Majetnícky??

Sem píšte vaše rady a nápady.

Re: Majetnícky??

Poslaťod juba » Pon 12.09.2011 22:35

Salexi píše:
Ďalšia vec je, že minule k nám do dvore prišiel sused a pes ho chytil dolu za nohavicu a vrčal. Proste ho nechcel vpustiť k nám. Chytila som ho za obojok a odtiahla na bok, keď už sused u nás chvíľku sedel, prišiel k nemu a nechal sa od neho hladkať, ale dnu ho nechcem pustiť :nwm: To isté sme zopakovali o dva dni znova, sused prišiel aj s pamlskom v ruke, ale pes to vôbec nevnímal, znova sa zahryzol do nohavice.


Možná by měl soused použít zvonek a počkat až mu někdo přijde otevřít, jak má pes poznat že zrovna tenhle cizí člověk může lézt k vám do objektu?
juba
Snoopy
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 134

Re: Majetnícky??

Poslaťod Salexi » Uto 13.09.2011 16:09

juba asi som to nevysvetlila dobre, sused vošiel s našim pozvaním, ja som mu otvorila bránku a pozvala ho, ale pes mu skočil na nohavicu aj tak.
"Boh stvoril človeka, ale keď zistil, aký je slabý, dal mu psa."
Salexi
Hafan
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 585

Re: Majetnícky??

Poslaťod BinLadin » Uto 13.09.2011 16:13

Bud ma psa na ostrahu se vsim vsudy a zaridis se podle toho nebo kamose.V prvnim pripade lehkomyslnost v druhem absence ovladatelnosti,v obou nezabezpeceny pes.Takze vlastne otazka je co vpodstate resis? Chyba psovoda tak jako tak.
BinLadin
Hafan
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 574
Bydlisko: Brno

Re: Majetnícky??

Poslaťod Hanka 1 » Uto 13.09.2011 18:49

Salexi píše:juba asi som to nevysvetlila dobre, sused vošiel s našim pozvaním, ja som mu otvorila bránku a pozvala ho, ale pes mu skočil na nohavicu aj tak.


Pes překročil svoje kompetence a není dobré mu to umožnit. Když víš, jak se chová, měla bys převzít iniciativu a říkat mu, co má dělat, ne ho nechat dělat chybu na chybu.
Hanka 1
Šampión
 
Príspevky: 2991

Re: Majetnícky??

Poslaťod Salexi » Uto 13.09.2011 19:58

Chápem. U predchádzajúce majiteľa v podstate strávil doterajší život na reťazi ustavičným štekaním = strážením. Ale pracujem na prevýchove, tak snáď sa mi podarí usmerniť ho :smile:
"Boh stvoril človeka, ale keď zistil, aký je slabý, dal mu psa."
Salexi
Hafan
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 585

Re: Majetnícky??

Poslaťod BinLadin » Uto 13.09.2011 20:09

Salexi píše:Chápem. U predchádzajúce majiteľa v podstate strávil doterajší život na reťazi ustavičným štekaním = strážením. Ale pracujem na prevýchove, tak snáď sa mi podarí usmerniť ho :smile:

Pokud bysl takto ponechan sam sobe je velmi pravdepodobne ze se nyni snazi zabit svuj duvod strachu,v reseni je potrreba resocializace,postupne poslusnost a ovladatelnost.Kdyxz nastane problem resit vklidu a pohode bez nervu,hlavnwe vzdy bit pro psa oporou a mit jeho duveru aby mi mnel duvod a chtel verit,rovnez bit srozumiteln y aby vzdy vedel co ponem chci.pripadne vzdy resit bez jakehokoliv fyzyckeho trestu a podle povahy pripadne i bez tlaku na nej pokud je nejistej.
BinLadin
Hafan
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 574
Bydlisko: Brno

Predchádzajúci

Späť na Výchova a výcvik