Kedy dávať večeru ?

Sem píšte všetko ohľadne doplnkov čo pridávate do stravy.

Re: Kedy dávať večeru ?

Poslaťod Rika » Ned 06.04.2008 15:15

Moja dostáva večeru vždy o 18:30 :smile:
Oči zvieraťa majú schopnosť hovoriť tým najkrásnejším jazykom na svete !
Martin Buber

Pes je jediný tvor na svete, ktorý Ťa miluje viac než sám seba a zarmúti Ťa len vtedy, keď odíde do psieho neba :smile:
Rika
Big Dog
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 1619
Bydlisko: Liptov / KE / BA

Re: Kedy dávať večeru ?

Poslaťod Van » Ned 06.04.2008 16:55

U nas je psia vecera podla toho, ci boli psie ranajky alebo nie a podla toho, kedy ideme von. Stane sa,ze dostane po navrate domov okolo stvrtej piatej (to ale vacsinou rano neje, lebo nechce a potom cely den makame) ale aj to, ze ideme von neskor a tak dostane az okolo 21-22. No snazim sa ak ma nahodou papaci den, aby to mal cca okolo 19tej. Dnes napr. ma uz veceru za sebou. Rano sme vstali trochu neskor a hned sli k vode, takze pred cestou a treningom nejedol. Prisli sme okolo tretej, no odmietol. Tak sme to zbalili. Teraz sme si dali veceru my a zacal zobrat, tak som mu ponukla jeho a to uz si dal...sice nie cele, lebo granule a vyzral z toho viac menej tie lepsie, ale dal si aspon cosi. No a najblizsie az rano :)

Lucifer píše:Akonahle mali zase len ten najmensi naznak nahanacky, tak sme im dali odlozenie dalej od seba...a cuduj sa svete, uz to funguje :lol: Jou, a vzdy po jedle sme zatvarali na spalni dvere, lebo ich prva cesta viedla do postele...pekne si v nej poutierali hubu a sutazili, kto bude mat vacsiu cast postele :nie:

Presne toto mi kedysi davno poradil jeden dobry znamy, chovatel velkych psov. A naozaj to po case zacne fungovat. Dokonca ked sme niekolko krat strazili rozne psiky, tak hoci neboli na to naucene, po dvoch razoch pochopili a prisposobili sa. Ked nejde po dobrom, tak po zlom do odlozenia na miesto :) Dufam, ze raz ked sa nasa svorka rozrastie, tak to pochopi aj to nase nove, nie len tie "pozicane" :)
Van
Hafan
 
Príspevky: 920
Bydlisko: ZM / PP / HE

Re: Kedy dávať večeru ?

Poslaťod Pemifri » Pia 02.05.2008 9:04

ja musím dávať večeru asi o 18 hod lebo mám veľké plemeno a to sa nemôže kŕmiť neskoro večer lebo by sa jej prevrátil žalúdok pri večerných hrách a zadusila sa.raz som tak prišla o jednu fenku beaucerona ato len preto lebo bola po operácií a nebola potom moc zviknutá na pohyb. Neskoro večer dostala žrať a potom sa hrala.ráno bolo mŕtva(zadusila sa),ale to mala 11 rokov.To isté sa stalo aj môjmu veterinárovy.on tvrdí, že po každom jedle by sa mali zatvárať do volieri.od vtedy si dávam strašný pozor na to kedy dostávajú žrať a samozrejme pred prechádzkou v žiadnom prípade
Pemifri
Nováčik
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 26

Re: Kedy dávať večeru ?

Poslaťod lusy » Pia 02.05.2008 13:59

ja musím dávať večeru asi o 18 hod lebo mám veľké plemeno a to sa nemôže kŕmiť neskoro večer lebo by sa jej prevrátil žalúdok pri večerných hrách


:nwm: aj ja mam velke plemeno a veceru mu davam o desiatej niekedy o polnoci. a o akych vecernych hrach pises???? mi sa proste ideme vyvencit a potom dostane najest. tzn. ze uz sa jasit nebude.
lusy
Šampión
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 3706
Bydlisko: Taliansko

Re: Kedy dávať večeru ?

Poslaťod Pemifri » Pia 02.05.2008 14:08

ja som mala fenku beaucerona mala asi 10 rokov a dostal rakovinu mliečných žliaz a tak ju museli operovať.po operácií bolo mesiac väčšinou v byte.ona bola zvyknutá na pohyb.keď sa uzdravila dali sme ju von.moja matka jej dala asi o 10 hod jesť a ráno bola mŕtva.zavolala som si veterinára som nemohla uveriť tomu čo vidím, že len tak z ničoho nič umrela.on mi to všetko vysvetlil-veľké plemená nemôžu dostávať neskoro jesť a ani sa nemôžu hrať po jedle lebo sa im prevráti žalúdok,odtrhne sa sval na ktorom je žalúdok upevnený a tlačí jeje na pľúca a tak sa vlastne udusí.to sa stalo mojej Anabele.po večeri sa s druhým psom naháňali po dvore
Pemifri
Nováčik
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 26

Re: Kedy dávať večeru ?

Poslaťod Lucifer » Pia 02.05.2008 14:15

Pemifri, ale ked sa po veceri nahanali na dvore, tak si nemohla ani nic ine cakat :nwm: My mame tiez obrovske plemeno doma a niekedy dostane aj s labradorom jest o polnoci. Akurat, ze potom maju naordinovany tvrdy klud - ziadne blbnutie a prave preto, aby sme ich mali pod kontrolou, tak ich uz ani nepustame na dvor, ale su s nami vnutri, aby stihli v pokoji vytravit...Torzia zaludka nema nic spolocne s casom krmenia, ale s tym, ako si zabezpecis psa po krmeni :ahoj:
When you bring a dog into your life, don’t just think of what you want from him. Think first of what he needs to make him happy. (Cesar Millan)
Lucifer
Big Dog
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 1303
Bydlisko: Dunakiliti - Hungary

Re: Kedy dávať večeru ?

Poslaťod lusy » Pia 02.05.2008 14:46

Torzia zaludka nema nic spolocne s casom krmenia, ale s tym, ako si zabezpecis psa po krmeni


presne tak. :yes: mne napr. pes rano zvraciaval ked dostaval veceru o osmej. dostane ju teraz neskor a je vsetko v pohode. :smile:
lusy
Šampión
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 3706
Bydlisko: Taliansko

Re: Kedy dávať večeru ?

Poslaťod Pemifri » Pia 02.05.2008 14:50

no hej,ale ja som vtedy bohužial nebola doma,ja ich zatváram po kŕmení. veterinár mi odporučil pri starších psoch a veľkých plemenách nekŕmiť neskoro večer a to som si nevymyslela ja.

Silwuska// : ja radšej budem veriť veterinárovi.nebudem už nič riskovať.aj on takto stratil psa,ale on ho mal zatvoreného a behal mu po stenách. :nwm: a zabudla som uviesť ďalší prípad na jednej chovateľskej stanici,aj im sa to stalo.potvrdili mi,že sa to stáva.
Naposledy upravil Pemifri dňa Pia 02.05.2008 16:41, celkovo upravené 2
Pemifri
Nováčik
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 26

Re: Kedy dávať večeru ?

Poslaťod Silwuska » Pia 02.05.2008 15:17

Veterinar neny sam pan Boh...netreba verit vsetkemu co povie :no:
Silwuska
V.I.P.
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 6539
Bydlisko: Trnava

Re: Kedy dávať večeru ?

Poslaťod unicorn » Pia 09.05.2008 12:31

ja som zozaciatku daval okolo 18:00, ale vecsinou okolo 19:00 sa stretavame vonku so svorkou a pes sa potom dost vysiali a vybeha a mal som pocit, ze vsetko co zjedol vytravil a kedze je este malicky, tak som si povedal, ze lepsie bude ak dostane zrat az po vecernej vychadzke, aby potom mohol pekne spinkat a raast do krasy :D
Obrázok
unicorn
Hafan
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 693
Bydlisko: KE

Re: Kedy dávať večeru ?

Poslaťod tera » Sob 10.05.2008 17:52

no moj dostava papat v rozmedzi medzi 16-19 hod.najprv dostaval o 7,14,18 ale uz je starsi tak staci 7,16 ale ked idem von tak az 18 len ja som si myslela ze je lepsie ho ucit na jeden cas krmenia......a to som hovorila aj nasim :pac: a este mimochodom co hovorite ked davate psovi papat ja ze "popros" a potom "zober" ale dostava jest rano a poobede to je jedno kedy a ked nedostane nacas alebo rano papt ani nesteka ani nic..... no nema problem
tera
Big Dog
 
Príspevky: 1916
Bydlisko: Horná Streda

Re: Kedy dávať večeru ?

Poslaťod unicorn » Ned 11.05.2008 17:01

ja mu hovorim len "ideme papat?" a teraz ked to poviem, tak uz je nastupeny a pekne caka. ale nedotkne sa jedla kym mu nepoviem a ani nesteka ani nic. a ked sme vonku a poviem mu ideme papat, tak uteka az predblok ak je hladny :)
Obrázok
unicorn
Hafan
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 693
Bydlisko: KE

Re: Kedy dávať večeru ?

Poslaťod Mackie » Uto 13.05.2008 14:40

Ja davam zrat po 22h, kedze varim ryzu alebo nieco podobne, tak je to minimalne pol hodinu po prechadzke (kym to vychladne). Psisko si zvyklo, ze treba chvilu pockat, takze neotravuje. Ked mame hladovkovy den, tak si lahne ku kuchyni, ze ci sme zabudli na nu, ale potom sa s tym zmieri a ide spat. Taktiez ked ju chyta nocne salenie, tak ju necham vyskakat sa po rodicoch, pobehame este po byte a ked sa uz zaparkuvava pri kuchyni, mozme dat jest :) Po veceri zvykne vychlipat aj 2 misky vody (a nieco uz vypije aj po navrate zvonku) takze pre moj lepsi pocit, ze nebude spat s plnym mechurom (a ked sa blizi vikend, tak aj kvoli dlhsiemu rannemu spanku) este zhruba 1h po veceri ideme na curacie kolecko (kedze nezvyknem chodit spat pred polnocou a vonku uz nikoho nestretavame, tak je to v pohode).
ta tu je tota tuja
Mackie
Multišampión
 
Príspevky: 10425
Bydlisko: PO/KE (mon)

Re: Kedy dávať večeru ?

Poslaťod Mishelka7 » Pon 07.07.2008 19:16

mam steniatko civavy, vobec som netusila, ze psi nemozu po jedle behat...moja je taka trafena, ze len co sa naje, zacne mi nosit hracky a chce aby som jej hadzala...hoci to odmietnem, aj tak sama beha a jasi sa...mam jej to teda zakazovat? a ako?
Mishelka7
Hafan
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 663
Bydlisko: Nitra

Re: Kedy dávať večeru ?

Poslaťod Lucifer » Pon 07.07.2008 21:07

No u malych psov torzia nie je az take riziko...to skor u velkych psov s hlbokym hrudnikom...Ale!!! Pocula som o torzii aj u jazvecika a maleho bradaca...Jasne, ze pes po jedle chyti sajbu...Ma doplnenu energiu...Ja by som vsak aj na Tvojom mieste naucila svojho psa, aby pochopil, ze po jedle ma travit v klude... :ahoj:
When you bring a dog into your life, don’t just think of what you want from him. Think first of what he needs to make him happy. (Cesar Millan)
Lucifer
Big Dog
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 1303
Bydlisko: Dunakiliti - Hungary

PredchádzajúciĎalší

Späť na Doplnky Stravy