Odlúčenie majiteľ - pes

Sem píšte to čo neviete nikam zaradiť.
Pravidlá fóra
Pravidlá pre sekciu Ostatné :

1. Nezamieňajte si túto sekciu s voľnou diskusiou. Sekcia ostatné slúži ako poradňa pre vaše problémy. Nepridávajte sem príspevky typu ,,Aké psie mená sa vám páčia ??" to patrí do voľnej diskusie.

2. Zakladajte tu témy ktoré už neviete kam máte pridať tak ich dáte sem a ak sa hodia inam moderátori ich prenesú.

Odlúčenie majiteľ - pes

Poslaťod Cathie » Ned 12.04.2009 17:13

Nenasla som cez vyhladavanie nic podobne, tak snad tu podobna tema este nie je..

Zaujimalo by ma, ci uz ste niekde nechali psa viac ako par hodin sameho, ako znasa pes odlucenie od vas, ale aj od celej rodiny, ako to znasate vy, kam psy davate, ake instrukcie nechavate a podobne..

Nikdy som sa nad tym nejak extra nezamyslala, ked sa ma mama pytala (predtym ako sme domov doniesli stena) "co so psom, ked pojdeme prec?", mavla som nad tym rukou a odpovedala "k sestre, k starym rodicom, niekto sa najde, psi hotel.."
Zajtra vecer vsak odchadzame cela rodina do Francuzska, stari rodicia idu do Prahy a nasa fenka nemoze ist ani s jednymi ani s druhymi. Najprv sa mi zdal problem najst, kam ju dat.. nakoniec sa ponuklo nielen par kamaratov, ale aj borderakov z fora a zistila som, ze nie je problem kam ju dat. Ale ako to prezit :hi:

Vobec nepochybujem, ze odlucenie budem horsie znasat ja ako ona.. Odkedy ju mame, nebola som z domu prec na viac ako dva dni a jednu noc. Fenka je totiz sice zavislacka, drzi sa stale pri nas, ale nema problem zostavat niekolko hodin sama doma a akonahle cloveka spozna, uz je "jeho".
Uz tyzden si vravim, ze na tom nic nie je, nechat ju tu, bude o nu postarane s laskou a pozorne, to som si ista.. ale napriek tomu sa citim hrozne, ze ju na 6 dni opustime, co si moze mysliet..? Uz sa vidim, ako miesto pozerania pamiatok stale rozmyslam, co je s mojim psom :pac:

Ja akoby som uz bez nej ani nebola "kompletna", vodim ju so sebou totiz vsade, kam sa da, v podstate ju pri sebe nemam iba v skole a ked idem raz za mesiac nakupovat, ale vascinou so mnou chodi aj do mesta.. ak ju nemam pri sebe, aspon na nu myslim a som casto rozhodena tym, ze mi nic necupka pri nohe (resp sa nesnazi odtrhnut mi ruku :angel: ) ..

A tak mam okrem tych prvych otazok este jednu.. som vobec normalna? :lol:
Obrázok
Cathie
Šampión
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 3922
Bydlisko: BA - Ružinov

Re: Odlúčenie majiteľ-pes

Poslaťod calwen » Ned 12.04.2009 17:24

Si uplne normalna :haha:
Ja preto nikam nechodim, kam nemozem ist so psom alebo sa ide na viac ako 2-3 dni :no: No v kazdom pripade mojho psa by som nemohla dat do ruky len tak niekomu a kedze Donna uz ma dva psy, tak mi ostal asi iba frajer :no: Na jednu noc ho necham aj sameho s mamou, ale na dlhsie by som si uz netrufla, ona ho moc nezvlada aj ked ho ma rada. Este z nasej partie by sa dal supnut asi k Lindchen, ak by to nevadilo jej rodicom.

Ale ano Cathie, si normalna, neboj :smile: Je to proste diagnoza psickar :heh:
Obrázok
calwen
V.I.P.
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 5556
Bydlisko: Bratislava

Re: Odlúčenie majiteľ-pes

Poslaťod drymarchon » Ned 12.04.2009 17:26

no tak moja fenka býva úplne sama iba málokedy a aj to iba pár hodín. ale ona proste by vydržala dlho, ona to prespí. keď sme išli preč naviac dní, tak bola u známych. psa dám jedine tomu, koho pes dobre pozná a viem, že ho zvládne.
inak ja väčšinou nechodím nikde bez psa, tak to až tak neriešim :lol: a na dovolenku, kde nemôže ísť so mnou pes sa vykašľem, zbytočne vyhodené peniaze!!! :haha:
ZAMARATAN FCI - chovateľská stanica československých vlčiakov
http://www.csv.wbl.sk
drymarchon
Šampión
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 2924
Bydlisko: Liptov

Re: Odlúčenie majiteľ-pes

Poslaťod meraja » Ned 12.04.2009 18:13

No moji pesovia bývajú sami iba v tých najhorších prípadoch teda keď určite nemôžu s nami ísť.Najskôr sme ich zatvárali do kúpeľne neskôr sme zistili,že Iky vie otvoriť dvere a škriabe kľučku tak behajú po celom dome.Zo začiatku kňučia a štekajú,ale potom je to už v pohode.Reč je o malých ratloch.Veľkí psy tí su úplne ok.Vonku vo voliere zalezú do búdy a sú ticho.Keď ideme do zahraničia berieme len Ikyho lebo on jediný má pas.O ostatných sa stará brat.Odlúčenie je naozaj ťažké,ale dá sa to prežiť,keď viem,že sú v dobrých rukách.Do hotela pre psov by som ich určite nedala.
meraja
Šampión
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 2554
Bydlisko: Slovensko

Re: Odlúčenie majiteľ-pes

Poslaťod Nia » Ned 12.04.2009 18:30

neviem co bybolo kebyze s nami nemoze ist Endy...asi by som s nim ostala doma...ja si to priznam..som na neho hrozne naviazana. ked ja idem prec z domu, vzdy je niekto doma. napirklad aj minule leto..ja som sla prec na tyzden a doma s nim boli v pohode..len on nebol v pohode...cely tyzden nezral :ua: a prelezal v mojej izbe cele dni...takze otazne je, ako to prezijete obe to odlucenie.
Obrázok
Nia
Šampión
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 3073
Bydlisko: Levice

Re: Odlúčenie majiteľ-pes

Poslaťod Catqa » Ned 12.04.2009 20:17

My sme tiez cela rodina postihnuta diagnozou psckar. Jednoducho nejdeme tam, kam nemoze pes. Dovolenka sa vybera najhrubsim sitom: mozu s nami aj dvaja psy?
Pred par rokmi, este sme mali len Basu, sme boli v Janosikovych dierach, a bol to nadherny zazitok. Tento rok sme chceli more- s oboma babami, len nam to kvoli babkinmu zravotnemu stavu nevyslo :ua:
A v duchu som stastna, ze ku nam Sisska prisla az po mojom lyzaku a uz teraz sa trasiem toho o rok... :pac:
Catqa
Big Dog
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 1272
Bydlisko: Trenčín, Bratislava

Re: Odlúčenie majiteľ-pes

Poslaťod Deria » Pon 13.04.2009 2:04

Bez nasich havinov na dovolenku? To neprichadza do uvahy a co by to bola za dovolenka bez nich, ved by som si jej nedokazala ani uzit. Pravdupovediac, nechapem tych, ktori si dokazu vychutnat svoju dovolenku plnym duskom, aj ked vedia, ze pre ich psa doma je kazdy den cakania utrpenim.
Deria
Snoopy
 
Príspevky: 108

Re: Odlúčenie majiteľ-pes

Poslaťod Cathie » Pon 13.04.2009 7:58

Tak u nas sa teraz vyskytol isty problem a fenka nakoniec zostava doma s mamou a mojou mladsou sestrou.. :ua: Mrzi ma dost, ze ani jedna z nich nikam nejde, ale ma to aspon to pozitivum, ze Story nemusi ist prec z domu na ten cas..
(A este som sa aj zabavila na nasom vcerajsom rozhovore doma. Ja: "A budes mi o nej pisat, ze?" a mama na to: "Az potom, co mi napises, ako sa mate." a moja odpoved: "Tusim prvykrat nebudem zabudat pisat." ... ja totiz vzdy ked som niekde prec, tak akosi zabudam davat nacas o sebe vediet.. co nespravi "iba" jeden pes :lol: )

A myslim, ze po tejto skusenosti uz nikam nikdy nejdem bez psa na viac ako 2 dni. Som na nej zavisla viac ako ona na mne a radsej budem trcat doma a chodit na krasne prechadzky, ako byt niekde v uzasnom hoteli, pri nadhernom mori a bez psa. :smile:

Deria tiez si to uz neviem predstavit, ale v nasej rodine razi trochu ine myslenie a ja som si predtym skor nevedela predstavit, ze by to mohol byt az taky problem, kym to neprislo a nestojim pred tym, ze mame odist. Som poucena, nabuduce uz sa budem rozhodovat inak :yes:
Obrázok
Cathie
Šampión
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 3922
Bydlisko: BA - Ružinov

Re: Odlúčenie majiteľ-pes

Poslaťod Sophie » Pon 13.04.2009 8:23

:heh: Cathie super tema.. normalne si vystihla moje myslienky.. krpata sa ku mne dostala az po minulorocnej letnej dovolenke (nastastie, lebo do afriky by som ju asi nemohla zobrat :joint: ) a uz teraz rozmyslam ako to budem riesit ked sa zase nieco take vyskytne kam ju dam.. mam kopu ludi okolo seba, ktori by si ju zobrali, ale ani jeden proste nie je taka ta diagnoza aka sa tu spomina :heh: takze viem, ze by som sa bala co s nou bude, co ked niekomu zdrhne (lebo ona fakt neposlucha nikoho okrem mna a uz vobec nie niekoho co sa psom vobec nerozumie - ak viete co tym mam na mysli) no alebo sa nieco stane.. normalna nocna mora... ale ked nastane taka situacia - ked ju proste nebudem moct zobrat so sebou ako doteraz - aspon viem kde sa pridem poradit :lol:
Sophie
Big Dog
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 1243

Re: Odlúčenie majiteľ-pes

Poslaťod Lena » Pon 13.04.2009 9:00

No ja si to vôbec neviem predstaviť...už som aj písala inde že som rada že som si vybrala výšku tu kvôli priateľovi lebo by som itara asi ani nemala...a dovolenka?nikdy som na žiadnej nebola na takej "ozastnej" ale minulý rom ma to naštvalo tak šup ho hľadať chatu kde môže byť aj pes :lol:
Lena
Big Dog
 
Príspevky: 1754

Re: Odlúčenie majiteľ-pes

Poslaťod energitc » Pon 13.04.2009 9:52

no, pokial moze zostat u nasich(vynimocne pripady ako teraz posledne ked sme sli s priatelom na chatu kde je volne pusteny strazny pes a ten by ju zabil) tak je to ok, ale ked by som ju muslea nechat niekde u priatelov ci znamych tak to by bola katastrofa. este u priatela moze ostat bez problemov a to aj na noc.
Ktokoľvek si môže myslieť, že si nikto- tvoj pes vie, že si stredobodom vesmíru.
(Pam Brown)
energitc
Hafan
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 598
Bydlisko: Bratislava, Petrzalka

Re: Odlúčenie majiteľ-pes

Poslaťod bibika » Pon 13.04.2009 10:50

Ja som bola preč 2 týždne viete si to predstaviť? :plac: Keď som skypovala domov prvé čo mi museli ukázať na kameru bol Tobik (pejsánek môj) potom sme sa mohli začať rozprávať, jak sa majú čo je nové ....ale vždy musel ma pes privítať. :lol: To bolo niečo neskutočné ležal na mojej posteli a keď moja sestra povedala, že o 5 dní prídem domov tak sa posadil ku dverám a čakal chudáčik môj :plac: :plac: a keď som prišla tak sa odo mňa ani pohnúť nechcel a doteraz sa bojí keď idem von bez neho tak si myslí, že sa tak skoro nevrátim, a preto ma nechce pustiť. :ua:
bibika
Hafan
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 746
Bydlisko: Banff, AB

Re: Odlúčenie majiteľ-pes

Poslaťod Naty » Pon 13.04.2009 11:26

Ja keď niekam idem z domu tak tiež väčšinou zo psom. Radšej zvolím také miesto kde môže byť so mnou a môže si tam pobehať. Takže miesto prechádzky v rušnom meste radšej ideme na vodné dielo. Na chatu s nami chodí aj na noc.
Minulý rok som bola na dovolenke a ako písala Cathie ja tiež o sebe často zabúdam dávať vedieť. Ale keď volali mne, že ako sa mám moja prvá otázka viedla "A ako sa maju zvery, Riško, Miňa, Bubita, Megy?" :yes: :hi:
Aj tento rok ideme do Turecka a zase mám mániu s toho ako sa mama postará o mojich miláčikov :lol: Ale ja jej verím.
Inak psí hotel v žiadnom prípade! Mám s ním veľmi zlé skúsenosti. Radšej niekoho z rodiny. A mamina nie je veľmi dovolenkový tip takže ona väčšinou ostane radšej doma alebo ide aj so psom. :pac: Bubita je podľa mňa viac naviazaná na ňu. Ale myslím, že nás má všetkých rada. Predsa patrí do rodiny. A ja sa riadim heslom "Všade dobre, doma najlepšie." A potom na zahrade :joint: Takže tam kde som šťastná ja a môj pes. Tam je mi najlepšie.
Naty
Snoopy
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 103

Re: Odlúčenie majiteľ-pes

Poslaťod usagi » Pon 13.04.2009 23:10

po 6 tyzdnoch co sme si doniesli charlieho som musela pekne odletiet do moskvy na 6 tyzdnov!!!samozrejme som kazducky den volala domov stym ze:ako sa ma,co jedol,ako bolo vonku,ci mal kamosov,ci poslucha,ci je zdravy,vyspaty,kde vsade boli a pod. :pac: odpevede boli v duchu ze ako je vsetko uzasne,dokonale jednoducho ok.ale aj tak vo mne vzdy vrtala malinkata pochybnost ci je to naozaj tak-a vysledok.prisla som domov prave v den,ken mu dali dole uz druhu sadru,pod ktorou sa mu zapalila labka,tak ze to vyzeralo ze o nu pride :plac: po celodenom lete som prerevala celu noc,strazila ho aby si labku neprilahol a davala mu pit cez striekacku...a este aj moj kralik mal depku,cely cas sa motal v dosahu klietky a na vsetkych kaslal.takze u mna je na 100% jasne,ze uz nikdy vzyvote nepojdem od mojej zoo ani na krok(keby mozem,tak charlieho vlacim zo sebou aj do skoly :aaa: )
usagi
Šampión
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 3165
Bydlisko: NR

Re: Odlúčenie majiteľ-pes

Poslaťod jaJanka » Štv 16.04.2009 16:46

tak toto je moja nočná mora... veľmi sa toho obávam aké to bude keď odídeme na dva týždne na dovolenku a naša Ashley ostane s našimi, ona je totiž stále s nami a to fakt, ešte aj do práce chodí so mnou :(
jaJanka
Snoopy
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 133
Bydlisko: Košice

Ďalší

Späť na Ostatné