Majetnícky??

Sem píšte vaše rady a nápady.

Re: Majetnícky??

Poslaťod Widi » Str 20.10.2010 9:57

Dobre, ďakujem. Poriešim, nenechám. :smile:
Widi
Okoloidúci
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 11

Re: Majetnícky??

Poslaťod Dastuch » Štv 04.11.2010 20:59

no ja mam tiez problem so psom uz dost dlho..my nemame problem doma s miskou,nemam problm mu ju zobrat a tak,ani naznak nejakej agresii nema.uz sme sa naucili aj delit sa o hracku vonnku s inymi psami,ale problem a to podla mna dost velky je ze ked vonku nieco najde chlieb,kost a podobne tak ani za boha to nepusti,ale uz sa mi stalo ze ked som mu to chcela zobrat tak mi skocil po ruke,takze uz dost dlho neriesim tuto situaciu,neviete mi poradit,ci mu to nasilu zobrat,ale ako?som z toho mierne mimo..a myslim,ze to by asi nemal robit...
Dastuch
Hafan
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 733
Bydlisko: Košice/Tornaľa

Re: Majetnícky??

Poslaťod MisheliQ » Štv 04.11.2010 22:27

A ako to prebieha - popíš podrobne, čo sa deje, keď si vonku niečo nájde - Ako vtedy reaguješ?
grace over perfection
MisheliQ
Multišampión
 
Príspevky: 7844

Re: Majetnícky??

Poslaťod Dastuch » Štv 04.11.2010 22:59

on nieco najde,bud si to vsimnem hned nejakym sposobom na to upozornim a on je uz v strehu ci mu to zoberiem alebo nie,,ked vidim ze to uz zuje a ledva uz ma z toho tak si to vobec nevsimam uz,nema zmysel.minule nieco nasiel,mala som akurat pri sebe syr(pamlsok)tak som mu povedla pusti a ukazala syr,on to pustil dostal syr a to nieco co mal predtym som odhodila.
ale aj tak,jednucho mam pocit ze si mysli:aha nasiel som nieco,rychlo rychlo zjest,ked si to vsimne tak byt v strehu a vyletiet na nu:/
Dastuch
Hafan
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 733
Bydlisko: Košice/Tornaľa

Re: Majetnícky??

Poslaťod Lara1985 » Sob 05.03.2011 19:49

Ahojte. Tak aj my bohužial patríme do tejto kategorie. Máme doma 2 hafanov. Obaja z utullku, len Benyho (8)som si vzala ako dospelého, ktorý je kludas, má oblubenu 1 hračku a dovolí všetkým všetko. Nemáme problém s miskami ani ked su v nich granule proste flegmoš jak hovado . Problém mám ale s druhým psíkom, konkrétne so saniou (2). Tú som si vzala ako šteniatko, ktoré som mala len postrážiť cez víkedn. samozrejme zostala už u mňa. Venovala som sa jej ako som mohla, stretávali sme sa so psami to aj teraz. No postupne sa v nej prejavuje majetnícke chovanie čo sa týka svojich hračiek ale aj vecí vonku. Mne dá všetko čo jej poviem a aj manželovi. problém je v tom, že má napríklad loptičku (na nej je závislá), a hádžeme si. ide okolo iný pes, ona si ho nevšíma , potom k nemu príde aj s loptičkou očuchávajú sa, vrtia chvostom všetko je ok a aj pustí loptičku na zem akoby ju nukala tomu psovi ale ked on si ju chce vziat tak po nom vyštartuje. Rovnako to je aj bez loptičku, proste so psami sa stretávame stále, niekedy si ich ani nevšimne ideme dalej, inokedy sa očuchávajú a nič a potom akoby jej preplo zrazu na neho vyštartuje. nechápem čo sa to deje. niekedy to urobí ked idem iného psa pohladkať, že ho normálne odo mna telom odtláča, to beriem že žiarli. ale nechápem, že sa normálne hraju a odrazu ak napríklad je pes rýchlejší ako ona ked sa nahanaju chytí nervy a už po nom skáče a vrčí. mna to velmi mrzí pretože takéto chovanie nechcem tolerovat a ani nebudem, zároven beny taký vobec nieje. bojím sa že som to urobila ja, tým že so jej dala všetko čo som mohla. asi som ju moc rozmaznala ale prečo robí zle iným psom. je mi luto, že sa nemožme hrat s inými psami, nakolko sa bojím aby po nich nesmykla. je to kríženec bradáča a jack rusella. ja ked sa taká situácia stane tak si ju dám na voditko a ide sa preč.teraz to robím tak, že bez vodítka je iba vtedy ak neni nikto s iným psom poblíž.može mať pes takuto povahu?, že nám ludom dovolí všetko ale pred inými psami si stráži všetko s čím príde do styku. a to dokonca nemá problém skočiť ani do cane corso, toho má svokra.som zufala, poradte mi ako to mám u nej potlačiť. dakujem :plac:
Lara1985
Šteniatko
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 78
Bydlisko: Trnava

Re: Majetnícky??

Poslaťod hruska » Sob 05.03.2011 20:06

Moja si dnes strazila potok :pac:
Podla mna to nebude povahou, skor rozmaznanostou, hoci nemam pocit, ze by som to moje trdlo nejak prilis rozmaznavala, mame jasne pravidla, ktore musi respektovat, ale strazit si strazi vsetko od potoka az po diery v zemi. Takze nieco zle ocividne robim a bohuzial nie vzdy viem, ako spravne v takych situaciach reagovat, aby som veci skor nepokazila. Len ono je dost tazke radit v takychto situaciach cez net, som zvedava, co ti/nam povedia skuseni :)
hruska
Multišampión
 
Príspevky: 7379

Re: Majetnícky??

Poslaťod Lara1985 » Sob 05.03.2011 20:47

aj ja som velmi zvedavá. n u mna to asi rozmaznanost bude :hmm: s mojou som dneska stretla ráno štena, sa onuchali všeto ok. potom si sania našla papek a začala ho supať, štena chcelo tiež tak na neho zavrčala že to jej jej. tak štena si išlo najst iný papek. a tu moja krpana si zmyslela že všetky papeky na zemi su jej a začala ho odhánat od všetkých. vyriešila som to tak, že som jej povedala, že nesmie odhodila aj jej papek a išlo sa preč. ja som to začala riešiť takto.uvidíme ako to bude. :ua:
Lara1985
Šteniatko
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 78
Bydlisko: Trnava

Re: Majetnícky??

Poslaťod hruska » Uto 08.03.2011 12:52

Takto, aj u nas to najskor bude rozmaznanostou, ale proste nemam pocit, ze by bola moja az tak rozmaznavana. Preto neviem riesit tento problem, lebo absolutne netusim, v com robim chybu, snazim sa byt zrozumitelna, dosledna, riesit problemy s chladnou hlavou, ale fakt neviem co a ako robit a co zmenit, aby to moje trdlo neriesilo hluposti. A tiez neviem ako vhodne zasiahnut, ked sa takto sprava a myslim, ze po nete nam nik navod neda, co je pochopitelne. Takze o dva tyzdne sa ide na freecko do BB, popytam sa, a uvidime, ci sa to zlepsi alebo nie.
hruska
Multišampión
 
Príspevky: 7379

Re: Majetnícky??

Poslaťod Bad » Uto 08.03.2011 13:08

diamonds17 píše:minule nieco nasiel,mala som akurat pri sebe syr(pamlsok)tak som mu povedla pusti a ukazala syr,on to pustil dostal syr a to nieco co mal predtym som odhodila.

tak to tak dělej pořád, proč bys mu to něco měla odebírat násilím, když ti to odevzdá dobrovolně?!

hruska píše:Moja si dnes strazila potok

A to jak?
Jinak, a netvrdím že to je recept zrovna pro tuhle situaci, někdy je nejlepší řešení nic neřešit. Prostě si ji přivolej a běžte dál, hrejte si, nebo prostě odcházej a nic neřeš - ale tohle ber obecně, nějak si neumím představit, jak hlídá potok :nwm:

Lara, můj pes taky svůj balónek žádnému psovi nedá. Takže když si jde s nějakým povídat, tak mi nejdřív to co má v hubě odevzdá a pak může jít.
Bad
Multišampión
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 5691

Re: Majetnícky??

Poslaťod hruska » Uto 08.03.2011 13:39

Bad, ona je v tomto ciste psycho :ach: Nebol to celkom potok, skor potocik, pila, prisiel pes a ona hned stuhla, hlava dole a vrkot. Alebo sa so psami nahana, najde papier, psy ju nahanju, ona zastane a tvari sa, ze ten papier je jej a psov odhana. Ja to zatial nijak moc neriesim, kedze neviem ako by som to riesit mala, zatial neutoci tak, ze by hryzla, skor vrci a odhana. Ale vadi mi, ze musim na nu v kuse davat pozor, aby jej nahodou nesiblo a nezaklusla, resp. aby kvoli tomu nevznikla mela. Ono mne by nevadilo, keby ze si obhryza palicku a pride k nej pes a ona zavrci, beriem, ze ma pravo povedat si, ze "daj mi pokoj", ale zda sa mi neskutocne blbe, ze ona psov provokuje k nahanacke, ale zrazu si zmysli, ze uz sa jej bezat nechce a tak vrci. A tiez to, ze pri natahovacke so psami o palicu ma chvost az do neba, ciro a vrci ako sibnuta, lebo ved palica je nedostatkovy artikel :pac:
hruska
Multišampión
 
Príspevky: 7379

Re: Majetnícky??

Poslaťod xnikix » Uto 08.03.2011 16:20

u nas nastal podobny problem ked sme k fenke (5r.) priniesli steniatko. to ma teraz uz o 20 kg viac. naucili sme ich ze dobroty ako zuvacie kosti dostavaju obaja naraz aby na seba neziarlili, lenze ten maly to skor zozere a potom sa dozaduje aj toho co ma ona.. ona ma tendenciu si to branit. zvycajne iba vrci ale uz dvakrat po nom skocila a ja mam dilemu ci zakazat malemu brat to jej co je dost tazke lebo ona sa s kostami vyslovene hra a niekedy aj hodinu, alebo riesit jej agresiu ked si brani co dostala??
xnikix
Okoloidúci
 
Príspevky: 6

Re: Majetnícky??

Poslaťod Hanka 1 » Uto 08.03.2011 17:50

Na to není šablonka. Jestli malý požádá slušně, může a nemusí dostat. U nás většinou štěně dostalo, pokud si řeklo slušně. Pokud si slušně neřekne a jde si to vzít, je na místě, že ho vyhodíte vy nebo ona. Jde o to s jakou razancí to udělá. Většinou psi zavrčí a jako se nakloní nad jídlo, případně trošku vycení zuby. To znamená "vypadni" řečené celkem slušnou formou, za to bych jí nijak nekárala. Pokud štěně nerespektuje a chce si to vzít a ona ho umravní, pokud to neuděláte vy, nekárala bych jí. Pokud neomunikuje a rovnou po štěněti vyjede, pokárala bych jí a příště to řešila já, aby se ona necítila ohrožená.
Hanka 1
Šampión
 
Príspevky: 2991

Re: Majetnícky??

Poslaťod xnikix » Uto 08.03.2011 18:31

zvycajne ona ustupi a neha dobrotu jemu ale stalo sa uz ze maly k nej len dosiel a ona bez varovania po nom skocila z vycerenymi zubami a vrcanim... ako aj dasia fenka co ju mam v byte po nom obcas skoci ale to skor tak vychovne.. s tohto som mala divny pocit. po tom co po nom skocila uz ani tu kost nechcela... ona s nimi vyslovene vymysla a kolkokrat toho maleho drazdi ked ho vezmem k sebe nech ona domlsa a ona sa rozhodne ze sa musi ist s nou prechadzat k nam pripadne si ju na chvilku "odlozit" do jeho pelecha.. ale tuto provokaciu mame aj s hrackami a vsetkym.. ona mu to vezme a beha okolo neho kym to on nechce a potom na neho vrci.. za hracky este neskocila...a ja by som ich aj nechala nech si medzi sebou spravia poriadok samy ale bojim sa ze ked aresko vyrastie o ona skoci aby jej neublizil kedze bude asi 9krat taky ako ona...
xnikix
Okoloidúci
 
Príspevky: 6

Re: Majetnícky??

Poslaťod Ivanka.P » Štv 10.03.2011 8:50

xnikix píše: naucili sme ich ze dobroty ako zuvacie kosti dostavaju obaja naraz aby na seba neziarlili

Správne, to robím aj ja :yes: lebo to mám podobné. Krpec zožere rýchlo a RTW pomaly.


xnikix píše: lenze ten maly to skor zozere a potom sa dozaduje aj toho co ma ona.. ona ma tendenciu si to branit. zvycajne iba vrci ale uz dvakrat po nom skocila a ja mam dilemu ci zakazat malemu brat to jej co je dost tazke lebo ona sa s kostami vyslovene hra a niekedy aj hodinu, alebo riesit jej agresiu ked si brani co dostala??


A čo si urobil ty keď ona na neho vrčala? Ja ako som videla ceriť zuby tak ešte malého pošlem preč zasyčím "zmizni" :heh: a to sa krpec prace ja ho zabavím inak a dám vlastne najavo že velká mala právo. Ja tiež nenechám jesť nikoho z mojho taniera ak ešte jem. Aj velká je spokojná, lebo som jej dala za pravdu. Toto som spravila možno 3x a už jej neberie.

Ale iná situácia je ak velká nechá kosť v tráve akože už nechce... Stáva sa to. Príde o hodinu krpec a začne žužlať. Velká začne strihať ušami akože "to čo robí s mojou kosťou?" tak ja ju privolám pohladkám, dám loptičku a ona je spokojná a rada nechá podriadenému zvyšky holej kosti. :joint:
Ivanka.P
Šampión
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 2735
Bydlisko: Bratislava

Re: Majetnícky??

Poslaťod xnikix » Štv 10.03.2011 14:30

ked vidim maleho ako sa chysta ze by uz siel za nou tak ho bud zavolam alebo mu poviem nech jej da pokoj. on sa zvycajne aj otoci ale potom pride na rad ona ktora si kosticku vezme a ide sa s nou okolo neho poprechadzat.. ona si niekedy tu jeho reakciu alebo jej naznak, normalne pyta aby mohla skocit..
xnikix
Okoloidúci
 
Príspevky: 6

PredchádzajúciĎalší

Späť na Výchova a výcvik