Cukrovka - diabetes

Sem píšte vaše otázky o rôznych chorobách.
Pravidlá fóra
Kategórie Choroby a Úrazy slúžia na zdieľanie skúseností užívateľov DogFóra, prípadne na získanie doplňujúcich informácií o chorobe či úraze a spôsoboch ich prevencie, liečby, rekonvalescencie.
V žiadnom prípade nenahrádzajú odborné veterinárne ošetrenie.

Ak má vaše zvieratko zdravotné problémy, s ktorými si neviete poradit a vážne sa obávate o jeho zdravie či život, bezodkladne kontaktujte a navštívte veterinárneho lekára.

Re: Cukrovka - diabetes

Poslaťod andrej M » Sob 31.01.2015 17:56

vavrena píše:Mňa by zase zaujímalo, čím boli psy-diabetici kŕmení predtým, než im cukrovka prepukla, vrátane maškŕt a doplnkov stravy, môžete napísať?


Ahoj tak nas psik mal nadvahu pred cukrovkou asi len kilo papal pravidelne riky je nas prvy psik takze za jeho cukrovku nesieme podiel aj my casto sme mu dopriali hlavne piskotky sem tam bohuzial aj nejaky chips,bohuzial uz to nenapravime kazdy vie ako je tazke psikovi odolavat teraz by sme uz boli urcite zodpovednejsi snad sa so slabsim zrakom skoro zrovna a prezije s nami este vela krasnych dni.
andrej M
Okoloidúci
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 3

Re: Cukrovka - diabetes

Poslaťod simsala » Štv 12.03.2015 12:44

Dobry den mam psika labradora 6 rokov a vcera mu diagnistikovali cukrovku chcem sa opytat co mu mozem davat jest okrem granul?citala som,ze vraj moze ryby,kuracinu,ryzu.....nemam skusenosti s touto chorobou u psov tak budem vdacna za kazdu radu
simsala
Okoloidúci
 
Príspevky: 1

Re: Cukrovka - diabetes

Poslaťod _monique_ » Ned 18.10.2015 16:29

Dobrý deň,
chcem sa spýtať, ako je to s úvodným nastavením psa na inzulín - všade som sa dočítala, že 1jednotka/kg/deň. Začína sa hneď od začiatku touto plnou dávkou, alebo sa to postupne eskaluje?
A prosím, máte niekto doma psa-diabetika, ktorý je zvyknutý na varenú stravu? Ak áno, neviete poradiť, čo takéto psi môžu a čo nie? (veci s obsahom jednoduchých cukrov sú mi jasné, ale čo ešte iné by nemali a naopak, čo môžu)
_monique_
Okoloidúci
 
Príspevky: 1

CUKROVKA A GLUKOMER

Poslaťod NICI » Uto 31.10.2017 17:35

Ahojte,
mojej 8 ročnej fenke diagnostikovali pred mesiacom cukrovku. Po 2 dňovom meraní a stanovení glykemickej krivky picháme 2 krát denne Caninzulín. Domácu kontrolu robíme meraním glukózy v moči pásikmi DIA PHA a glukomerom. Ale humánnym. Je to chyba ? Naša veterinárka nám odporúčala iba veterinárny. Iný veterinár povedal, že pokiaľ sa nenastavuje liečba, na domácu kontrolu stačí glukomer obyčajný, čiže hummány...

Naozaj je v nameraných hodnotách taký rozdiel ? Ak áno, aký ? Namerané hodnoty sa v priebehu dňa pohybujú medzi 7 až 11. Nemôžme ich teda brať v úvahu a považovať jej liečbu sa dobre nastavenú ? Ďakujem za odpoveď.
NICI
Okoloidúci
 
Príspevky: 9

Re: CUKROVKA A GLUKOMER

Poslaťod mart.ina » Uto 31.10.2017 20:48

pozri si súkromnú správu
mart.ina
Hafan
 
Príspevky: 729

Cukrovka

Poslaťod petulla87 » Str 08.05.2019 11:55

Ahojte,
máte niekto skúsenosti s fenkou kokeršpaniela, ktorej bola diagnostikovaná cukrovka? Aké sú prognózy po nasadení inzulínu? Máme 11r, kastrovaná cca 2 roky, začala nám cca 4-5 dní dozadu piť galóny vody, následne samozrejme veľa čúrať, včera ráno sme boli u veterinára, zobrali moč a krv, glukóza ráno na lačno 19, večer na klinike 29, pichli večer inzulín, dnes ráno bola hodnota 18.. poobede ideme zas na krv, nechcela sa mi ráno po inzulíne ani najesť, som z toho hotová. Je tu niekto s diagnostikovanou cukrovkou?
petulla87
Okoloidúci
 
Príspevky: 1

Re: Cukrovka - diabetes

Poslaťod NICI » Štv 29.08.2019 23:20

My máme Diabetes. Už druhý rok. Ak ste na fcb je tam skupina Cukrovka u psů.
NICI
Okoloidúci
 
Príspevky: 9

Predchádzajúci

Späť na Choroby