H-Allergen

Sem píšte všetko ohľadne granúl.

H-Allergen

Poslaťod draha » Pia 11.03.2011 0:02

Dobrý den,

Nevím,jestli se toto krmivo už objevilo i na Slovensku,u nás v ČR jsem na to narazila až před nedávnem.Složení za tu cenu se mi zdá až příliš neuvěřitelné,takže čekám na názory znalých.Alespoň dle deklarovaných ingrediencí,zkušenosti asi ještě nebudou.
Stránky výrobce: http://www.hypoallergenic-dogfood.co.uk ... anding.htm

Jeden z českých prodejců: http://www.plna-miska.cz/h-allergen/

V překladech samozřejmě jsou jisté nesrovnalosti :ua: ,ale nad tím ja zbytečné se pozastavovat.Prodáváme jej i v práci,tak ať vím,jak se na něj tvářit.Dík :poklona:
draha
Okoloidúci
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 6
Bydlisko: Kopřivnice,ČR

Re: H-ALLERGEN

Poslaťod Marco Varhol » Pia 11.03.2011 9:14

Toto je ukazka toho ked druzstevnik v UK zacne privatne vyrabat hypoalergenny zazrak. Odhliadnuc od podozrivo nizkej nakupnej firmy az po somariny popisane na stranke. krmivo pre vsetkych a pre vsetko... :ha: Este sa dockate dalsich zazrakov z UK. Vydrzte.

Par perleni stoji za to:

Poultry Digest: Some H-Allergen HA+ products are smothered in low-allergy poultry digest which is a type of delicious gravy that your pet will love.
Potom nasleduje veta: H-Allergen HA+ has no hidden "meat & meat derivatives" and only uses the highest quality ingredients.

Hmm poprosim nepouzivat do eliminancnych diet.

o a pre ceskeho basnika zo stranky toto citam po prvy krat a stoji to za to: jako pojivo drůbeží výtažek se sníženými alergeny... :jupi:
Marco Varhol
V.I.P.
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 2455
Bydlisko: Bratislava, Nottingham

Re: H-ALLERGEN

Poslaťod draha » Pia 11.03.2011 11:40

JO,JO.Tak nějak jsem tušila,že to nebude žádný zázrak.Já krmím bulíka masem,ale sestra své ridgebacky,jednu dorostenku a jednu v nejlepších letech krmí granulema,tak jsem si myslela,že bych jí o tom to zázračném krmivu řekla :ha: ,no ale vidím,že asi raději ne.

Do jaké kategorie se tedy dá asi zařadit,s čím by se "kvalitou" dalo srovnat.Myslím k jakým granulím,třeba Brit,Anka....

Jak je možné,když složení vypadá tak nadějně,může být produkt podřadný.Čím se tedy spotřebitel má řídit?(Je mi jasné,že selským rozumem).Je jasné,že překlady vzniká mnoho nepřesností,ale v originále by snad takhle kecat nemuseli.Doufala jsem právě,že krmivo malého výrobce z UK by mohlo k něčemu být.Jinak ta cena u nás je hodně zvláštní,na e-obchodu výrobce stojí 12kg kolem 38L.

Díky za odpověď :jop:
draha
Okoloidúci
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 6
Bydlisko: Kopřivnice,ČR

H-Allergen HA+

Poslaťod myshena » Uto 22.11.2011 17:24

Ahojte :smile:
nemáte náhodou niekto skúsenosti s touto značkou? Samozrejme, nemôžete porovnávať s krmivami typu Orijen, Artemis, First Mate a pod., ale obsahovo to nevyzerá až tak zle a cenovo naopak veľmi dobre. Sú to anglické granule.

http://www.petspecial.cz/vyziva/h-aller ... tato-12-kg

Viac príchutí na http://www.petspecial.cz/h-allergen-ha-/

Máme psa s permanentne suchou kožou, lupinami, škrábe sa.. ten losos ma zaujal a zloženie sa mi pozdáva viac ako napr. u lososového Pro Planu. Inak teraz kŕmime Acanou a zdá sa mi, že po nej ostáva veľa odpadu, psom až tak neprospieva a ani až tak nechutí. A vraj ani toho mäsa tam nie je toľko, koľko píšu :nwm:
Zaujímalo by ma, či ste s týmto niekto nekŕmili, ako sa to prejavovalo na srsti a celkovo na kondícii psa.
Ďakujem
:ahoj:
myshena
Okoloidúci
 
Príspevky: 2

Re: H-Allergen HA+

Poslaťod Marco Varhol » Uto 22.11.2011 22:02

V prvom rade navstiv vyrobcu http://www.arovit.net potom si vsimni co je napisane na originalnom zlozeni a potom hladaj v krmive maso z lososa. Problemom je, ze norma FEDIAF umozni, ze zakaznik ma dojem ze protein je maso.
Potom pride cesky basnik a zacne si vymyslat a pisat Pouze čisté kvalitní maso z lososa :haha: a prelozi text v zlozeni
živočišné bílkoviny z lososího masa... :joint:

Tato firma vyraba privatne znacky suche granule pre nizko prijmove obyvatelstvo v Anglicku a pasteky a lisovane kocky v konzervach v Rakusku.

Tento typ krmiva ako doplnok kludne moze byt, ale necakaj od neho kvalitu. Vyrobca sa musi zmestit pod 8 libier preto sa pouziva proteinova mucka, ktora obsahuje velmi malo masa ale velmi vysoky podiel derivatov a kosti. Tymto dosiahne malu hodnotu proteinu, pretoze text uvadza salmon protein co sa povazuje za podiel cestvych alebo mrazenych casti napr. so 70% podielom vody. Avsak ak by vyrobca uviedol napr. salmon meat meal 23% tak protein vybehne nad 27-28%.
Kedze losos je v krmive len popraseny a jeho podiel je velmi nizky pri proteine 15 % musi vyrobca zdvihnut hodnoty muckou na 21% (v tomto pripade rybacou muckou bez nazvu druhu ryby).

Preto este raz zopakujem srandistov na uvedenej stranke, kde podľa nich tento private label obsahuje pouze čisté kvalitní maso z lososa. Potom nech pred tu sedmicku v texte ceny vlozia jednotku.
Marco Varhol
V.I.P.
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 2455
Bydlisko: Bratislava, Nottingham

Re: H-Allergen HA+

Poslaťod myshena » Str 23.11.2011 14:36

Ďakujem za odpoveď :no:
Máme dva psi, financie chýbajú, tak sa snažíme nájsť niečo cenovo dostupné a v rámci možností kvalitné. Ako som ale pozerala, tak krmivá asi všetkých značiek v tej strednej cenovej relácií sú založené na podobnom princípe. Teraz som pozerala napr. Profine, ProPlan, atd. a majú to tak isto. Jedine tá obyč Acana má lepšie zloženie za dobrú cenu, ale tou už sme kŕmili dlhšie a chcela by som to vystriedať. Vedela by som si aj z tých lepších značiek vybrať, ale je to všetko tak nad 100Kč/kg a my sa nejako musíme vliezť do max. 80Kč/kg (3eur). Vedeli by ste poradiť niečo kvalitné v takejto nižšej cenovej relácií? Či to by som moc chcela :lol: ?
myshena
Okoloidúci
 
Príspevky: 2


Späť na Granule a konzervy