BARF a výsledky

Sem píšte všetko ohľadne surovej stravy.

Re: Kŕmenie BARFom

Poslaťod max » Str 22.10.2008 11:09

Mozno budem trosku OT ale predsa mi neda opisat jednu zaujimavu skusenost po prechode na BARF. Ja sama som presla na masko asi pred pol rokom a velmi si pochvalujem.
Pred casom som vsak presvedcila aj jednu znamu aby vyskusali BARF. Maju fenku labradorku, mala velku nadvahu a problemy s klbami - DLK, hrozila operacia a samozrejme veterinar stale radil schudnut co sa im vsak vobec nedarilo. Davala light granule a nakoniec uz iba naozaj minimalne davky so ziadnym efektom iba tym ze psik bol stale hladny a majitelia nestatny.
Sice mala obavy ale predsa vyskusali prejst na masko...Stretla som ju asi po 3-4 tyzdnoch, znama bola nadsena, fenka vyrazne schudla, je ziva, nekriva, viac ich poslucha, vonku nezhana stale nieco na jedenie. Ani po velkej prechadzke nema problemy so vstavanim co predtym mala. Pani hovorila, ze teraz je ovela viac nasytena.
Ked som ju videla som si normalne myslela, ze je to iny pes. Predtym ked sme sa stretli a chvilu sa rozpravali, vzdy si lahla...teraz nadsene behala okolo nas, hrala sa s loptickou no uplne iny, stastny pes.
Velmi sa tesim tomu, ze su spokojni a tiez tomu, ze mali odvahu a nebali sa ist do toho, ze nezatracovali skor kym nevyskusali. A predovsetkym tomu, ze im to pomohlo a zjavne prospelo.
„Priľnutie človeka ku zvieraťu je obdobou ľudskej potreby vyjadrenej pocitmi lásky a priateľstva v najčistejšom a v najušľachtilejšom zmysle slova.“ Konrad Lorenz
max
Hafan
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 720

Re: Kŕmenie BARFom

Poslaťod Tobin » Str 22.10.2008 11:26

Max, ano, ta zmena spravania sa psika, ako obzivne, ako je spokojnejsi, veselsi, poslusnejsi a vzdy syty - to je tusim najvacsia odmena za "odvahu" prejst na barf. Taku istu zmenu som pozoroval na Tobovi... :winner:
A este ked im to pomohlo s nadvahou a s klbami.... bomba :jeah:
Obrázok
Tobin
Big Dog
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 1992
Bydlisko: Bratislava - Petržalka

Re: Kŕmenie BARFom

Poslaťod max » Str 22.10.2008 11:45

Tak, tak je to super :smile:
A hlavne to, ze sa im podarilo schudnut za tak kratku dobu, ked sa o to snazili asi dva roky...A s tym schudnutim prislo aj to, ze fenka zvlada dlhsie prechadzky. Oni boli predtym v takom zacarovanom kolotoci, kvoli klbom mala mat pohyb aby nabrala aspon aku taku svalovu hmotu ale kedze bola tlsta tak sa jej nechcelo chodit a stav sa stale zhorsoval no a teraz naozaj je to taky maly zazrak :yes:
„Priľnutie človeka ku zvieraťu je obdobou ľudskej potreby vyjadrenej pocitmi lásky a priateľstva v najčistejšom a v najušľachtilejšom zmysle slova.“ Konrad Lorenz
max
Hafan
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 720

Re: Kŕmenie BARFom

Poslaťod Raso » Štv 23.10.2008 22:57

mate skusenosti s prechodom na BARF u psikov s potravinovou alergiou?
Raso
Šteniatko
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 73
Bydlisko: Prešov

Re: Kŕmenie BARFom

Poslaťod Sunny » Pia 24.10.2008 7:20

Osobne v jednom prípade - alergia sa prejavovala svrbením celého psa, lupinami atď. Po prechode na BARF je to OK. Neosobne - Livia333 ti bude vedieť povedať :no: Z toho, čo tu písala - hafa sa škrabala, mala chrastičky, po prechode na BARF sa to lepší. Aj Lindchen tu niečo také spomínala. Odporúčam skúsiť :no:
Sunny
Moderátor
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 8294
Bydlisko: Morava

Re: Kŕmenie BARFom

Poslaťod Whip it » Pia 24.10.2008 8:49

Tiez si myslim, ze prechodom na BARF problem zmiernis, idealne vyriesis. V granuliach je kopa latok, ktore pre psa su nevhodne (kludne mu moze vadit psenica, soja, "by-products"...) a u tych citlivejsich robia sarapatu. A co sa tyka hypogranul, neviem v com sa lisia v zlozeni od normalnych :nwm: ...viem len, ze su pekne drahe a za tu cenu mozes psika krasne zivit zdravou stravou...okrem toho pri BARFe rychlo zistis, co mu robi zle, ked budes potraviny davat viac-menej jednotlivo, kdezto pri granuliach to mozes skusat mesiace, roky a vysledok mozno ani neuvidis...
Whip it
Big Dog
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 1830

Re: Kŕmenie BARFom

Poslaťod livia333 » Pia 24.10.2008 12:09

Raso my mame ten isty problem...kym sa len skrabkala, neriesila som to az tak..resp. riesila, chodila som po vetosoch...ale okrem hypo-granul mi nikto nic neodporucil...a ja som na hypo prejst nechcela, tak som sa pustila skor do studovania Barf :lol: sme v tom novacikovia, ale chrasticky miznu...povodne som chcela zacat ocistou, dostavala len ryzi naturalnu, ale chutilo jej to tak jeden-dva dni :ach: tak som jej chcela dat rybu a tu asi moc nemusi..ta jej moc nechutila a teraz jej davam kuracinu a dostala uz aj jahnacinu a ta jej velmi chutila. Ja som este nevidela mojho psa, ze by mu raz boli chutili granule tak, ako masko. A pri granulach sme mali problem, ze nikdy svoju dennu davku nezjedla.

A keby som aj zistila, ze to nie je potravinova alergia, uz na granule neprejdeme...lebo takto viem, co moj pes je a ma pestru stravu...vela ludi to odsudzuje, sem tam stretavam jednu chovatelku a tak som jej to spomenula, lebo sa pytala na Ady a iba tak ironicky podotkla, ze dnes uz nikto surovou stravou nekrmi... :aaa: ze sa od toho upusta a ja, ze idem touto cestou...kedze nepotrebujem niekoho presviedcat o tom, ze je to z mojho hladiska lepsie...a financne nas to aj tka vyjde asi na rovnako...odhadom..nechala som to tak a radsej som sa potom pobrala dalej. Nemam rada ludi, kt. si o sebe myslia, ze zjedli vsetku mudrost sveta. Ja nepotrebujem robit osvetu, ze krmte surovou stravou, sama som v tom novacik, ale vidim, co to robi s mojim psom. Srst jej opeknela, chrasticky sa hoja a na veceru ci ranajky sa velmi tesi. A casovo to nie je vobec narocne. A dalsia reakcia bola, ze ked mam cistokrvneho psa, tak mu chcem davat superpremiove krmivo :haha: ale to je relativne, kt. krmivo je superpremiove a ja mam cistokrvneho psa, ale nemyslim si, ze by som granulami dosiahla lepsi efekt. Vec nazoru. Tiez som chcela davat granule, aj kvoli pohodlnosti, ale jej stav ma prinutil to nejakym sposobom riesit.
Akurat neviem este, ako to budeme riesit, ak s nou pojdeme niekam na dovcu :joint:
Inak Raso al. aj ktokolvek iny, oscannovala som si jednu knihu o Barf-e (Barf Junior. Artgerechte Rohernaehrung fuer Welpen und Junghunde od Sabine L. Schaefer und Barbara R. Messika). Ak vies nemecky, rada ju komukolvek preposlem na mail. Aj taku druhu....som zacala scannovat, ale tam iba 50 stran, tu si chcem skor kupit..od Susanne Reinerth: Natural dog food.

Inak aj tak by som sa rada spytala Barf-istov, ako si mam ustriehnut rovnahu Ca vs. Ph
livia333
Junior
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 341
Bydlisko: Bratislava, Dúbravka

Re: Kŕmenie BARFom

Poslaťod Raso » Pia 24.10.2008 15:31

My tento problem nemame konkredne doma, je to psik mojej kamosky.
Psik sa spociatku skrabal, nasledne sa objavili chrasticky>> navsteva vet. predpisany sampon>> este prudsie zhorsenie psikovho stavu, uplne stratil podsadu, a skrabal sa este viac. U neho tiez nic ine ako tie hypogranule nedoporucili.
Momentalne ma ist na kompletne krvne, hormonalne,.. a este neviem ake vsetky vysetrenia (len jeden vet. zo vsetkych u nas dokazal povedat ze sa s tym este nestretol a nechce skusat pokus omyl, a teraz vybavuje tie vsetky vysetrenia, to len tak na okraj).
Aj prave ako pises/pisete, ze pri tomto krmeni vie presne clovek co jeho hafan zje.
Dakujem Vsetkym za rady.
PS: nevie niekto o dobrom dodavelovi masa v po, popripade okolie po?
Raso
Šteniatko
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 73
Bydlisko: Prešov

Re: Kŕmenie BARFom

Poslaťod Nyssa » Pia 24.10.2008 19:51

tak my máme tiež obrovské problémy s kožou, a aj s ušami, nikto jej žiadne testy nerobil, až nakoniec kamoška, ktorá to má ako diplomku aj to robila len krvné testy, nejako moc sa alergia nepotvrdila, ale vyzerá to na proteínovú alergiu a k tomu ešte nejaké problémy s pečeňou + aby toho nebolo málo tak aj trucovanie keď mamina - akože ja ide do práce. vetoši do nej strkali len ATB nič viac, potom sa kamoš začal tomu nejako venovať a poradil mi vybrať análne vačky, na čo sa chystám, keď budem mať v novembri dovolenku (jeden veterinár mi povedal, že tým nič nevyriešim, že zbytočne len psa budem trápiť, iní mi povedali, že určité percento úspechu tam je). tiež som dovtedy kŕmila len granulami, potom som prišla na toto fórum, prečítala čo to o strave, síce nekŕmim BARFOM ale vareným a kožička sa upravila, klopi klop, síce to nie je ešte najideálnejšie, ale vidno tam obrovské zmeny
btw. livia prosím mohla by si mi mailom poslať tú naskenovanu knihu, diky :jop:
"Nie vždy dostaneme psa, akého chceme, ale vždy dostaneme psa, akého potrebujeme"
Cesar Millan
Nyssa
Multišampión
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 5077

BARF a výsledky

Poslaťod MisheliQ » Pia 13.02.2009 16:14

Aké sú výsledky po tom čo už dlhšiu dobu kŕmite BARFOM? Čo sa zmenilo? Čo sa zlepšilo? A čo zdravie psa?

Aké máte skúsenosti s kŕmenim týmto typom stravy?

Dlhodobo rozmýšľam, či sa mám na kŕmenie touto stravou dať alebo nie. Obavu mám z toho, že či mi fenka neprerastie štandardnú výšku, čo by bol dosť problém na výstave. Avšak záleží mi na tom, aby dostávala to najlepšie, čo jej môžem ponúknuť a rozhodne to granule nebudú. A preto by som si rada prečítala Vaše osobne skúsenosti a postrehy ohľadom BARFU. Ste spokojní? Jedna milá pani mi hovorila, že svoje psy kŕmi (dhlšiu dobu) surovou stravou a že jej jedna fena je na výstavach oveľa väčšia a krajšia ako ostatné feny - má veľké plemená, momentálne si nespomeniem akej rasy žiaľ. Aľak ja neviem čo si mám predstaviť pod pojmom väčšia. Či je väčšia, že je mohutnejšia alebo že je vyššia...

Ďakujem za Vaše odpovede
grace over perfection
MisheliQ
Multišampión
 
Príspevky: 7844

Re: BARF a výsledky

Poslaťod Betka » Pia 13.02.2009 19:07

Ja si Barf len a len chválim.

1. nesmrdí jej z papuľky, má nádherné biele zuby
2. víde ťa to oveľa lacnejšie ako granule
3. pekne sa mi zaoblila
4. strašne jej chutí
5. vidím čo jej dávam, a keď vieš čoho môžeš dať koľko tak nie je problém
6. s kosťami sa zabaví, sú zdravé a čistia zúbky
7. naučila som ju na zeleninu, ovocie a mnohé iné veci čo by mi z ruky nikdy nezjedla, čo teraz môžme cvičiť aj za jabĺčko
8. keď je stav núdze- mám len mäso.. jablká mám pred domom, orechy na dvore, zelenina- stačí sa prikradnúť k susedke a najmenej mrkvu a paradajku mám :heh: , čo granule rásť hocikde nenájdeš.
9. no nie je lepší pohľad na misku plnú farieb? :heh: krásne ružové mäsko, oranžová mrkvička, červená paradajka, biele vajíčko. A keď sa pozriem na granule .. mierne sa mi zdvíha žlč :yes: .

Na Barf nič zlé ani nenájdem...
Betka
Big Dog
 
Príspevky: 1446

Re: BARF a výsledky

Poslaťod Whip it » Pia 13.02.2009 20:11

Ja som zatial ziadny vacsi problem nemala pri krmeni BARF, hoci mam male plemeno. Uz mam odsledovane, co mu mozem dat tak, aby si pri jedeni neublizil (myslim vyber kosti), kolko coho, aby mal OK stolicu a samozrejme treba dodrziavat tych par pravidiel...
Neviem ti povedat, aky je to rozdiel, nebolo by to asi objektivne, kedze pred BARFom zozral asi len 3 pytliky granuli. Mozem skusit u Dustyho, ten je segrin (silky terrier), ktory ma tiez BARF, ked som na SR - vyrazne mensie :kak: a o tom, ze sa ide za tym zabit ani nemusim hovorit.
U bentleyho mi ludia, ktori ho poznaju hovoria, ze je hebunky, ze cim ho krmim... :kak: ma tiez male, srst bielu. A kamen fakt minimalny, len na jednom zube a aj ten odstranujem. To co spominas s tou velkostou moze mat nieco do seba. Na civavu je statny, no stale vyhovuje standardu. On bol najvacsi z vrhu, no pripustam, ze vdaka tejto strave je vacsi, nez by bol s granulami...
Whip it
Big Dog
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 1830

Re: BARF a výsledky

Poslaťod Darja » Pia 13.02.2009 21:44

Já mohu taky jenom chválit :smile:

Mám dva psy, které jsem krmila Purinou Pro Plan, zkoušela jsem i Hills apod., chci říct, že jsem nekupovala žádné levné granule, dávala jsem jim lososový olej a jeden měl stejně často průjmy, neuvěřitelný zubní kámen, který se mu po odstranění rychle obnovil, lupy i přes speciální šampony.. Teď nevím co je průjem, srst nádherně lesklá bez lupů, bez zubního kamene a smradu z tlamy a.. vidím jak jim chutná, jak se těší, když vědí, že je čas snídaně nebo večeře :no:

Navíc sterilní granule nejsou nejen nudné k jídlu(o složení ani nemluvím), ale určitě se s nimi nijak nemusí namáhat trávící soustava čili zakrní a věřím, že to nic dobrého nepřináší, ani v téhle, ani v dalších generacích.
Darja
Okoloidúci
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 7

Re: BARF a výsledky

Poslaťod Aris » Ned 15.02.2009 18:18

U mojích psov to je:
1. krásna lesklá srsť, bez lupín a nesmrdí tak ako ked som krmila granulami
2. chuť do žrania( nemusím sa báť, že mi nezje)
3. vidím čo dávam
4. oveľa menšie :kak: , pekného tvaru a veľkosti
5. žiadne hnačky( ak nerátame dnešok, ale to bude ten týždeň čo bol na granuliach :plac: :plac: )
6. oveľa, oveľa lacnejšie ako granule
7. biele zúbky, bez kameňa a smradu s papulky
8. ano nato aký bol krpec vyrástol pekne, ale myslím, že kedyže krmim granulami, je len o pár cm menší

Ja pridávam aj jeden:
- ked ideme( s Ronym) na dovolenku celú dovolenku som nesvoja, že čo to chudák pes musí žrať, ked doma ho čaká mäsíčko :hi: :hi:
Všichni se můžou přetrhnout, aby zachránili Hitlerův mozek, ale když ho člověk voperuje žraloku lidožravému, tak to najednou zašel příliš daleko!
Pazuzu, you ungrateful gargoyle!
Aris
Šampión
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 2681
Bydlisko: Kysuce

Re: BARF a výsledky

Poslaťod vavrena » Ned 15.02.2009 19:15

Ja pridám moje PLUSY:

1. z papuľky nesmrdí
2. oveľa menšie výkaly
3. omnoho lacnejšie
4. viem, čo dostáva
5. jem viac surovej zeleniny, odkedy ju krájam aj psom každý deň :lol:

MÍNUSY:
1. čas prípravy jedla
2. zababrané všetko od mäsa, kým sa pes nenaučí žrať kosti na jednom mieste
3. čas potrebný na zháňanie potravín pre psa (správne mäsiarstvo, akcie v supermarketoch)
4. ak je niekto celé roky vegetarián ako ja, musí prekonávať obrovský odpor k mäsu a napríklad rozseknúť trup kuraťa bez toho, aby sa rozplakal :angel: (no, stáva sa...) , kupovať mäso bez ostychu a dokonca ho chytať aj do holých rúk...
vavrena
Moderátor
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 2958
Bydlisko: Galanta

Ďalší

Späť na Surová strava