"Podaj labku"

Konkrétne triky a ich nácvik

Re: "Podaj labku"

Poslaťod Catqa » Pia 04.03.2011 19:31

Neuveritelneeee zlaty stenik, uplne som sa zamilovala :aaa:
Mna taketo steniatka vzdy uplne nabudia ist nieco cvicit...a zaroven zahanbia...ze toho vieme priblizne tolko, kolko on v 4 mesiacoch :angel:
Ta steniatkovska zanietenost je neuveritelne rozkosna a neopakovatelna :jop:
Naposledy upravil Catqa dňa Pia 04.03.2011 19:38, celkovo upravené 1
Catqa
Big Dog
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 1272
Bydlisko: Trenčín, Bratislava

Re: "Podaj labku"

Poslaťod tera » Pia 04.03.2011 19:36

ten šteník je úplen perfektný :poklona:
tera
Big Dog
 
Príspevky: 1916
Bydlisko: Horná Streda

Re: "Podaj labku"

Poslaťod Cathie » Ned 06.03.2011 12:06

Natalia a Biff píše:tuto je video 4,5 mesačného šteniatka : http://www.youtube.com/watch?v=ftsJVtwU ... r_embedded
rovnako dobre sa učí aj psík starší. mám 6,5 ročného psa, ktorý sa pomocou klikru behom pár dní naučil niekoľko nových trikov + si zrýchlil iné povely :smile:


:aaa: ... pri takychto videach mam chut si otrieskat hlavu niekde, ze moja 2,5 rocna fena nevie toho ani tolko :angel:
Obrázok
Cathie
Šampión
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 3922
Bydlisko: BA - Ružinov

Re: "Podaj labku"

Poslaťod Sabča » Ned 06.03.2011 19:59

TO STENIATKO JE B-O-H-O-V-E ! :love: :love: :love:

Offtopic: Presne. Mna uz od zaciatku neskutocne deprimuje Silvia Trkman so svojou Le, ktora je presne na DEN (!!!!!) rovnako stara ako Avahi.
Sabča
Hafan
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 779
Bydlisko: Bratislava

Re: "Podaj labku"

Poslaťod ??Maria?? » Ned 06.03.2011 20:02

Sabča píše:Offtopic: Presne. Mna uz od zaciatku neskutocne deprimuje Silvia Trkman so svojou Le, ktora je presne na DEN (!!!!!) rovnako stara ako Avahi.

Mňa zas štve, źe teba štve že tvoje 11 mesačné šteňa nevie toho tak veľa, keď Tina (2.2 roka) nevie ani polovicu a viem, že je to moja chyba. :ach:
šteniatko je úžasné. :love: :jop:
Obrázok
??Maria??
Hafan
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 878
Bydlisko: Bratislava- DNV

Re: "Podaj labku"

Poslaťod lagunasa » Pon 07.03.2011 9:39

a pride do puberty a vsetko mu "vypadne z hlavy " :ha: . teda dufam ze nie kedze je straaaaasne zlatucke s akymnadsenim to vsetko robi!!!
westiky Max a Chiki a ich panicka

Dogs are not our whole life but they make our lives whole.
lagunasa
Big Dog
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 1671
Bydlisko: Hlohovec

Re: "Podaj labku"

Poslaťod ??Maria?? » Štv 07.04.2011 19:21

Wickyy čítala som to čo si písala, že keď chcem naučiť psa zdvíhať zadnú labku, že si mám klaknúť a pes cez mňa prejde. Ale niak som tomu nepochopila, kedy dá na mňa tú zdanú labku? Vśak má na mne viac labiek. :hi:
Obrázok
??Maria??
Hafan
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 878
Bydlisko: Bratislava- DNV

Re: "Podaj labku"

Poslaťod Wickyy & Classy » Pia 08.04.2011 19:45

nuž, musíš vecieť psa naviesť tak, že mu zostane na tebe iba zadná :no: .
Áno pes prejde po tebe viacerými labami, zvlášť keď je malý a úzky, ale v konečnej polohe ho zastavíš tam, ako chceš. Čiže ho necháš prejsť cez nohy, pamlsok, či čo, dávaš viacej od tela, aby sa zese nelepil a prechádzal iba bočnými labkami, bližšie k tebe a navedieš ho ďalej a výsledne, mu zostane na tvojej nohe iba jeho noha.
Inak ja byť znovu učila tento cvik inak. Pre tými rokmi, som nevedela ako kto učí, a bol to vzácny trik! čiže som sa musela spoľahnúť na "poraď si sám" teraz sú už iné, rýchlejšie, efektívnejšie a oveľa nenáročnejšie metódy na pochopenie, takže si nemyslím, že tá "moja" je wow, a inak to nejde naučiť. Tu vzniká potom ďaľšia fáza, že musíš psa odnaučiť vykladať nohu na tvoju nohu...a to je ťahšie ako cvik samotný...ale to tiež záleží od toho, ako si predstavuješ konečnú fázu cviku :lol:
Wickyy & Classy
Big Dog
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 1841

Re: "Podaj labku"

Poslaťod ??Maria?? » Sob 09.04.2011 8:08

ďakujem už chápem. :smile: A aká je tá iná metóda? žeby sme vyskúšali viac, a uvdím čomu lepšie pochopí.
Ešte jedna otázka už trochu iná. Že na podávanie labiek mám povely labka a druhá. Keď ja zdvíham nohy a ona mi má dať labku mám dať radséj iný alebo môže byť istý povel? Lebo že či sa jej to potom nebude mýliť. A na krívanie tiež radšej iný povel nie? Dúfam, že chápeš, lebo ešte spím a píšem. :lol:
Obrázok
??Maria??
Hafan
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 878
Bydlisko: Bratislava- DNV

Re: "Podaj labku"

Poslaťod Cathie » Sob 09.04.2011 8:49

Maria urcite davaj rozne povely, inak sa bude pes mylit :no:

Mne ste tu dali namet na to, ako ucit podanie zadnej labky. Skusala som to kedysi daaaavno tak, ze som jej ju len zdvihala (aj ked tak, aby ju aspon ciastocne zdvihla sama (pohybom vpred napr), nefungovalo to.
Teraz som vzala krabicu (20x40 cm, ani nie, na vysku asi 20), dala ju ku gaucu, z druhej strany som sa postavila ja, kliker do ruky, syr do druhej a prevadzala som ju tadial.. zo zaciatku som jej klikla vzdy vtedy, ked vylozila lavu zadnu hore alebo ked nou akurat prekracovala krabicu.
Ked uz som videla, ze caka kliknutie v spravnom momente (ale nevedela este, ze presne ide o zdvihnutie tej a tej labky), tak som ju zastavila v strede prechodu (tzn predne pred krabicou, zadne za nou) a cakala, nechala rozmyslat. A uz klikala iba za to, ze zdvihne tu nohu na krabicu, nie ze sa pohne cela dopredu (koniec koncov, ani som ju nikam nepustila :lol: ). A nakoniec som klikala v momente, ked labku dvihala a nie, ked ju az polozila - aby pochopila, ze nejde o vylozenie hore, ale o to zdvihnutie.

Tot taky rozpisanejsi navod ako na to, hlavne s klikerom :smile:
Obrázok
Cathie
Šampión
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 3922
Bydlisko: BA - Ružinov

Re: "Podaj labku"

Poslaťod Wickyy & Classy » Sob 09.04.2011 9:21

jop Cathie napísala ten druhý spôsob :jop: . A taky sa dá použiť bez klikru :hi:
Vpodstate funguje na rovnakom princípe, len pes nevykladá nohu na nohu, ale na predmet za ním. Tak isto môžem použiť kúžel, či stenu. Čím ti automaticky odpadá starosť s odburávaním nesprávnej pozície...

A čo sa týka povelov, my máme na každú labu iný povel. Ak chcem, aby krívala použijem povel na labu, na ktorú chcem, aby ju mala vo vzduchu. Čiže ak má pes dobre zvládnutý tento povel, nepoloží labu na zem, a tak krívame :no: . Alebo ak podáva dve bočné, tak poviem povel pre jednu labu a plus pre druhú labu a máme dve nohy bočné vo vzduchu a môžme aj krívať po dvoch. Jedinú vínimku máme pri chodení na dvoch nohách, predných a zadných, tam mám iné povely. Pretože tu sa dá toho veľa a nebudem psovi hovoriť: "paté, eny, hore, kolocuvaj" na obcúvanie okolo mňa po zadných :no:

Ešte jedna otázka už trochu iná. Že na podávanie labiek mám povely labka a druhá. Keď ja zdvíham nohy a ona mi má dať labku mám dať radséj iný alebo môže byť istý povel? Lebo že či sa jej to potom nebude mýliť. A na krívanie tiež radšej iný povel nie?
myslím, že pokiaľ ti pes podáva labky na nohy, nie je v tom moc rozdiel, aneb my to nerozlišujeme a problém nie je, iba ak ukazuje iný predmet, tammáme iný povel.
Na krívanie môžeš mať iný povel, ale mne sa zdá, že to psovi zbytočne komplikuješ. Ako som už písala, my máme jeden povel na podanie jednej laby. Pes bezohľadu na polohu by mal vedieť zdvihnúť labu a držať ju dovtedy, kým nedáš "prepúšťací" alebo iný povel, ktorý znemožní zdvihnutie laby. Ak pes dobre chápe a ty spravíš krok vpred, tak on taky, bez toho aby labu položil...taký je"princíp".
Wickyy & Classy
Big Dog
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 1841

Re: "Podaj labku"

Poslaťod ??Maria?? » Sob 09.04.2011 10:08

Cathie, Wickyy Ďakujem :jop: :jop:
Obrázok
??Maria??
Hafan
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 878
Bydlisko: Bratislava- DNV

Re: "Podaj labku"

Poslaťod Cathie » Sob 09.04.2011 12:01

Ono v podstate princip stupania na predmet a na nohu je rovnaky, akurat ked stupa na predmet, da sa to podla mna lahsie korigovat a odsledovat, kedy je presne ten moment :smile:
Obrázok
Cathie
Šampión
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 3922
Bydlisko: BA - Ružinov

Re: "Podaj labku"

Poslaťod Bellss » Str 24.08.2011 19:35

Ahojte, so Steffi sme sa začali učiť podávanie labky. No vlastne Steffi sa to naučila už veľmi dávno a stačí jej len nastvaiť ruku pred ňu a hneď mi dá labku. A teraz ju učím dávať labku na nejaký predmet, moju,nohu na povel "ŤUK" a šikulke to ide veľmi dobre :jop: A tiež sa učíme striedať pravú a ľavú labku, len sa chcem spýtať aké povely na to máte? A žiadate od psa pravú labku z jeho strany alebo podľa vašej pravej ruky? Lebo vlastne, keď poviem psovi pravú labku nastavím pravú ruku a ona, keďže sedí o proti mne mi dá jej ľavú labu, ktorá je oproti mojej pravej ruke.. nevadí to psovi, že to je na opak? :nwm:
DOG HAS ONLY ONE GOAL IN HIS LIFE: To give his heart.
Bellss
Big Dog
 
Príspevky: 1446
Bydlisko: Kladzany

Re: "Podaj labku"

Poslaťod vavrena » Str 24.08.2011 20:05

Keď chceš, aby si pes zreteľne odlišoval packy, tak musíš dávať dva rozličné povely, a oba riadne trénovať, zo začiatku ani nestriedať, aby pes nepodával jednu a hneď druhú, ale aby počkal vždy na povel.
Ja mám povely na predné packy "raz" a "dva."
vavrena
Moderátor
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 2958
Bydlisko: Galanta

PredchádzajúciĎalší

Späť na Triky