TTouch & TTeam

Sem píšte ohladne starostlivosťi o psa (srsť,chrup,...).

Re: TTouch & TTeam

Poslaťod maktub » Sob 17.07.2010 8:58

aj tie prvé 2 videá k tomu patria :no: tá bandáž sa používa na to, aby pes získal väčšiu sebaistotu, je to aj pre starých a chorých psov, ináč to video s mačkou bolo super...ako sa upokojila :oo: :jop:
One Dogue de Bordeaux is never enough ! :smile:
maktub
Junior
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 467
Bydlisko: Ružomberok

Re: TTouch & TTeam

Poslaťod lusy » Sob 17.07.2010 11:40

ako upokojit sa upokojila to si myslim, ze by sa kazda ked ju zabalis do deky a nemoze sa pohnut. urcite to nebolo kvoli dotykom. :ach: inak celkovo mi tie videa nic noveho ani zavratneho nedavaju. vidim tam stale voditka ktorymi su riadeny takze co s tym ma hladkanie???? :nwm:
lusy
Šampión
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 3706
Bydlisko: Taliansko

Re: TTouch & TTeam

Poslaťod Leila Tobrok » Sob 17.07.2010 11:43

to predposledné video som si našla aj ja, presne takto "mágam" aj ja psa. možno nie do detailu, ale dosť pohybov som tam našla. pritom sa vždy uvoľní, ale zmeny v správaní? :nwm: žiadne
http://www.tobrok.sk
Plánujeme šteniatka, vrh "I" - Leonberger - zima 2022 / jar 2023
Leila Tobrok
Chovateľ
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 5940
Bydlisko: terra Illmer castri Zolgagyeriensis

Re: TTouch & TTeam

Poslaťod lusy » Sob 17.07.2010 11:51

mna dost sokovalo ze si to dala aj registrovat :ach: si myslim, ze kazdy jeden sa s tym uz niekedy stretol. tiez robim psom masaze, urcite im to robi dobre ale neverim, ze to dokaze ovplyvnit strach ci agresiu. :nie: je to vidno aj na tych videach.
lusy
Šampión
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 3706
Bydlisko: Taliansko

Re: TTouch & TTeam

Poslaťod Leila Tobrok » Sob 17.07.2010 11:58

tak tak, tieto masáže robím psovi takmer denne. možno nie hodinu, ale zo 10 min.určite. vidím, že sa uvoľní, aj iné psy, ktoré som masírovala sa uvoľnili, ale také že odstránenie strachu, či agresie nehrozilo....
http://www.tobrok.sk
Plánujeme šteniatka, vrh "I" - Leonberger - zima 2022 / jar 2023
Leila Tobrok
Chovateľ
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 5940
Bydlisko: terra Illmer castri Zolgagyeriensis

Re: TTouch & TTeam

Poslaťod Wickyy & Classy » Sob 17.07.2010 12:45

ja s tým zatiaľ skúsenosti nemám, ale tak odvolám sa na tú knihu. Sú tam uvedené príklady, myslím, že dosť reálne. Posledná časť knihy je o rovnováhe a príprava v tzv. teréne. To je to na tých vodítkach cez bežné prekážky. To sa ani mne nepozdáva.
Je prirodzené masírovať a inak hladkať psa. Ale tam sú overené pohyby a dotyky na základe bodov, čo sa využíva pri akupunktúre napríklad. Každý bod má vlastnú funkciu, takže podľa toho sa dá masáž formovať, následne tak môžte podporiť a potlačiť činnosť dráh, ktoré práve tie body spájajú. Tým sa pridáva alebo naopak inak smeruje energia, čo má za následok rôzne výsledky, podľa dotykov na rôznych miestach.
Samozrejme kniha je písaná pre každého, takže tak dopodrobna to nejde. Ale som presvedčená, že je tam kus z toho, alebo čiastočné zoznámenie s touto formou masírovania.
Wickyy & Classy
Big Dog
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 1841

Re: TTouch & TTeam

Poslaťod lila.claire » Str 15.09.2010 15:08

nic v zlom ale bola by som zvedava co by spravili so psom ktory sa na ulici boji aj vlastneho tiena. mam takeho doma. a ziatial som sa vsade stretla len so "zarucenymi radami" ktore mi boli tak na dve veci... nehovorim ze nic z toho nepomohlo ale ked sa ona raz hodi do paniky tak ziadne "speci dotyky" nezaberaju. preco asi :ua:
It´s not a bug; it´s a feature.
lila.claire
Big Dog
 
Príspevky: 1255
Bydlisko: Košice

Re: TTouch & TTeam

Poslaťod Wickyy & Classy » Pia 01.10.2010 18:59

pretože tomu neveríš :no: .
Ja som to chcela využiť na skľudnenie mojej psice pri práci. Aby si uvedomila a vopred rozmyslela, čo robí, nájsť takú tú psychickú a fyzickú rovnováhu zároveň. Bola som tým doslova nadšená, pretože nádej nevypršala a verila som tomu. Priznám sa, ale dotyky som vyskúšala iba dvakrát asi. Bola to totiž posledná možnosť, pretože som tiež dostávala osvedčené rady, ktoré mi boli tiež tak na dve veci...takže som tým nemala, čo stratiť. Potom som prestala a nejak si uvedomila, že to nedokážem. Nie som toho schopná, nedokážem sa psychicky zamerať na jednu vec, uvoľniť a a ukľudniť, byť v pokoji a preniesť to na svojho psa v dotykoch.
A "prišla" som na jednu vec :heh: . Chyba je vo mne, nie v psovi (objav storočia, čo?). Nie nadarmo sa hovorí, aký pán, taký pes. Niečo na tom naozaj je!!! Keď som si nevedela rady so psom, začala som si uvedomovať, čo vlastne robím ja a začala som nás porovnávať. Môj pes je presne mojím zrkadlom. Je hektický, rozrušený, streštený, posadnutý, ale zároveň vyrovnaný. Dlho som si nechcela pripustiť, že to som vlastne ja :ha: . ALE áno, len to dokážem zamaskovať, inak je taká moja podstata. Na základke mi hovorili pripečená...len vďaka tomu, že som chcela byť iná a zostalo mi to doteraz a doplatil na to pes. "Výhoda" psov je, že nedokážu skrývať emócie, pocity, strach, či vlastnú povahu a podstatu. Človek sa vekom mení, musí sa ovládať, aby zapadol do spoločnosti, kdežto psy sú šteňatá po celý svoj život a je veľmi smutné, vidieť ich fyzicky stárnuť, keď psychicky sú to stále deti.
Vlastne tým chcem povedať, že väčšina prípadov (samozrejme tých nami zapríčinených, nie psí "osud" poznačený krutým životom) sa dá vyriešiť tak, že zmeníte svoj prístup a postoj k životu atak aj k psovi. Ja som sa stále snažila potlačiť vzrušivosť psa pri všetkom. Či pri agi alebo dogdancingu. Kvôli tomu som doslova štekala po spovi, aby prestal, lenže on mi to naoplátku vracal zase iba štekaním...začarovaný kruh. Ale neviem síce prečo až teraz mi napadlo, že nech je pes akýkoľvek musí mať ventil, je taký, aký je, je to jeho duša, takže osobnosť mu nezmením. Môžem mu vtlačiť do hlavy, že keď bude masáž, tak sa ani nepohne, ale inak bude rovnaký, takže jeden šport mu dovolím ziapať, štekať, kúsať, streštenosť a rýchlosť, kde ale naopak pri druhom budem vyžadovať presnosť, vytrvalosť, pohotovosť, plnú pozornosť a kľud!
Alebo moja sestra nevidí v tme a ani za šera. Takže si nevšimne, keď prichádza nejaký človek, či zozadu alebo spredu. Všimne si ho veľmi neskoro, až keď je tesne pri nej. U jej psa vypuklo, že začal vyštekávať ľudí, začal byť nedôverčivý až útočný. Dlho sme nevedeli prečo. Až potom vysvitlo, že sestra sa ich vždy zľakne. Tiež si to neuvedomovala, až kým na to nedoplatil pes. Takže zase sa to odzrkadlilo iba na psovi.

Takže som tým len chcela naznačiť lila, že možno je to v tebe a nie v psovi, prečo má také reakcie. Je to čisto iba na zamyslenie a iba jeden z dôvodov, prečo to asi tak je. Že silou mocou, metódami a radami to nie vždy vedie...stačí sa iba zamyslieť nad sebou.
Takýmito dotykmi sa nič nevyrieši. Vskutku by to malo mať účinok, aby sa pes dokázal skľudniť po strese, či psychickom nátlaku, aby ho to nepriviedlo až do infarktového stavu. Môže to zmeniť reakcie na nejaké veci, ako búrky, či cesta v aute alebo návšteva u veterinára. Ale to je o tom, že sa v takýchto situáciach dokáže ovládať, dôverovať, ukľudniť a všetko je v poho. Preto to nefungovalo na môjho streštene ziapajúceho psa, ale kto vie, možno ak by som to brala vážne a dokázala by som to ja, tak by to šlo. Lenže Tréma a strach sa na psa aj tak nalepí od vás. Zbytočne budem masírovať psa a pripravovať ho na situácie, keď v tých situáciach som neistá JA.

:ha: :ha: :ha:
Wickyy & Classy
Big Dog
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 1841

Re: TTouch & TTeam

Poslaťod Monca » Pia 01.10.2010 20:18

Ja som toto zistila potom čo som sa začala tento rok zúčasťňovať psích akcií.
Keď som bola v Lúčenci, Essie odmietala totálne všetko robiť... myslela som si, že je to tým, že ešte nieje celkom tak navyknutá byť v prítomnosti tolkých psov....
Potom sme šli na Br.labku, tancovať, tam odtancovala úplne super, bola skvelá :jop: myslela som si, že už si zvykla a preto bola taká super. Tak sme sa ponúkli na ukážky dog dancingu na menšiu klubovú výstavu. Keď sme si tam trénovali ešte len tak, tiež ma v pohode vnímala. Po vojdení na plac sa to však zmenilo :ua: Mňa pochytil strašný stres, triasli sa mi ruky...prejavilo sa to aj na Essie, chcela čo najskôr odísť z placu, nechcela vykonávať triky, všetko odmietala :nono:
Až potom mi to doplo :pac: ja som v Lúčenci bola v dosť strese, nechcela nič robiť... Na Br.labke som bola v pohode, bola v pohode aj ona....na ukážkach som ja bola v streste a bola v strese aj ona...takže mne to došlo až potom :hi: všetko v tomto prípade záležalo odo mňa... proste som v strese ja, je aj pes,ked som v pohode, bude aj pes...
takže v podstate sa stotožňujem s touto vetou:
Lenže Tréma a strach sa na psa aj tak nalepí od vás. Zbytočne budem masírovať psa a pripravovať ho na situácie, keď v tých situáciach som neistá JA.
Obrázok
Monca
Hafan
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 583
Bydlisko: Zvolen

Re: TTouch & TTeam

Poslaťod lila.claire » Sob 02.10.2010 10:39

Wicky ano, to ja viem ze pes vnima moje reakcie a podla toho sa sprava, ale zas- zalezi aj od psa, mam viacerych a jedine lila je takto placha, betty je trocha neista ale ju mam len od maja, je z utulku, takze tam neviem minulost a ovciaci su uplne v pohode.
co tym chcem povedat- ono ukludnovanie psa nie je v nejakych speci dotykoch a bandazach ale v tom co z pana citi pes.. a tiez to na vsetky pripady neplati, tie bezne veci sa daju riesit mozno aj tymto ale niektore sa proste nedaju vyriesit len nejakou masazou alebo opisanim jednej a stvrt kruznice. niekedy staci ked na psa polozim ruku a skludni sa a niekedy by mu nepomohla ani kazajka.
a ze tym veciam neverim, je sice pravda :ha: ale konkretne o T-touch mi hovorila jedna kamoska uz davnejsie a skusala som to, ale bezvysledne, preto tomu neverim. teda netvrdim ze to nemoze pomoct, ale urcite ta sila nie je v jednej a stvrt kruznici ale v energii ktoru z pana citi pes.
It´s not a bug; it´s a feature.
lila.claire
Big Dog
 
Príspevky: 1255
Bydlisko: Košice

Re: TTouch & TTeam

Poslaťod Megi » Sob 02.10.2010 13:05

Takéto metódy určite treba vyskúšať, ak nepomôžu, stopercentne neuškodia. Hladkanie a masírovanie psa vidím ako skvelý prostriedok nie len na jeho skľudnenie, ale aj na budovanie vzájomného vzťahu - presne ako keď rodičia hladkajú a túlia si svoje deti.
Treba si však uvedomiť, že je to proces dlhodobý. Ak svojho psa začnem hladkať len vtedy, keď potrebujem, aby sa v tej chvíli ukľudnil, prípadne pred vystúpením, pretekom, tak môžem zabudnúť na to, že sa celkovo zmení, že bude pokojný v každej situácii. Je to beh na veeeeeeeeeeeľmi dlhú trať, ale výsledok by mohol stáť za to. :no:
Bez psa by naša rodina nikdy nebola úplná.
Megi
Junior
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 437
Bydlisko: Topoľčany

Re: TTouch & TTeam

Poslaťod zuzkabluzka » Str 22.08.2012 16:40

Skúšate niekto tieto masáže?
Koniec dobrý, všetko dobré. :)
zuzkabluzka
Big Dog
 
Príspevky: 1719

Re: TTouch & TTeam

Poslaťod Lindchen » Pon 07.12.2015 20:23

Mali by ste záujem o workshop, resp. seminár so psami s Martou Mannelovou (ČR) na tému TTouch? :smile:
"Everything you love will probably be lost, but in the end, love will return in another way." Franz Kafka
Lindchen
Multišampión
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 8616
Bydlisko: Bratislava, Ružinov

Re: TTouch & TTeam

Poslaťod Connie » Pon 07.12.2015 21:48

Mňa by taký seminár docela zaujímal :smile:
'"Dogs never bite me - just humans" - Marylin Monroe
„Live fast, love hard, die young.“ - Janis Joplin
Connie
Big Dog
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 1725
Bydlisko: Pezinok

Re: TTouch & TTeam

Poslaťod Lindchen » Uto 08.12.2015 7:44

To je super, ďakujem za ohlas.

No, plánujem čosi také, tiež ma to zaujíma, ale popravde sa mi nechce púšťať do organizácie niečoho, o čo záujem nie je, takže trošku vopred zisťujem.
"Everything you love will probably be lost, but in the end, love will return in another way." Franz Kafka
Lindchen
Multišampión
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 8616
Bydlisko: Bratislava, Ružinov

PredchádzajúciĎalší

Späť na Starostlivosť