Uštipnutie hmyzom

Sem píšte ako dávať prvú pomoc pre hafana.
Pravidlá fóra
Kategórie Choroby a Úrazy slúžia na zdieľanie skúseností užívateľov DogFóra, prípadne na získanie doplňujúcich informácií o chorobe či úraze a spôsoboch ich prevencie, liečby, rekonvalescencie.
V žiadnom prípade nenahrádzajú odborné veterinárne ošetrenie.

Ak má vaše zvieratko zdravotné problémy, s ktorými si neviete poradit a vážne sa obávate o jeho zdravie či život, bezodkladne kontaktujte a navštívte veterinárneho lekára.

Re: krvave usi zvonka

Poslaťod leuska » Sob 25.07.2009 19:17

Pamatam si,ze minuli rok bol v spravach prispevok neviem uz v ktorej TV,a tam upozornovali majitelov psov na velmi agresivny druh much :oo: A ako priklad bol ukazovany prave rottweiler :ua: Mal uplne do masa vyhrizene miesta na hlave :yes: Neviem,ci to nemoze byt to :nwm: Rozhodne chod k veterinarovi :yes: :ahoj:
ObrázokObrázokObrázokObrázok
leuska
Big Dog
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 1374
Bydlisko: humenne

Re: krvave usi zvonka

Poslaťod Tasha » Ned 26.07.2009 12:06

Je to od much. Aj Kiruske teraz vyhryzli krvave rany na uskach. Chod k vetovi a pytaj si butox alebo tak nejak sa to vola. biela mliecna tekutina trosku hustejsia. To si daj na vatu a poriadne tym ponatieraj rany. odpudyuje to muchy. ranu to pekne vysusi a zahoji.za par dni treba znova natriet lebo ucinok vyprcha. Je to vazna super proti tym odpornym mucham
Tasha
Chovateľ
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 1920
Bydlisko: Galanta

Doštípaný od komárov

Poslaťod Megi » Pon 17.08.2009 20:02

Nenašla som, ak som prehliada, tak ma ospravedlňte, píšem dosť narýchlo:
Megi prišiel z parku strašne doštípaný od komárov, má napuchnutú papuľku na obidvoch stranách, na stehnách a na predných nohách má kopu hrčiek, normálne mu vidno cez hustú srsť, aké to má navreté. Večeru spapal, akurát dnes mal bezmäsitú, ale asi by aj mäso a kosti zjedol bez problémov. :nwm: Máte s tým skúsenosti? Nechcem plašiť veta o takomto čase, ak to nie je nutné. Neviem, či mu môžem (a mám) dať humánne lieky proti alergii.
Za každú odpoveď ďakujem.
Bez psa by naša rodina nikdy nebola úplná.
Megi
Junior
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 437
Bydlisko: Topoľčany

Re: Doštípaný od komárov

Poslaťod Amaguk » Pon 17.08.2009 20:06

ak mas doma fenistil, mozes mu to ponatierat
alebo octom ci bielym vinom
"You must be the change you wish to see in the world." Mahatma Gandhi

"I've seen a look in dogs' eyes, a quickly vanishing look of amazed contempt, and I am convinced that dogs think humans are nuts." John Steinbeck
Amaguk
V.I.P.
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 12115
Bydlisko: Karpaty

Re: Doštípaný od komárov

Poslaťod Megi » Pon 17.08.2009 20:10

Mám, idem to skúsiť, dúfam, že mu to cez kožuch narvem až na kožu. Ď.
Bez psa by naša rodina nikdy nebola úplná.
Megi
Junior
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 437
Bydlisko: Topoľčany

Re: Doštípaný od komárov

Poslaťod Megi » Uto 18.08.2009 16:33

Do rána odpuchli labky a hlavička (ponatierala som mu to nechtíkovým gélom na štípance), papuľka v priebehu dňa (tú som nenatierala, aj tak by to všetko pooblizoval). Ďakujem za rýchlu a dobrú radu. :ok:
Bez psa by naša rodina nikdy nebola úplná.
Megi
Junior
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 437
Bydlisko: Topoľčany

ustipla ho vcela, osa

Poslaťod simba606 » Pon 05.10.2009 14:16

prave mojho psika ustipla vcela alebo osa vedla jedneho vankusika na labke .. co mama robit ... zihadlo som uz vybrala :nwm:
]Je to váš priateľ, partner, ochranca, váš pes. Vy ste jeho život, jeho láska, jeho pán. bude patriť vám, bude vám verný a spoľahlivo vám bude slúžiť do posledného úderu srdca. Vašou úlohou je byť hodný jeho oddanosti.
simba606
Snoopy
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 128
Bydlisko: Prešov/Pezinok

Re: ustipla ho vcela, osa

Poslaťod Erája » Pon 05.10.2009 16:36

Jak je na tom?
Erája
Junior
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 423

Re: Uštipnutie hmyzom

Poslaťod MooosCZ » Ned 21.03.2010 15:22

tak mame prvni postipani...vcelou :pac: stareho za celych 12 roku nic nepichlo...a mala prisera to schyta enom sa otepli :pac: ocividne ju chtela sezrat,tak dostala zihadlo pod ret horniho pysku ...vyjdu ven,mela trochu napuchnutu papulu tak me to bylo hned jasne :ach: zihadlo slo krasne videt i vytahnut...zacibulovali sme....a ted uz ohryzava hracku jakdyby nic....
da sa neak odnaucit aby po nich sla? protoze inak by sme ju museli snad zavrit pres dobu kdy nikdo neni doma... bysem nebyla rada kdyby sa me zadusila raz :plac:
MooosCZ
Hafan
 
Príspevky: 827
Bydlisko: CR

Re: Uštipnutie hmyzom

Poslaťod seventeen » Ned 04.04.2010 11:55

našu malú Eninku včera pichol sršeň, bolo jej zle, vracala, potom začala aj krvácať z hrubého čreva, tak s ňou dedko rýchlo išiel k veterinárovi... ten jej pichol 5 nejakých injekcií a povedal, že ak prežije noc, tak by sa z toho mohla dostať... dedko ju zobral domov, lebo inač býva na záhrade, celú noc vraj prespala a ráno sa začala tak trochu motkať po byte, tak s ňou išiel na chvíľu vonku, vyvenčiť ju, ale stále je veľmi slabá... večer ju pôjdeme ku nim pozrieť, dúfam, že sa z toho dostane... :plac:
seventeen
Nováčik
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 47
Bydlisko: Nitra

Re: Uštipnutie hmyzom

Poslaťod Bee House » Ned 04.04.2010 13:22

dufam ze sa z toho dostane. :plac: Srsne to su strasne potvory :hmm:
Bee House
Big Dog
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 1968
Bydlisko: Tatry/Bratislava

Re: Uštipnutie hmyzom

Poslaťod ariel » Pon 19.07.2010 18:41

my sme sa pred 3 hodkami vratili od veta, mojho zrejme nieco postipalo, z nicoho nic zacal silno slintat, urobili sa mu po celom cele hrcky - je kratkosrsty, zacal sa motat, hned sme ho hodili do auta a bezali k vetovi, zatial mu opuchla hlava, vyzeral, ako keby kolaboval, hrozne volaco, vsetkych sme predbehli, veterinar mu pichol 2 injekcie, ze to je nejaka alergia, srdiecko sa mu nezdalo :ua: nasla som mu obrovsky stipanec, aj ked cely odspodu vyzera dost zle, velke flaky, ani si nechcem predstavit, co by sa stalo, keby sme neboli doma, nastastie uz mu injekcie zabrali, pomaly to ustupuje, veterinar mi ani nepovedal, ze co mam robit, keby sa to opakovalo, ci dat dithiaden, alebo zodak....dufam, ze sa to nebude opakovat
ariel
Big Dog
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 1014
Bydlisko: Žilina

Re: štipance od dotieravých mušiek

Poslaťod Vikiki22 » Str 21.07.2010 14:34

Nebola som doma 5 dní a môjmu NO tie odporné muchy vyžrali skoro celé ucho! Keď som to uvidela, som len čumela - celé ucho v krvi! Som mu na to dala Butox, ale má to veľmi vyžraté. Môžem dávať niečo iné na to s týmto liekom? Napr. nejaký púder, aby mu to skôr zaschlo... :nwm:
Vikiki22
Moderátor
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 11060
Bydlisko: Dubník, okr. NZ

Re: štipance od dotieravých mušiek

Poslaťod Leila Tobrok » Str 21.07.2010 14:38

framikoin je aj v púdrovej forme... ale treba odstrániť muchy, to znamená mucholapky, repelenty pre psa a tak. ak máš psa, čo si nestrhne, na - ale zahojené - ušká daj leukoplast, ako keď sa lepia uši po kupirácii
http://www.tobrok.sk
Plánujeme šteniatka, vrh "I" - Leonberger - zima 2022 / jar 2023
Leila Tobrok
Chovateľ
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 5940
Bydlisko: terra Illmer castri Zolgagyeriensis

Re: štipance od dotieravých mušiek

Poslaťod hruska » Str 21.07.2010 14:52

Nam na komare a ovady zabera levandula. Na vylete si ziadna haved na moju nesadala (teda okrem kliestov :ua: ), zato kamoskin beagle bol v kuse zaovadeny.
hruska
Multišampión
 
Príspevky: 7379

PredchádzajúciĎalší

Späť na Úrazy