Nemecký ovčiak / Deutscher schäferhund (FCI)

Plemená psov uznané a provizórne uznané FCI a organizáciami oficiálne spolupracujúcimi s FCI

Poslaťod sandra » Štv 30.08.2007 18:48

vlciacik - vobec sa nepodoba na krizenca! je to velmi pekny pracant - troska svetlejsej vlkosedej - teda skor prekvitnutej do oranzova s peknym tmavym okom a mohutnou stavbou tela... pracanti sa kostrou velmi nepodobaju na exterierovych NO...

viz... obrazky - porovnaj si to :no:
Obrázok Obrázok Obrázok Obrázok :ahoj:
Pes má jediný životný cieľ: venovať svoje srdce.
J.R.Ackerley
sandra
Šteniatko
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 89
Bydlisko: Bratislava

Poslaťod vlciacik » Štv 30.08.2007 19:22

myslis toho teraz tvojho ci ktoreho? :hi: :ach:
vlciacik
BANNED
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 132

Poslaťod sandra » Pia 31.08.2007 13:12

mam na mysli psa Vikiki22
Pes má jediný životný cieľ: venovať svoje srdce.
J.R.Ackerley
sandra
Šteniatko
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 89
Bydlisko: Bratislava

Poslaťod verca » Pia 31.08.2007 13:38

ahojtr neurazte sa kto tu ma taketo psy ale ja neviem mne sa moc nelubia nechcem vas urazat alebo co je to len moj nazor viete mne mozn aj zato ze v skoro kazdom dvore je taky pes ake keby bol dokonaly a kazdy ho chce no je tolen moj nazor.kazdemu sa pacia ine psy ale mozem vyjadrit svoj nazor nie? :smile: ale dufam ze sa nehnevate su to celom pekne psy :smile:
verca
Junior
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 262
Bydlisko: Lučenec

Poslaťod semy » Pia 31.08.2007 13:46

pes by sa nemal hodnotit podla vyzoru, ale podla toho co dokazu ... NO je hit, lebo bol REXboom :heh:
Prajem pekne prezity zvysok dna. :P
semy
Nováčik
 
Príspevky: 45

Poslaťod verca » Pia 31.08.2007 14:05

ved hej ale aj ine psy to dokaze co rex ale treba sa im venovat :lol:
verca
Junior
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 262
Bydlisko: Lučenec

Poslaťod Vikiki22 » Pia 31.08.2007 17:48

Jojo, venovat sa im! To je ono! Aj ja sa venujem mojmu a veru, som si ani nemyslela, ze to dokaze, ale podarilo sa :lol:
Vikiki22
Moderátor
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 11060
Bydlisko: Dubník, okr. NZ

Poslaťod sandra » Pia 31.08.2007 20:42

hmmm mozno si ludia NA DVOR kupuju prave rexa - ale ked je to taka hitovka tak preco je to najpopularnejsie plemeno sveta? ved rex je rakusko-nemecky serial ak viem... preco nie je najpopularnejsim plemenom nejaky salasnicky pes? to co dokaze NEMECKY OVCIAK nedokazu ine plemena a mozes sa mu venovat aj 24hodin denne... je to vynimocne plemeno a vy co si myslite ze je to prave komisarom rexom :heh: je to smutne... chodte za niektorym chovatelom NO a polozte mu otazku preco prave NO.. myslim ze ti ani jeden nepovie ze koli tomu ze par krat videl serial komisar rex - a ti ludia co maju psa len tak na dvore na strazenie ma nezaujimaju... a urcite to nieje najpopularnejsim plemenom sveta koli tomu ze strazia dvor...

TO verca: neboj neurazam sa - ani mne sa nepacia salasnicke psy... mala som s par skusenost a stacilo... pekny su ale to je asi tak vsetko - a teraz sa neuraz ty - je to takisto iba moj nazor... :ahoj:
Pes má jediný životný cieľ: venovať svoje srdce.
J.R.Ackerley
sandra
Šteniatko
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 89
Bydlisko: Bratislava

Poslaťod PitBull » Sob 01.09.2007 5:57

no..vcelku máš pravdu.... pri NO ide o to... že sa dá veľmi ľahko vycvičiť.... a poslúcha takmer na slovo... a zvláda skoro všetky povely... teda neviem o žiadnom povele čo by nevedel spraviť po správnom výcviku... :lol:
PitBull
Nováčik
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 40
Bydlisko: Slovensko

Poslaťod Iwka » Sob 01.09.2007 6:08

A co BC(border collie) ? to jetiez velmi ucenlivy pes, mozno este ucenlivejsi nez NO ale ludia si ju na dvor nekupuju lebo nevie strazit! Alebo retrieveri - veľmi učenlivý psíci - lenže nie na obranu, ale videla som uz zemali goldena ako strazneho psa :) . A vycvicit sa daju aj teriery a bigle, len sa im treba venovat! Tak sa pozrite na Biggy - psika Riky , to je talent! Len prosím nerozprávajte o NO ze je najucenlivejsi pes! To zaleziod psa
Obrázok
Iwka
Big Dog
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 1532
Bydlisko: Praha

Poslaťod lucia » Sob 01.09.2007 8:59

Meggy to je ale všeobecne... Je pravda každý jedinec je iný. A zas retrievere nejsú až také úžasté ako píšeš :no: aspoň podla mňa. A BC nekupujú na dvor aj z toho dôvodu, že tieto psy potrebujú velmi vela pohybu a ludia ich ani tak nepoznajú. A strážiť vedia... :no:
lucia
 

Poslaťod Rika » Sob 01.09.2007 9:49

NO sú fakt všestranné psy, ľahko vycvičiteľné a povely priam zbožňujú. Mne sa zdá, že BO sú ešte lepšie - sú to fakt delá, NO popri nich zaniká.

Taktiež ako písala Lucia, mnoho vecí záleží aj od jedinca, môže sa stať, že napr. Doberman bude lepší ako NO,....

Každý pes je vycvičiteľný, len niektorým sa treba venovať viac a iným menej. NO, BC, BO ti spravia povel s veľkou radosťou, čakajú len na to, kedy im nejaký dáš a máloktorý bígl Ti spraví povel s radosťou. Každý pes je iný a musíš zistiť, ako sa k nemu správať, ako ho cvičiť,...

Ja napr. na moju musím jemne, nemôžem použiť ani škrtiacu retiazku, prútik,...

NO je už od pradávna najpopulárnejší pes, nie kvôli komisárovi REX-ovi, je to proste jeden perfektný pes a vždy nám pomáhal. Ľudia ho majú radi, pretože je vhodný na všetko (u polícii, ozbrojených síl, záchranár, filmová hviezda :lol:, športová kynológia, agility, dogdancing,...) a navyše robí všetko s obrovskou radosťou a počúvne takmer vždy - 99% (aj pes má podobne ako ľudia svoje dni). Doma je to flegmoš, nepotrebuje neustálu aktivitu ako BC, no v práci zo seba vydá všetko.
Oči zvieraťa majú schopnosť hovoriť tým najkrásnejším jazykom na svete !
Martin Buber

Pes je jediný tvor na svete, ktorý Ťa miluje viac než sám seba a zarmúti Ťa len vtedy, keď odíde do psieho neba :smile:
Rika
Big Dog
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 1619
Bydlisko: Liptov / KE / BA

Poslaťod verca » Sob 01.09.2007 11:09

nie ja sa tiez neurazim kazdemu sa pacia ine psy jesne :lol: Ale neviem nasa enka je tiez dist inteligentna a rychlo sa uci ja neviem ako keby sa to naucila sama naozaj ked nala 14 tyzdnou aj nieco ucili sme ju sadni neslo jej to tak sme to nechali tak.A ona po prvom harani ako keby zmudrela alebo co??neviem si to vysvetlit povedala som jej sadni ona si sadla,povedala som daj labku dala labku aj na povel lahni reaguje dobre :smile: Ja uz neviem ako to?? ale chcela by som ju naucit este skok do naruce ale to asi nezvladne!! :ua:
verca
Junior
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 262
Bydlisko: Lučenec

Poslaťod Sirík » Sob 01.09.2007 17:01

pridam sa k diskusii bsp su skvele psy a vedia strazit v ZM je jeden co steka ked niekto ide okolo. ale ja sa vyjadrim k dalmatincom...moja sirka sa naucila sadni a daj labku za 1 DEN presnejsie za 5 minut! a sice zo zaciatku nechcela strázit a ja som ju zakazdym ked niekto isiel okolo posielala nech sa ide pozriet a dala som jej povel stekaj a postupne sa naucila a teraz akonahle ide niekto po ulici aj pes uz je pri brane a steka ako o zivot...neviem ci to je tym ze mala steniatka alebo konecne zmudrela :smile: ale ochotne splni co mi vidi na ociach obcas nepride na zavolanie ale to je tym ze to je polovnicka fenka :smile: dalmatin a kopov ale rada sa uci nove veci a rada by som s nou cvicila agility ale najblizsie cvicisko agilit je v nitre ale zas dochadzat tam busom :ua: ale ked budem mat vodicky tak budeme chodit. chcela by som aj obranu ale neviem ci by sa jej to pacilo teda ona od malicka bola taka ze ked som jej strcila ruku do papuli tak mi ju vyplula, ale miluje pretahovanie. a rada plava a uz sa mi da aj okupat sice sa obcas snazi vybehnut a staci ju okriknut a potom stoji a ani sa nepohne.

toto najviac miluje pravda okrem skrabkania po brusku :lol:

Obrázok
Sirík
Junior
 
Príspevky: 298

Poslaťod Dasty » Sob 01.09.2007 17:29

jo jo jo su skvele, mudre, sikovne poslusne (ako ktore XD )....no ale ten nas je velky neporiednik...no niekedy je fakt moc dobry . . . no niekde som citala ze u tychto krasnych havkacov dochadza k prevrateniu zaludka...ooops...hlavne po jedle ked sa najdia a idu hned behat tak sa to moze stat...stalo sa vam to uz niekedy?? ake to je ?? :plac: my si davame vzdy pozor ked sa havkac napapa a kedy lieta
Obrázok :)
Dasty
Snoopy
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 165
Bydlisko: V psej búde

PredchádzajúciĎalší

Späť na Plemená psov FCI