Trenčín

Konkrétne agility cvičáky a kluby

Re: Trenčín

Poslaťod Catqa » Pon 28.02.2011 21:02

Trening ma nejake pravidla, aby tam nevznikla absolutna anarchia. V ziadnom agility klube nenajdes volne pobehujucich psov pocas treningu, tak to jednoducho nefunguje. Na socializaciu je najlepsia ta nedela, aspon podla mna. Pri uceni poslusnosti sa aj buduje socializacia. Mozes si so sebou vztiat stopovacku a pustit ho tam na nej. Urcite by som najskor zacala s tymto + popri tom si mozes kusit aj tuneliky, ako si to mala povodne v umysle. Nedela je pre zaciatocnikov pre nieco vymyslena a myslim, ze svoj ucel plni dobre.
Ale ak tebe, resp. tvojej mamine nebude vadit stat pocas celeho treningu so psom na voditku a divat sa na nas, s tym, ze na zaciatku a na konci treningu su psy pusteni, nie je problem :smile: Ide len o to, ze na treningoch mimo nedele nie je priestor na nieco ine, ako na trenovanie pokrocilych. Preto to oddelenie zacatocnikov :ahoj:
Catqa
Big Dog
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 1272
Bydlisko: Trenčín, Bratislava

Re: Trenčín

Poslaťod ZiT » Pon 28.02.2011 21:19

Ano, pani Zita povedala, ze sa moze cinan prist pozriet a zoznamit s nasimi psikmi na trening pokrocilych, vitany je predsa kazdy pes. No odporucala som hlavne chodit s cinanom na poslusnost, kde sa bude stretavat s velkymi psami, tam sa nauci chovat sa k nim, v ich pritomnosti si osvoji zakladne povely vratane privolavacky. Bolo mi povedane, ze chodit na poslusnost budu, ale az ked skonci zima, pretoze je to nahac.
Takze v pripade navstevy treningu pokrocilych je na psovodovi, aby respektoval spolu so svojim psom chod treningu. Sme tam tiez od toho, aby sme novacikov upovedomili, ako to chodi a ako sa maju spravat, aby nedoslo ku koliznym situaciam..
ZiT
Okoloidúci
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 1

Re: Trenčín

Poslaťod Bosorka » Uto 01.03.2011 18:34

Samozrejme pravidla sa musia dodrzovat, to mi je jasne. Urcite ich tu nikto nemieni vedome porusit ani my. A vyrusovat pri treningu tiez nie. Cvicim so svojim psom uz 3 roky, takze to poznam ako niektoreho psa iny pes moze vyrusovat. Ja to mam skoro na kazdom treningu napr. ked robime odkladacku a mamina s krpcom si zrovna cvicia skakat prekazku a tym jeho chvostikom mava v Albertovom roznom poli :pac: :heh: tiez je to zaujimave Alberta primet, aby za nim nepobezal a na maminu mam potom nervy, ze ci nevidi co prave robime....

Co sa tyka Cornela, tak snazime sa ho socializovat kde sa da. Na treningi v nedelu chodi skoro stale, akurat necvici, pretoze na tu studenu zem by si aj tak nesadol ani nelahol. Od jari by ale mal zacat chodit aj na cvicak a ak sa nakupia prekazky tak aj na cvicak tu v Dubnici. Ale to sa este uvidi, ci tie prekazky budu. Teraz sa povedalo ze by sa v najblizsich mesiacom mali zakupit, ale to uz sa hovorilo aj po minule roky.
Obrázok
Bosorka
Hafan
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 521
Bydlisko: Dubnica n/V

Re: Trenčín

Poslaťod RomAAAn » Uto 01.03.2011 20:03

Niekto tu vo svojom príspevku spomenul, že "V ziadnom agility klube nenajdes volne pobehujucich psov pocas treningu, tak to jednoducho nefunguje" - s týmto tvrdením musím zásadne nesúhlasiť, pretože som z kluby Agility Pedigree Bratislava a na našich tréningoch sú psy vždy bez vodítka a myslím, že to funguje tak ako má. Samozrejme, že to vyžaduje, aby sa psovod svojmu psovi počas celého tréningu venoval - čo sa nie každému chce, preto to nemôže na väčšine cvičákov fungovať.
RomAAAn
Okoloidúci
 
Príspevky: 12

Re: Trenčín

Poslaťod Akami » Uto 01.03.2011 20:26

Vo vasom klube psy na treningu volne pobehuju aj ked niekto iny trenuje? A pobehuju si kade chcu? Aj ti, ktori nevedia ostat pri panovi a viac ich zaujima iny pes? Aj u nas su psy pocas treningu navolno. konkretne tie, ktore zrovna su v dany cas na parkure a aj tie ktore niekde kusok bokom si same cvicia s panickom. Ale myslim ze ani u vas nie je to o tom ze kazdy si tam necha psa cely cas navolno, nech si pobehuje a robi co chce.
Akami
Big Dog
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 1464
Bydlisko: Nova Dubnica

Re: Trenčín

Poslaťod AlicaGGG » Uto 01.03.2011 21:50

roman: ako pisala akami... a vlastne aj ty:
Samozrejme, že to vyžaduje, aby sa psovod svojmu psovi počas celého tréningu venoval

aj u nas mozu byt psi navolno, ale taki, kt. pridu na zavolanie a nie ze je niekto na parkure, a vbehne mu pod nohy pes, pretoze nevie pri ostatnych psoch privolavacku, a ked je z voditka, jednoducho kasle na pana a odbieha za psami... keby sa to stalo pri nas, dopadlo by to zle-nedobre
AlicaGGG
Šampión
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 3765
Bydlisko: Nové Mesto nad Váhom

Re: Trenčín

Poslaťod Monika & Parsonky » Uto 01.03.2011 22:15

Roman: ty tu ako tým príspevkom, čo konkrétne sleduješ?

Táto téma sa volá cvičáky agility v Trenčíne, nie? Takže áno v KK Excel sa trénuje agility. Začiatočníci na tréningy chodia v nedeľu od 10.00. :aaa:
http://nellyandadri.webnode.sk/

"Bili sa vo mne dvaja ľudia: jeden bol ochotný urobiť čokoľvek, aby sa zachránil a druhý to bol ochotný kedykoľvek vzdať."
Dežo Ursíny.


"Stávaš sa navždy zodpovedným za to, čo si k sebe pripútal." Antoine De Saint Exupéry
Monika & Parsonky
Šampión
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 3009
Bydlisko: Trenčín

Re: Trenčín

Poslaťod RomAAAn » Uto 01.03.2011 23:56

Mňa nezaujíma aká je téma, napísala že "V žiadnom agility klube" a ja som na to argumentoval, že jej znalosti o ostatných agility kluboch nie sú správne, pretože u nás sú psy na voľno počas tréningov. Ja si osobne myslím, že mám právo napísať sem, že tvrdí niečo, čo nie je pravda a toto právo som proste využil. S pozdravom Roman Lukáč (Agility Pedigree Bratislava)
RomAAAn
Okoloidúci
 
Príspevky: 12

Re: Trenčín

Poslaťod Catqa » Str 02.03.2011 17:43

To znamena, ze v AK Pedigree Bratislava si pocas treningu psi, ktori neovladaju privolacku volne behaju a teda aj vbehavaju pod nohy prave trenujucim a podobne?
Bolo by fajn precitat si celu temu. Zistil by si, ze sa tu bavime o konkretnom pripade, kde psik privolacku este neovlada a teda som majitelke napisala, ze nie je mozne, aby ho nechala pobehovat po cvicaku, kde momentalne prebieha trening pokrocilych. Anarchia myslim nevladne ani u vas, ani v ziadnom inom AK, lebo by o tak proste nefungovalo. Ked si niekto svojho psa zvlada, nie je prblem, aby navolno bol :ahoj:
Catqa
Big Dog
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 1272
Bydlisko: Trenčín, Bratislava

Re: Trenčín

Poslaťod RomAAAn » Str 02.03.2011 21:45

Neviem o akej anarchii rozprávaš..proste ak príde niekto nový na tréning (čo sa nestáva zrovna často), tak samozrejme, že sa stane, že mu pes utečie na parkúr a vtedy sa momentálne trénujúci team zastaví, počká kým si psovod svojho psa privolá a pokračuje ďalej - vieš ak je v klube tréner s dostatočnými kvalitami, tak je schopný človeku vysvetliť, čo má robiť pre to, aby od neho pes vkuse neodbiehal (napríklad ho zabaviť hračkou atď) Možno sme na Slovensku jediný klub (vo svete to takto funguje vo veľa prípadoch), ale môžem ti s istotou povedať, že u nás psa na vodítku počas tréningu nenájdeš - určite by ti to potvrdili všetci naši členovia.
RomAAAn
Okoloidúci
 
Príspevky: 12

Re: Trenčín

Poslaťod Sunny » Štv 03.03.2011 9:26

momentálne trénujúci team zastaví, počká kým si psovod svojho psa privolá a pokračuje ďalej

A to je podľa vás OK? Čo ak sa zrazia v tuneli? Alebo na kladine?
Nedávno na našom tréningu (nie v Pedigree) tiež jeden psík takto odbiehal...nezvládnutá privolávačka, pes pobláznený za inými psami. Chcel sa len hrať, ale keď dobehol k ostatným čakajúcim psom neviem koľký krát, tak im rupli nervy a bola z toho nepekná bitka. Ako k tomu príde človek s nie zrvona priateľským psom, ale majúci svojho psa pod kontrolou, ak napriek tomu príde k bitke nie jeho vinou? Tiež mám fenu nie zrovna nadšenú z iných psov lezúcich jej na hlavu a práve kvôli takýmto psom ju musím mať v klietke, aby som zabránila bitkám.
Sunny
Moderátor
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 8294
Bydlisko: Morava

Re: Trenčín

Poslaťod RomAAAn » Štv 03.03.2011 12:17

Tak u nás po prvé nemáme psov, ktorí by sa bili a po druhé do klubu sa dostávajú iba tie nové tímy, ktoré prešli súkromnými hodinami trénera nášho klubu, takže sa to nestáva už moc často, že nejaký pes odbehne na parkúr, pretože je už naučený poslúchať svojho psovoda. Sranda ako sa niektoré osoby vedia rozčertiť za to, že niekto vyjadrí svoj názor a napíše, že nie je správne napísať "v žiadnom agility klube" keď u nás to je úplne normálne :no:
RomAAAn
Okoloidúci
 
Príspevky: 12

Re: Trenčín

Poslaťod Sunny » Štv 03.03.2011 12:33

Ja osobne sa nečertím ani trochu, nemám dôvod :smile: Čertím sa keď tak na konkrétne psi, ktoré problémy spôsobujú.
Nebijúce sa psi môžem len závidieť. A psa síce vychovaného aj vycvičeného mám, ale prekážky sú pre ňu natoľko silné lákadlo, že bežať cez ne iný pes než ona, tak jej nemôžem veriť na 100% = radšej si ju dám na vodítko.
nie je správne napísať "v žiadnom agility klube"

"v žiadnom klube agility okrem Pedigree" - lepšie? Stále je to prax väčšiny agi cvičákov, tak sa tu snáď nemusíme hrať na slovíčka. A niekto od Trenčína asi tiež nebude chodiť do BA, lebo je tu cvičák, na ktorom sú psi pustené.

A vôbec, sme tu úplne OT :fizel: a mala by som dať napomenutie sama sebe, takže končím :hi: :ahoj:
Sunny
Moderátor
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 8294
Bydlisko: Morava

Re: Trenčín

Poslaťod šeltie » Štv 03.03.2011 15:02

sunny nechcem provokovať ale u nas na treningu pokročilych ti psy tiež nejsu stale uviazany proste pobehuju mimo parkur priestoru je tam dost nosia si zatial aportiky, pozeraju na vtačiky alebo len tak sleduju parkur ale je to individualne .. samozrejme trening začiatočnikov je niečo ine a ja mam len jednu zasadu pes ma byt uviazany alebo v odkladačke len ked sa stavia parkur vtedy to je nebezpečne inak pri spravnej vychove nevidim dovod aby boli psy na voditku cely trening a boli pustení len ked idu behať ale to je jedno je to aj tak extremne OT ..
Obrázok
šeltie
Big Dog
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 1033
Bydlisko: Nitra

Re: Trenčín

Poslaťod zeane » Štv 03.03.2011 16:51

aaale, nehádajte sa... Správna formulácia mala byť "psy pod kontrolou psovodov", s tým snáď súhlasiť budete. Nuž, pre niekoho je nepredstaviteľná prax, že psy sú navoľno a pre niekoho zasa že nie. To, že Nitra, Pedigree, alebo niekto ďalší má rozdelené tréningy začiatočníkov a pokročilých, ešte neznamená, že má "navoľno" aj začiatočníkov - alebo sa mýlim? V Trenčíne sú tréningy spoločné pokiaľ viem a to znamená, že sú psy buď na vodítkach, odložené v prepravke, v odkladačke na "mieste", alebo síce "navoľno", ale nie voľne pobiehajúce v celom priestore cvičáku. :nwm:
Aj Roman, aj Šeltie spomínate len pokročilých - nuž, ste si istí takto aj začiatočníkmi? :no: To sú totiž zväčša tie psy na vodítkach a v keneloch. :ahoj:
A už sa prosím fakt nehádajte. Z.
zeane
Šampión
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 2393

PredchádzajúciĎalší

Späť na Cvičáky agility