Bosch

Sem píšte všetko ohľadne granúl.

Re: Bosch

Poslaťod Marco Varhol » Uto 11.01.2011 9:54

Fresh poultry meat meal :haha: Co k tomuto viac dodat...
24,04 E/15kg (inkl. MwSt.) a tu uz neplet recykl fond ani DPH. Takto si to mozes kupit v Nemecku.

Za kvalitu si musis zapaltit. Tymto som ukoncil tuto temu ohladom kvality nejakej nemeckej znacky. Ostava im len drzat palce aby sa opat nestali insolventnou firmou. Avsak silnejsi hrac Saturn je zarukou, ze sa tak nestane a mozno ich Organic program bude mat vacsi uspech predaja v Nemecku.
Marco Varhol
V.I.P.
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 2455
Bydlisko: Bratislava, Nottingham

Re: Bosch

Poslaťod michaelak » Uto 11.01.2011 10:09

presne , ako som povedala na začiatku tohoto "konštruktívneho" kecania s Tebou: prešiel si od Tvojej do pľacu hodenej "informácie o tom, čo sa stalo v Nemecku", samozrejme v spojitosti s nemeckými krmivami, na ktoré nemáš absolútne žiadne dôkazy, až po cenu krmiva u zoohit opäť v Nemecku. Cieľ / svoju OBCHODNÚ misiu si splnil, čo viac si želať? Škoda, že na žiadnu moju otázku si neodpovedal priamo, len omáčky, vykrúcanie sa a bláboly, prípadne Tvoje puberťácke pokusy o zosmiešňovanie, či zámerné odvádzanie pozornosti inam. Nuž milý Marco, vôbec si ma neprekvapil ...

That´s All.

P.S.: Nauč sa rešpektovať akúkoľvek konkurenciu, bude Ti ľahšie :no: Kydaním na základe dohadov si nepolepšíš
Matlock from Den Haag :-)
michaelak
Junior
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 364
Bydlisko: Tu i tam

Re: Bosch

Poslaťod Marco Varhol » Uto 11.01.2011 14:12

Konkurenciu? :pac: 24eur/15kg je cena tohoto High premioveho mozno uz aj ultra premioveho krmiva. Je to realna cena produktu na trhu v Nemecku. To som napisal v uvode a tvoje omacky o kvalite surovin poultry ci fresh ci meat ci ine basnicky mozes nadalej podavat ako spickove suroviny v krmivach. Svet kvality krmiv sa ubera inou cesta a tieto produkty tieto suroviny nepouzivaju.
To vsak neznamena, ze Bosh je zle krmivo. Je to pre chovatelov, ktorym tato kvalita vyhovuje a su ochotni zan dat tych 20euro.
Marco Varhol
V.I.P.
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 2455
Bydlisko: Bratislava, Nottingham

Re: Bosch

Poslaťod michaelak » Uto 11.01.2011 14:17

opäť klameš, v úvode si sa predovšetkým snažil KLAMLIVO naznačiť, že toto krmivo nie je bezpečné a podsúval si klamlivú informáciu o Dioxíne v nemeckých krmivách (čo samozrejme nie je pravda a nemáš ani žiadne dôkazy, ktoré by to potvrdzovali) - čo teraz vytrvalo popieraš, aj keď to bolo podprahovo, dôkaz na to, že si to KLAMSTVO napísal zatiaľ existuje.

Otázku ceny si riešil len ako druhoradú záležitosť, nosnou témou pre Teba bolo niečo iné - upresnila som vyššie... Ozaj, vieš, za koľko sa predáva napr. Orijen v krajine pôvodu - jasné, že aj so ziskom predajcu (za cca 46 € / 13,48 kg) ? Kúpiš ho kdekoľvek v EU za rovnaké peniaze? NEKÚPIŠ. http://www.zooplus.de/ask?query=orijen&num=20
Alebo iné krmivá v krajine ich pôvodu? Čo tu splietaš o cene? Odvádzaš pozornosť úpne inde, aké typické...

marco, pre nedostatok sebareflexie/pýchy si prehliadol, že definície jednotlivých zložiek nie sú žiadne moje básničky.
Viac o týchto informáciách nájdeš v odkazoch, ktoré som Ti pripojila už včera. Nie sú to ani žiadne informácie pochybného charakteru / výmysly či PR kecy čo tu Ty produkuješ.

Naozaj Ti už nemám viac čo k tým Tvojim táraninám povedať.
Matlock from Den Haag :-)
michaelak
Junior
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 364
Bydlisko: Tu i tam

Re: Bosch

Poslaťod Marco Varhol » Uto 11.01.2011 16:22

Nie je mi stale jasne co tu stale nieco podsuvas namiesto toho aby si jasne povedala, ze zlozky Poultry, Poultry meat meal, Fresh Poultry meal, Poultry meal, Meat meal atd su kvalitne suroviny. Uz sa konecne vyjadri. Nie tu neustale omielas slova klames pobertak, dioxin, ceny.
Orijen do toho neplet ten ziadne basnicke poultry nepouziva. Oni podla tvojho nazoru vkladaju do krmiva lacne suroviny a akosi na tie poultry zabudli.
Nastastie hodnotenie krmiva sa robi na zaklade pouzitych surovin a to aj ked sa vehementne snazis, ze je to kvalitna surovina tak tomu ver a mna presviedcat nemusis.
Marco Varhol
V.I.P.
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 2455
Bydlisko: Bratislava, Nottingham

Re: Bosch

Poslaťod michaelak » Uto 11.01.2011 16:38

napísala som Ti to už včera, asi máš problém s chápaním textu:

Mäsová múčka, Mäsovokostná múčka (Geflügelfleischmehl, Poultry meat meal) = Produkt získaný varením, sušením a mletím celých tiel teplokrvných suchozemských zvierat alebo ich častí, z ktorého môže byť čiastočne vyextrahovaný alebo
fyzikálne odstránený tuk. Z použitých surovín musia byť odstránené, ako je len technicky možné, kopytá, rohy, štetiny,
srsť a perie, ako aj obsah tráviaceho traktu. Musí byť dodržaný sterilizačný proces pri teplote 133 °C a tlaku 0,3 Mpa
počas 20 minút. Najnižší obsah NL je 50 % v sušine. Najvyšší celkový obsah fosforu je 8 %.

Nevidím na tejto surovine nič, čo by nebolo vhodné ako strava pre psa.

P.S.: Toto bola naozaj moja posledná reakcia na Tvoje kecy o ničom. Nemá to zmysel, síce sa opakujem, ale už naozaj posledný krát.
Matlock from Den Haag :-)
michaelak
Junior
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 364
Bydlisko: Tu i tam

Re: Bosch

Poslaťod Marco Varhol » Uto 11.01.2011 16:45

Skoda ze o tom nevedia vyrobcovia kvalitnych krmiv pre psov. Nechapem kde sa stala chyba, ze o tom dodnes nevedia. :ha:
Marco Varhol
V.I.P.
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 2455
Bydlisko: Bratislava, Nottingham

Re: Bosch

Poslaťod leomato » Uto 11.01.2011 20:18

Nechcel som sa do toho miesat, ale od casu kedy som sem napisal svoj posledny prispevok, som si urobil velky obraz o vsetkom.
Toto forum sledujem uz dlhu dobu, odhliadnuc od toho odkedy som zaregistrovany, mam toho precitane na tomto fore dost vela.
Marco, sklamal si ma. Vzdy som mal pocit ze si takpovediac "kapacita" v tomto smere ale tieto clanky ma presvedcili o opaku. Zatial co michaelak dokazala reagovat na tvoje pochybnosti a dohady skutocnymi zdrojmi, ty si nepredlozil ani jednu relevantnu stranku alebo nieco z coho by som mohol mat pocit ze vies o co ide.
Odvolavas sa na nejaku hru so slovickami a zaroven ignorujes predlozene fakty.
Pocas celej tejto diskusie vas dvoch, som nadobudol pocit, ze v nemeckych a podla tvojich vyjadreni aj v spanielskych krmivach len hladas negativa. Nadobudol som pocit ze sam seba chces presvedcit o tom ze to co kupujes ty, je skutocne dobre. Nuz ktokolvek ta o tom presviedca/presviedcal bol/je v tomto skutocne dobry.
som zastanca myslienky: "niesom tak bohaty, aby som si mohol dovolit kupovat lacne veci" ale uvedom si, ono nie nadarmo sa vravi, ze "nieje všetko zlato, čo sa bliští."
Takze nie vzdy to drahsie riesenie s peknym marketingom a farebnym obalom je to lepsie.
leomato
Okoloidúci
 
Príspevky: 2

Re: Bosch

Poslaťod Marco Varhol » Str 12.01.2011 1:11

leomato na to ze si zaregistrovany dost dlho a mas dva prispevky nie je dobra vizitka.
dokazala reagovat na tvoje pochybnosti a dohady skutocnymi zdrojmi, ty si nepredlozil ani jednu relevantnu stranku alebo nieco z coho by som mohol mat pocit ze vies o co ide....
Vies svoje som si vo vyrobe odrobil a poznam velmi dobre nielen jednotlive suroviny ale hlavne technologie. Ked sa raz krmivo musi zrealizovat do 5 eur, pouziju sa lacne mucky s nazvom meat meal alebo poultry meal. casto aj tie tzv. perove mucky. Ziadny spickovy vyrobca, ktory si zaklada na kvalite taketo mucky nenakupuje. Nikde v jeho zlozeni nenajdes takuto surovinu. Musis vsak pocitat s realizacnou cenou od 20-30eur. Potom RRP ci MOC je uz trochu inde.
Ma druhej strane ak ma kvalita nezaujima kupim si krmivo aj za 20eur. A vobec ma nebude trapit co za odpad tam je.
To vsak nie je moj pripad.
Marco Varhol
V.I.P.
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 2455
Bydlisko: Bratislava, Nottingham

Re: Bosch

Poslaťod michaelak » Str 12.01.2011 11:17

Nechcela som, ale musím...

Strašne, ale strašne klameš, aj s realizačnou cenou a samozrejme aj s rečičkami o akýchsi "odpadoch"... Jedná sa o rovnaké "odpady", aké sú použité aj v múčke z králika či kačky v krmivku, ktoré tak strašne rád doporučuješ... iste vieš, na čo myslím... Rozdiel je len v tom, že je to živočíšny monoproteín... Vytrvalo ignoruješ zákonné normy pre jednotlivé suroviny. Kecy o odpadoch si prosím nechaj pre deti, ktoré sa sem prídu tváriť, že chcú dať svojmu psovi to najlepšie a ktoré Ti to možno ešte zbaštia... Keď už, tak Najlepšie pre psa je mäso, granula je len pre pohodlie...

Blažení Tí, čo Ti uverili asi tak, ako keď niekto pred časom tvrdil, aké že úžasné krmivo s 3 kg mäsa v 1 kg granulí predáva, Ty si to potvrdil a trval si na tom až do chvíle, kým som Ti to výpočtami nevyvrátila... Venuj sa radšej obchodu ako takému, možno z Teba bude väčší úžitok, ako keď sa budeš aj naďalej snažiť zosmiešňovať každého, kto Ti nechce zobkať z ruky.

A svišť ich potom balil do alobalu...
Matlock from Den Haag :-)
michaelak
Junior
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 364
Bydlisko: Tu i tam

Re: Bosch

Poslaťod Dandy » Pia 14.01.2011 23:00

Michaelak prosim jestli to neni nevhodna otazka, cim krmis sve psy? a proc? Byl jsem doted presvedcen, ze existuje rozdeleni moucek dle kvality na A, B atd. Alespon nekteri vyrobci uvadeji, ze pouzivaji moucku typu A
Dandy
Okoloidúci
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 20
Bydlisko: momentalne Prague

Re: Bosch

Poslaťod helenus » Str 16.02.2011 21:38

mia1 píše:Mate niekto skusenosti so znackou granul BOSCH?

Toto zaujíma aj mňa. Sorry, ale tých 5 strán, čo sa tu hádate, sa mi vážne nechce čítať. Dá mi niekto jednoduchú odpoveď typu kvalitné/nekvalitné?
helenus
Junior
 
Príspevky: 205

Re: Bosch

Poslaťod Beggi 08 » Pia 04.03.2011 19:56

My sme začali v decemri dávať našej fenke bígla Bosch Light a berie ich do dnes trošku na schudnutie,ale žiadna zmena,práveže je ešte viac hladná a nenasýtená,Veterinár povedal,že to tak má byť,že máme dávať presnú dennú dávku a nič viac,ale to sa nadá na ňu pozerať,aká je hladná.Takže jej primiešavam ešte do toho Ontario granulky na spestrenie chuti.
Beggi 08
Okoloidúci
 
Príspevky: 3

Re: Bosch

Poslaťod QuintipaNO » Ned 06.03.2011 22:17

Tak isto reagujem na hádku :smile: medzi Michaelou a Marcom,
Nebudem sa vyjadrovať ku kvalite krmiva Bosch skôr k vášmu rozhovoru, a mám aj prozbu na teba Marco, čítam si tie tvoje príspevky(aj k iným krmivám) a veľa ľudí ťa tu považuje za odborníka, no ani v jednom prípade si s ešte nevyjadril konkrétne ktoré krmivo je lepšie od toho druhého, stále len vravíš o zloženiach ktoré bežnému psíčkarovi nevravia absolútne nič. Nenapísal si čo má obsahovať to pravé krmivo pre psa. Zatiaľ som len pochopil že nemecké krmivá sú šiť aj keď neviem prečo? a kanadské sú ok.
Na margo tvorenia ceny čo spomínala Michaela, ako zosmiešňovať to netreba, ja osobne uvediem príklad krmivo Versele-Laga stojí na slovensku od 70 do 80EUR podla toho by malo byť špíčkové? či? lebo napríklad v čechách stojí len od 30 do 40 EUR tak tam už špičkové nieje? podla ceny?
A to čo reagoval Leomato, ako Marco neviem čo s tým majú čo príspevky a ich počet to že niekto uverejní "1000" príspevkov ešte s neho nerobí odborníka na danú vec, aspoň si teda myslím možno máš iný názor. A on si s teba srandu nerobil tak neviem prečo ty s neho áno?
A ani ty si v tejto konkrétnej debate nepredložil žiadne relevantné dôkazy, či? ak hej tak som asi zle čítal.
Vážne by ma zaujímalo čím mám kŕmiť psa Marco? akým krmivom? akou značkou? Neviem či sa bojíš napísať konkrétnu značku, ak hej tak napíš čo by aspoň to kvalitné krmivo malo obsahovať, koľko čoho , v akých pomeroch a tak. Zatiaľ to vyzerá že keď je krmivo lacné tak je šít a keď je drahé tak je nadhodnotené, napr. (Bosch lacne a šitove, RC drahé a nadhodnotené),
Týmto príspevkom nechcem nikoho zosmiešniť, tak to píšem hneď aby neboli zbytočné polemiky.
P.S. k tej odbornosti, teda tvojej Marco, čo robíš keď vieš toľko o krmivách? a aj si spomínal že máš odrobené vo výrobe, vyrábal si konkrétne krmivá pre zvieratá?
QuintipaNO
Big Dog
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 1439

Re: Bosch

Poslaťod Marco Varhol » Pon 07.03.2011 8:54

Tazko viest dialog s niekym co si predstavuje pod slovickom poultry meal kvalitny produkt. Nie je tazke si zistit nakupne ceny napr. v Spanielsku, kde tak radi mnohe firmy nakupuju. Zlacnovanie vyroby vdaka tejto surovine pomaha aj takym znackam ako je RC ci Proplan, ktory ju svojich recepturach v europskych produktoch zaradili. Toto je najvacsou chybou nemeckych krmiv. Nizka kvalita vysoka cena. Preto tieto firmy maju problemy a vacsinou to konci dalsim predajom inej firme alebo hladanim dalsieho financneho pertnera.

Versele-Laga stojí na slovensku od 70 do 80 EUR ? Hodnotit kvalitu nie je mozne lebo tu je problem ich legislativy. Z textu nie jasne co znamena chicken, teda presnejsie co spracovavaju. A cena samozrejme znamena stop pre toto krmivo na SK.
Marco Varhol
V.I.P.
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 2455
Bydlisko: Bratislava, Nottingham

PredchádzajúciĎalší

Späť na Granule a konzervy