Psie sny - štekanie, vrčanie, "behanie" zo spánku

Sem píšte to čo neviete nikam zaradiť.
Pravidlá fóra
Pravidlá pre sekciu Ostatné :

1. Nezamieňajte si túto sekciu s voľnou diskusiou. Sekcia ostatné slúži ako poradňa pre vaše problémy. Nepridávajte sem príspevky typu ,,Aké psie mená sa vám páčia ??" to patrí do voľnej diskusie.

2. Zakladajte tu témy ktoré už neviete kam máte pridať tak ich dáte sem a ak sa hodia inam moderátori ich prenesú.

Psie sny - štekanie, vrčanie, "behanie" zo spánku

Poslaťod MisheliQ » Štv 13.12.2007 22:16

Iwka píše:Hej, to aj Meggy ked bola mensia. Hadzalo ju, taka zlata bola :ha: . a ked bola mala, zvykla zo spanku ,,bublat", ako by bubliny praskali :heh:

no neviem, čo myslíš tým bublať zo spánku, ale Caesarik keď spinká, tak jemu akoby sa naozaj niečo snívalo, on tiež keď spinká tak vydáva také smiešne zvuky akoby chcel štekať, ale kvôli tomu, že spí, nešteká, iba vydáva také zvláštne, ale milé, zvuky...alebo niekedy kýve aj labkami, akoby behal../to som chcela napísať do kategórie Choroby, téma Štikutkanie, ale aby v tom nebol chaos a aby som neodbočila od témy, píšem to tu, do novej témy nooo/ :lol: Čo myslíte? Snívajú aj Vaše psy sny alebo vôbec majú psy sny? :smile:
grace over perfection
MisheliQ
Multišampión
 
Príspevky: 7844

Poslaťod Silwuska » Pia 14.12.2007 7:25

Jasne ze maju...ja sa macovi do nich aj naburavam...hehe...ked tak zacne postekavat a "utekat" (to ked mixluje s packami) tak mu este hovorim "chyc tu cicu, chyc ju!!" a on steka este viac a este viac mixluje :heh:
Silwuska
V.I.P.
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 6539
Bydlisko: Trnava

Re: Snívať Sny

Poslaťod Bibiana » Pia 28.03.2008 23:19

Aj môj každú noc naháňa srnky, pumy a diviakov :dunco3:
Bibiana
V.I.P.
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 2299

Re: Snívať Sny

Poslaťod kikula22 » Sob 29.03.2008 9:38

Bubo ked spi. Tak pohybuje niekedy labkami akokeby bezal. A brese. :heh: Ale ono je to tak ze on sa este na chrbat zvali a tak kope nohami. A potom sa este aj prevaluje :heh: No my sa na nom rehoceme. Obrázok
kikula22
Šampión
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 2322
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: Snívať Sny

Poslaťod Vikiki22 » Sob 29.03.2008 18:48

Môj Bobsi, keď sníva, sa zvalí na bok a začne kopať nohami. Začne potom zvláštne ,,kňučať´´ alebo ako to nazvať. Mrká očami a funí pri tom. Vyzerá úžasne vtedy! :heh:
Vikiki22
Moderátor
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 11060
Bydlisko: Dubník, okr. NZ

Re: Snívať Sny

Poslaťod Iwušenka » Štv 08.05.2008 8:22

Naša Arinka ked spí tak vrčí a trhá ju .... :5:
Iwušenka
Šteniatko
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 88
Bydlisko: Lučenec

Re: Snívať Sny

Poslaťod Siss@ » Štv 08.05.2008 8:28

aj Fleurinka ked spi tak niekedy vrci :smile:
Obrázok
http://pdgf.pitapata.com/5MzKp2.png
www.devilinsoul.weebly.com

Devil in Soul - Fox Terrier (Smooth & Wire) kennel + handling
F-Terriers team: agility, dog dancing, dog handling...
Siss@
Hafan
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 883
Bydlisko: The Hague, NL

Re: Snívať Sny

Poslaťod Jannka » Pia 09.05.2008 8:49

Aj Jaške sa často sniva, vydava jemné zvuky a trha nohami. Je to skvele pozorovať. Dobre sa na tom zabavame.
Občas , ak sa mi zda, že sa jej sniva niečo zle (priveľmi sa trha a vydava také pisklave zvuky) tak zacnem na nu jemnucko a upokojujuco hovorit a bud to prejde, alebo sa pomalinky zobudi.
Snazim sa to vsak robit opatrne, aby sa nestrhla zo spanku, ale len sa jemne prebrala zo zleho sna.
♥ Chovateľská stanica "YALESS BLUE" ...domov aktívnych kólií.
Tipy na turistiku so psom pre všetkých psíčkarov, odporúčané 16 z 16 labiek našich turistických kólií ;)
Jannka
Šampión
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 3152
Bydlisko: Košice

Re: Snívať Sny

Poslaťod Jimmyho mamka » Pia 09.05.2008 12:08

no jasné, že každý živý tvor sníva...aspon si myslím že to nie je len privilégium ľudí...mačky, psi, zajace, všetko živé, čo vie len trochu používať mozog sníva...napríklad aj kura.
Moj Jimmy sníva dosť často, je to sposobené tým, čo prežije cez deň.Je to rovnaké ako s kojencami, dojčatami a malými deťmi.
Jednoducho v spánku prežíva svoj deň ešte raz...jet o celkom normálna reakcia na pocity, vnemi a situácie, ktoré psík, alebo iné zviera pocíti a prežíva...z psychologie je to opatovné prežívanie dňa v beta hladine spánku.
Takže Jimmy behá, šteká, vrčí, dokonca niekedy v sne pije vodu, alebo žerie granule.
Z tejto hladiny sa nesmie človeka, alebo zviera prebudiť štýlom: halo, vstavaj, halo, hore sa, prebud sa....ako vravela Janka, chce to nežne pohladiť, jemným hlasom sa prihovoriť, alebo pohladit za hlavou---neodporúča sa chytat za brucho, pri psoch je to signálom nadradenosti, kied jeden pes siahne druhému na brucho..vtedy sa psík može cítit ohrozene a trhne ho zo spánku, poprípade to može sposobit prvotnu agresivitu-takže uhriznutie zo spanku, strachu, stresu...stava sa, že sa psík strachom i pomočí, ked ho príliž rýchlo zobudíte.
Tiež nie je najlepším nápadom sa smiať zo psa, keď takto sníva...v beta hladine može psík vnímať aj zvuky z okolia a keď začuje smiech, može sa vo vnútri cítiť zahambene.
Keď už sme pri vnímaní zvukov v beta hladine spánku, nikdy sa vám nestalo, že keď ste zaspávali tak ste vnímali nejaký zvuk a ten vás potom sprevádzal vo sne? Mne sa to stalo...zaspávala som a na okne som mala škrečka, točil sa vo svojom kolečku a ten zvuk sa mi premietol do sna ako rozhovor dvoch chlapov.Takže ako som už povedala...nesmiať sa!Radšej nežne zobudit a íst trebars na prechádzku, alebo na dvor zahrať sa s loptičkou :no:
Jimmyho mamka
Snoopy
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 100
Bydlisko: Řadějovice

Re: Snívať Sny

Poslaťod Nykkyta » Str 14.05.2008 14:15

Psi su strasne krasni ked sa im nieco sniva.
Raz na silvestra som isla skontrolovat moje haviny, ci sa neboja delobuchov. Boli v mojej izbe, stiahli sme tam zaluzie aby to nebolo tak pocut a oni si spinkali. Nykitke sa snivalo asi, ze cuca mliecko, lebo vyzeralo to, ze cucka. To mala skoro dva roky.
Nykkyta
Junior
 
Príspevky: 221
Bydlisko: Blatné

Sny

Poslaťod Lena » Sob 25.10.2008 9:47

Stalo sa vám niečo ako mne dnes v noci? Keď spí tak sa hmýri,občas bafne zo sna ale občas som sa v noci zobudila a počula som ako zo sna vrčí. vždy som zhúkla a samozrejme prestal ale chcela som vyskúšať čo by sa stalo keby doňho nechtiac džugnem. Dnes zas tak zavrčal a ja som doňho kopla (ale neberte ma doslovne-proste som doňho šťuchla) a on zrazu cvakol,teda kusol, pohrýzol neviem ako to mám povedať. necítila som nejakú bolesť alebo niečo,jednak to bolo cez perinu a aj tak to nebolo také pohryznutie.myslím žena to že je CC má určite silu v papuli čiže toto bolo pohladenie. Bolo to len tak cvaknutie-samozrejme hneď na to som ho potom už skopla z postele a dala príkaz DOLE na čo on zliezol ale o chvíľu prikvitol na postel akoby sa nič nedialo. Neviem ale môže to byť niečo ako že ani nevie čo urobil?.je to možné??? :nwm: Stalo sa to niekomu z vás či ani nie?
Lena
Big Dog
 
Príspevky: 1754

Re: Spánok vášho psa

Poslaťod Nyssa » Sob 25.10.2008 10:06

moze sa stat, že sa zlakol, tak proste len chniapol, lepsie je ho zobudit slovne, nedotykat sa ho zbytocne ked sa mu takto "sniva"
"Nie vždy dostaneme psa, akého chceme, ale vždy dostaneme psa, akého potrebujeme"
Cesar Millan
Nyssa
Multišampión
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 5077

Re: Spánok vášho psa

Poslaťod vavrena » Sob 25.10.2008 10:08

S tým cvaknutím sa to stalo mne. Bol to kríženec u babky. Spal, snívalo sa mu niečo, "behal" a fučal. Možno naháňal krílika :lol: . Pripadol mi byť veľmi milý, tak som ho pohladkala na boku, pes sa strhol, vybafol a obaja sme zarazene čumeli, že mi drží v papuli ruku. On bol v šoku, ja v šoku. Kukali sme si do očí asi tri sekundy, potom ma pustil, vstal a ospravedlňoval sa. Hlava dole, chvostom kývajúc sa mi líškal a oblizoval ruku. Ja som nevedela ako mám reagovať, ale bola to moja chyba, lebo ruku na bok som mu položila zrejme príliš náhle a proste zareagoval reflexne, zo spánku.

Teraz keď budím psa, tak najprv zvukom, šššš, alebo také niečo. Aby sa nezľakol.
Malý Doby máva teraz také zúrivé sny, asi sa mu sníva o bitke, vrčí a zúri. Tak urobím šššš, Doby.. a dotykom ho zobudím. Nepochybujem o tom, že keby som mu chytila hlavu bez slova, tak po mne štenec rafne. A ihličkami v ústach stačí jemné stlačenie a mám kusanec ako vyšitý... Preto ho budím opatrne. Pripadá mi to ako nočné mory, nie také klasické pokňukávanie a hýbanie nohami, tak ho radšej z takej mory zobudím. Stalo sa mi to zatiaľ 5 krát (v priebehu jedného týždňa).
vavrena
Moderátor
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 2958
Bydlisko: Galanta

Re: Spánok vášho psa

Poslaťod AlicaGGG » Sob 25.10.2008 10:08

jj, moze to byt reflex - spal, zrazu ho nieco "koplo" a tak sa otocil a kusol to :lol:
mne to raz sparvila Bella, ked mala "steniatka" - hracky, spala pod stolom aj s nimi, ja som tam strcila ruku lebo som isla nieco zdvihnut zo zeme a ona sa zrazu zobudila a kusla - nie silno, tiez len tak cvakla, ale ked zistila ze to bola moja ruka tvarila sa strasne previnilo :no:
AlicaGGG
Šampión
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 3765
Bydlisko: Nové Mesto nad Váhom

Re: Spánok vášho psa

Poslaťod Lena » Sob 25.10.2008 10:36

Som hrozne rada že nie som sama aby som si nemyslela že je to nejaký agresor :lol: Hej inokedy ho zavolám menom ale chcela som proste skúsiť tú situáciu len preto že by sa raz mohlo stať že sa mu bude niečo také snívať,ja budem tiež spať a nechtiac sa ho dotknem aby som potom nebola prekvapená že prečo ma môj pes keď som spala pohrýzol :haha: Ale som rada že necvakol silno. Podľa mňa ani nevie že sa také niečo stalo. Bo keby si to uvedomil tak by sa vtieral a cítil by sa previnilo a ešte by sa pýtal na posteľ ale keď sám hneď vybehol a tváril sa akoby nič tak ani nevedel že niečo urobil. Boh vie čo sa mu sníva.... :no:
Lena
Big Dog
 
Príspevky: 1754

Ďalší

Späť na Ostatné