Testy odvahy / povahy

Pravidlá fóra
Táto časť fóra je "vo výstavbe". Témy sem budú presunuté zo starého subfóra Výchova a výcvik. Bude to trvať nejaký čas, preto si prosím pred založením novej témy najprv pozrite, či už neexistuje v starej časti.

Zoznam tém vo fóre nájdete >> TU <<

Re: Testy odvahy I.-IV

Poslaťod Cathie » Pia 07.05.2010 14:11

zebo píše:agah, ano vzdy za tym stoji clovek :oo: ak si myslis, ze to dokazes lepsie ako u nas chovatelia tak "prerazit" v tomto plemene, by pre teba namal byt problem, ci?? :aaa:

Na toto sa mi hodi iba jedno - to, ze hluposti veri 1000 blaznov este neznamena, ze to nie je hlupost.. V ramci kazdeho plemena sa nachadza mensia a pre mna zvycajne ta rozumnejsia skupinka ludi, ktorej ide o dobro plemena. Tym myslim celkovo - zachovanie povodnych crt, zdravotna stranka, povahova, pracovne schopnosti, pokial mozno aj vyuzitie, na ktore je pes urceny.. toto vsetko povysene nad vlastne chovatelske zaujmy a sny, ak nezodpovedaju tym poziadavkam.

Osobne si myslim ze ANO, ta skupinka vie lepsie, ake by malo byt smerovanie plemena, co by v chove malo byt, co nie, ake pravidla by boli vhodne.. a napriek tomu su vzdy v mensine, ale ono je dost jasne preco :smile:
Obrázok
Cathie
Šampión
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 3922
Bydlisko: BA - Ružinov

Re: Testy odvahy I.-IV

Poslaťod zebo » Pia 07.05.2010 14:26

Cathie, ja ti fakt nerozumiem. mne je jedno ci je nejaka vacsina, mensina. dolezite je smerovanie plemena.ak by som to dokazal lepsie ako ostatni, isiel by som vlastnou cestou a vsetkym ukazal, ze sa to da aj inak. pokial by som nic s plemenom nedokazal, tak reci okolo su len bohapuste dristy :no: :angel:
zebo
Big Dog
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 1181

Re: Testy odvahy I.-IV

Poslaťod Cathie » Pia 07.05.2010 15:31

Zebo a ja ti vravim, ze byt tou mensinou nie je take jednoduche.. proste si mensina, bojujes proti veternym mlynom :no:

Pre priklad, vysvetlim ti to na BOCkach. Vyuzijem obrazky a info, ktore raz na forum davala Windy.

Pes registrovany ISDS, pracovny borderak
Obrázok

FCI pes, Vitaz CRUFT´s
Obrázok

Tazko chovat regulerne a bezne pod FCI, ked rozhodcovia su uchvateni chlpatymi medvedikmi miesto toho, aby si spomenuli, ze hodnotia pracovne plemeno a ze to, ze je pes krasny, este neznamena, ze je to najkrajsi predstavitel svojho plemena = ten ma totiz v prvom rade co najviac splnat standard. Potom to vedie k tomu, ze ludia robia kompromisy a dovedu si domov macka, aby sa im darilo na vystavach.. alebo vystavy absolvuju s velmi priemernymi hodnoteniami, pretoze ich borderky nesplnaju predstavy rozhodcov (co potom, ze standard splnaju, ze..) .. toto som tym myslela :smile:
Obrázok
Cathie
Šampión
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 3922
Bydlisko: BA - Ružinov

Re: Testy odvahy I.-IV

Poslaťod Amaguk » Pia 07.05.2010 17:15

Offtopic:
Tazko chovat regulerne a bezne pod FCI, ked rozhodcovia su uchvateni chlpatymi medvedikmi miesto toho, aby si spomenuli, ze hodnotia pracovne plemeno

presne toto plati aj pre SH, ako som tu uz xkrat (a nielen ja) spominala...a pre mnohe dalsie plemena :ua: (ale to naozaj len tak na margo :smile: )
"You must be the change you wish to see in the world." Mahatma Gandhi

"I've seen a look in dogs' eyes, a quickly vanishing look of amazed contempt, and I am convinced that dogs think humans are nuts." John Steinbeck
Amaguk
V.I.P.
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 12115
Bydlisko: Karpaty

Re: Testy odvahy I.-IV

Poslaťod zebo » Pia 07.05.2010 18:26

Offtopic: Cathie, Amaguk - 1, osobne si myslim, ze vystavovanie ziadnemu plemenu nepomohlo. existuju aj ozaj psickari, ktorym ide o plemeno a absolvuju len to ozaj potrebne na uchovnenie. potom si idu vlastnou cestou :jop: 2, u Agah si myslim ze je to o inom - ona vie ako nato, ale nerobi to :angel: :ach: 3, o boji s veternymi mlynmi nieco viem a to chovam plemeno neuznane FCI :no:
zebo
Big Dog
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 1181

Re: Testy odvahy I.-IV

Poslaťod agah » Pia 07.05.2010 22:22

A tu sa prave, zebo, sakramentsky mylis :joint: Je zle vyhlasovat nejake bohorovne tvrdenia a nedat si namahu toto overit. Doma mi na to rastie uz 8 tyzdnov maly - velky (13 kg) dokaz. Cakam ospravedlnenie. Matkou Akbara je moja fenka dovezena z Ruska, z jednej z naj CHS SAO na svete (jej pohnute osudy som uz myslim na fore opisovala, tak sa nebudem opakovat), otcom je netestovany pes, s prefektnou povahou, prirodzenou, do ktorej nezasahoval clovek, talianskeho chovu. Obidve linie vychadzaju od legendarneho protoplastu - Cierneho Jekemena, absolutna rarita. Ze krpec je ponechany kompletny, to uz ani nespomeniem.
Не слуга, не раб, не подвластное человеку существо.
Ваш соратник и напарник, немой собеседник и добрый ангел-хранитель – вот кто такой АЛАБАЙ. http://www.tosh-sanam.uz/
agah
Big Dog
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 1362
Bydlisko: Orava/Krakow

Re: Testy odvahy I.-IV

Poslaťod zebo » Sob 08.05.2010 10:09

Offtopic: agah, tusim ti vela ludi povedalo, ze chovat na tej "tvojej" fene by sa nemalo(nepamatam, ale tusim tam bolo viac problemov a jednym bola aj psychika). napriek tomu si to urobila. ak mas doma steniaka, to este neznamena, ze z neho vyrastie osobnost a bude to vhodny jedinec do chovu. vsetko je to len voda v kosi a zatial len bla bla bla - ziadne ospravedlnenie odomna zatial necakaj :ahoj:
zebo
Big Dog
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 1181

Re: Testy odvahy I.-IV

Poslaťod Nyssa » Sob 08.05.2010 10:54

Offtopic: agah, si si istá, že si práve týmto tvojim činom urobila niečo dobré pre chov SAO? prosím, dávaj potom nejaké reporty zo života tých šteniatok...
"Nie vždy dostaneme psa, akého chceme, ale vždy dostaneme psa, akého potrebujeme"
Cesar Millan
Nyssa
Multišampión
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 5077

Re: Testy odvahy I.-IV

Poslaťod agah » Sob 08.05.2010 21:28

Offtopic: zebo, jedine na co sa vyhovarali verejne ti, ktori neuspesne sa pokusali chovat na tejto fene, bola psychika, ktoru sami pokafrali ako sa len dalo. Inac sam Kopeljovic uznal, ze s psychikou tam nebol ziadny problem a neverejne mi pisal o inom probleme, ktory sa absolutne nepotvrdil. Faktom je, ze odkedy Fari je u nas je to uplne iny pes, ako ten ktory k nam trafil na zaciatku. Jediny problem bol v nevhodnom vybere partnera, o tom som skalopevne presvedcena, a nielen ja, nastaste. Zarucujem, ze keby nebola taka ako popisujem nikdy v zivote by chovatelka psa nesuhlasila s krytim a nechcela stena do istej podoby spolumajitelstva. Co sa tyka krpca, uz teraz (a od sameho zaciatku) sa prejavuje jeho povaha a osobnost, a ak sa mi podari nic v jeho vychove nedodrbkat bude to 100% prinos do plemena (tym myslim ozajstnych SAO a nie to, co sa chova v SR). Odhliadnuc od jeho exterieru.
Nyssa, krpec bol len jeden a teda ostal u nas doma. Rozhodovanie nebolo tazke, aj ked sme dufali ze bude fenka do chovu. Akonahle krpaty otvoril ocka, zacal vyliezat z porodnej bedne a suverejne podnikat prve cesty po dome - 2 tyzdnovy. Necele 3 tyzdne - maly zacal postekavat s mamou, ked niekto vchadzal do dveri a vrcat na mna ked som sa mu pokusala prekazat v piti mliecka od fenky. Postupne rozsiroval svoje uzemie z chodby na predizbu, kuchynu a ako ani nie 4 tyzdnovy prekonal schodiky do obyvacky a zacal dobiedzat do 4 mesacnej vlkodavky. Ani naznak steniacej neistoty, obzerania sa na matku, apod. Potom sa zacalo santenie po dvore a spoznavanie gazdovky - sliepky, agresivny kohut, ci dokonca koza, ktora sa ho pokusala nahanat nerobili na nom absolutne ziadny dojem. Brzdil zasadne nufakom ale tvrdohlavo siel dalej. Ked gula sa uz vedela ako tak kotulat, rozhodla sa, ze ukaze vlkodavke kde si moze strcit svoje rozmery :pac: 7 tyzdnovy podstupil zakladanie obojka, prvu cestu autom a stretnutie s metrovymi ockom a stryckom vlkodavky - majitelka reproduktorov, sebaistych samcov konstatovala, ze vnima v nich istu neistotu, ked Maly sa prechadzal ako kral po cudziom dvore a vrcal na nich ked sa opovazili priblizit k jeho miske. O dva dni na to cele stado dostalo "pro memoria" kedze maly sa rozhodol ochutnat zo vsetkych misiek. Vo stvrtok zavrsil 8 tyzdnov - dnesna prechadzka po meste: tlupa beziacich priamo na nas nastrocnych - ziadny dojem, chvostik stale hore, mierny zaujem. Fontana v stredie namestia - vlkodavka - neistota, Maly - zvedavost. Tolko report...

Som si vedoma, ze nikdy na SK nebude uznavany bez testov. Je mi to tri - pat. Ako uz pisal tchor, viac o povahe psa vypovie jedna prechadzka s nim, nez akekolvek testy. A ja s malym a jeho matkou travim 24 hod - viem aku maju povahu.
Не слуга, не раб, не подвластное человеку существо.
Ваш соратник и напарник, немой собеседник и добрый ангел-хранитель – вот кто такой АЛАБАЙ. http://www.tosh-sanam.uz/
agah
Big Dog
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 1362
Bydlisko: Orava/Krakow

Výcvik psa

Poslaťod Meegem » Ned 09.02.2014 18:34

Ahojte! Dúfam že nesmaujem. Chcela by som sa spýtať, ako sa dá pes vycvičiť na tzv. "nelakavosť" . Aby bol pes nebojácni? :smile: Dakujem každému za reakciu !
Meegem
Nováčik
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 44
Bydlisko: Dubová

Re: Testy odvahy / povahy

Poslaťod Bad » Uto 11.02.2014 7:22

Meegem, tady jseš v lehce nesprávné sekci, běž do Základní výchovy nebo Řešení problémového chování.....A zkus být nějak konkrétnější (o jakého psa jde, jak se projevuje problém....). Na tvou obecnou otázku je obecná odpověď - důslednou a dobrou socializací, posilováním sebevědomí.....

Offtopic: Jinak připomenutí hezkého tématu, koukám že k pastevci jsem prostě musela logicky dojít....A poměrně i hezká ukázka nerespektování (nepochopení ?) velkých až zcela zásadních rozdílů mezi plemeny....
Bad
Multišampión
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 5691

Predchádzajúci

Späť na Športová a služobná kynológia