Noelle, vyber si čo len chceš, výsledok bude rovnaký.
Myslel som to tak, že napriek tomu, že v granulách sa VŽDY bude zhodnocovať odpad z potravinárskej výroby, že aj to sa dá robiť tak, aj tak. Je to rovnaké, ako keď barfista verí, že to jeho kurča kúpené u mäsiara pre jeho psa je OK. Len už akosi nevie vysvetliť, že ako je možné, že od vyliahnutia po zabitie toho kuraťa uplynie len 38 dní. A genetikou to nebude...
Áno suroviny sú veľmi dôležité. Lenže USA a Kanada sú na tom veľmi podobne, čo sa ich týka. (Kanada je očividne lepšia jedine v rybách). Na rozdiel od USA a Kanady preto kontinentálna Európa nikdy nebude vedieť zabezpečiť dostatočnú kvalitu. Preto európski výrobcovia nakupujú "kvalitu" v podobe španielskych, brazílskych, či čínskych múčok, kde čo dodávka to iné zloženie. Preto "brandoví" výrobcovia "sekajú" všetko na jedno kopyto, akurát to balia do "vriec dvadsiatich značiek predajcov". Že sa to dá robiť tak - aj tak, o tom svedčia americkí výrobcovia, napr. Innova, Blue Buffalo, ale napr. aj Fromm family. Vešká škoda pre európskych psov, že napr. taká Innova odmieta obchod s Európou. Na ňu namá ani jediná kanadská firma. Takže nevelebil by som Kanadu a nehanil USA, je to výrobca od výrobcu. Chcel som tým len povedať to, čo už som povedal v predchádzajúcom príspevku : suroviny, technológie, receptúry, zloženie a analýzy sú veci, ktoré by nás mali viesť k rozhodnutiu. A nie krajina výrobcu - v tomto konkrétnom prípade.