama vyrabam specialne pre nu, hoci moj priatel tiez z casu na cas daku ukradne :heh:

mnam, daj recept na tu tresku! :no:
Amaguk
V.I.P.
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 12115
Bydlisko: Karpaty

Poslaťod Bendy » Štv 27.09.2007 18:44

tu je recept: gramaze neviem... Zoberieme zapekaciu formu, pripravime si suroviny, predvarene zemiaky, spenat v kocockach, zo tri styri vacsie platky tresky, tresku posolime, pripravime si taku zalievku zo sladkej smotany, nejakeho kremoveho syra, napriklad eidam, mozes dat aj kocku taveneho alebo dve.. dve vajicka, pridame nejake korenie podla chuti ( variacia pre ludi) no a navrstvime kolieska zemiakov na to rybu, spenat, zase zemiaky zalejeme zalievkou a dame na vrch nejaky postruhany syr , ja davam zmes 4 syrov -gouda, emental, tvrda mozzarella a parmezan. Zapekame v trube asi polhodinu, alebo kym sa syr na vrchu neroztopi a dostane zlatu farbu. Je to velmi jednoduche a rychle, dobru chut!
Naučili sme sa lietať v povetrí ako vtáky, potápať pod vodou ako ryby. Zostáva len jediné. Naučiť sa žiť na Zemi ako ľudia.
G. B. Shaw
Bendy
Junior
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 418
Bydlisko: Bratislava

Poslaťod marian-so » Pia 28.09.2007 23:00

NO ja svojim varim takymto sposobom ,ze najprv uvarim mäso (vcera napr. kuracia drť 3kg ) ak mi to zacne vriet tak dam cestoviny 1kg a necham varit asi 5-10min V pripravenom vedre mam asi 300gramov psenicneho srotu ktory hned zalejem vyvarom ,mäsom a cestovinami pridam nejake zvysky napr,chlieb, zemiaky atd. pridam vajce mierne osolim vsetko pekne pomiesam a dam vychladnut.Urobi sa pekna kasa.

Miluju to a misku nechaju vzdy prazdnu.Granule sa mozu schovat.
marian-so
Šteniatko
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 54

Poslaťod Bendy » Sob 29.09.2007 16:51

Inak je pravda, ze ked nasej pripravujeme zradlo a davam jej kuracinu, hovadzie srdce a tak, tak ma ovela krajsiu srst a strasne jej to vsetko chuti, ani hnacky nemava, proste nestazujem si.
Naučili sme sa lietať v povetrí ako vtáky, potápať pod vodou ako ryby. Zostáva len jediné. Naučiť sa žiť na Zemi ako ľudia.
G. B. Shaw
Bendy
Junior
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 418
Bydlisko: Bratislava

Poslaťod jefima » Sob 29.09.2007 17:12

ja varím tiež a chcem sa spýtať na zemiaky.Počula som že sú pre psa nestráviteľné,je to pravda? A ešte na syry.Parmezán miluje a ešte taký biely hrudkovitý v kelimku-nesolený / vypadol mi názov / a môže aj tavený? Raz som dala aj olomoucké syrečky,ktoré sú veľmi slané a priateľ ma skoro dorazil.Ale jeden psíčkar mi ich občas doporučil.Inak ich zožral jedna báseň.Ja stravu zatiaľ nesolím. Čítala som tu aj o treske - čo s kostičkami? Treba pomlieť?
jefima
Šteniatko
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 73

Ďalší

Späť na Varená Strava