Šteniatko v koterci vonku

Sem píšte to čo neviete nikam zaradiť.
Pravidlá fóra
Pravidlá pre sekciu Ostatné :

1. Nezamieňajte si túto sekciu s voľnou diskusiou. Sekcia ostatné slúži ako poradňa pre vaše problémy. Nepridávajte sem príspevky typu ,,Aké psie mená sa vám páčia ??" to patrí do voľnej diskusie.

2. Zakladajte tu témy ktoré už neviete kam máte pridať tak ich dáte sem a ak sa hodia inam moderátori ich prenesú.

Šteniatko v koterci vonku

Poslaťod M.chaela » Ned 26.03.2017 22:07

Dobrý večer! :)
Chceme si domov priniesť šteniatko na konci mája/začiatku júna (čo je ešte celkom ďaleko, ale radšej budem pripravená vopred), avšak chceme, aby bývalo najmä vonku (prístup do domu mať bude, ale primárne, hlavne v noci, bude bývať v koterci v záhrade.)
Samozrejme, bojovala som za to, aby bývalo s nami, ale keďže plánujeme veľkého psa a máme preň dostatočne veľký výbeh, tak by to bola škoda nevyužiť...Teda podľa našich.

Každopádne, chcela by som sa spýtať, od akého veku je vhodné, aby šteniatko začalo bývať vonku? Pretože si nemyslím, že je ideálne strčiť ho hneď prvú noc do koterca. Respektíve bolo by dobré riešenie ho mať tak 3-4 týždne pri sebe a dávať ho do koterca von len vtedy, keď sa bude kŕmiť (nech si to spája s pozitívnymi vecami :D ) a keď budem mimo domu a postupne ho nechávať, nech si zvyká? Alebo to nie je dobré riešenie? Ako ste to spravili Vy? Naozaj by som to chcela spraviť čo najlepšie, a preto uvítam všetky rady a vopred ďakujem.
M.chaela
Okoloidúci
 
Príspevky: 2

Re: Šteniatko v koterci vonku

Poslaťod Daniela 2 » Uto 28.03.2017 16:11

Poradím ti stránku http://www.psiskolafalco.cz/, kde určite nájdeš najlepšiu odpoveď na svoje otázky.
Držím palce, aby si vašich presvedčila o tom, čo je pre psie šteniatko najlepšie.
Daniela 2
Okoloidúci
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 8
Bydlisko: Košice

Re: Šteniatko v koterci vonku

Poslaťod Sunny » Str 29.03.2017 12:09

M.chaela, presne takýto postup by som volila aj ja :yes: Šteniatko v koterci kŕmiť, len tak tam s ním byť, čítať si knižku a podobne. Samé nechávať minimálne, a ak, tak riadne unavené a nakŕmené, aby spalo, prípadne mu tam nechaj niečo tvoje (staré, čo môže prípadne zničiť, deku, tepláky, tričko...). Zvykne si :yes: Hlavne si v procese učenia dajte pozor na to, aby ste ho ad 1. nikdy nezatvárali do koterca za trest, ad 2. nikdy ho z neho nepúšťali, keď si to vydobýja kňučaním alebo štekaním.
Sunny
Moderátor
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 8294
Bydlisko: Morava

Re: Šteniatko v koterci vonku

Poslaťod wer » Str 29.03.2017 12:34

idealne je naozaj tam travit s nim co najviac casu... to uz by mohli byt aj pekne teple dni/noci, tak najlepsie si tam fakt ustlat na par dni... :lol: ono ked clovek sa nezdrzuje v koterci vobec, len tam psa vysupne, pes si to tazsie osvoji za svoje. pes je svorkove zviera a je rado pokope so svojimi najblizsimi a ked mu "sef" ukaze, ze tu je fajn, tu budeme byvat, tak to bude lahsie znasat...
inak by som odporucala - ak by mozno predsalen sa vyskytla moznost mat ho aspon cast dna dnu - tak to robit skor naopak. ze cez den - ked su ludia v praci, v skole, pes na zahrade ma mnoho zaujimavych podnetov - tak pes vonku a vecer pes dnu s vami. to sa uz len pomojkate a mozete ist spat. :lol:
wer
Multišampión
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 12693
Bydlisko: Záhorská Bystrica

Re: Šteniatko v koterci vonku

Poslaťod M.chaela » Str 29.03.2017 13:29

Ďakujem krásne za rady, určite mu tam dám niečo staré svoje a webovú stránku už prezerám :smile: ... neviem síce, či si v tam usteliem :lol: , aj keď to by potom naši možno nechali šteniatko vo vnútri...alebo mňa v koterci. :lol: Budem sa snažiť tráviť tam s ním zo začiatku nejaký čas, ale potom by som sa chcela tak pomaličky vytratiť, nech mu nejako neokupujem osobný priestor (aj keď to by bolo skôr, keby som mu vliezla rovno do búdy, či nie?)
M.chaela
Okoloidúci
 
Príspevky: 2

Re: Šteniatko v koterci vonku

Poslaťod wer » Str 29.03.2017 13:33

"neokupujem osobny priestor" - tak to u psov nefunguje, toboz nie u steniat.... psy prave vyhadavaju spolocnost, nechcu byt same... psy spavaju spolu v klbku, natlaceni na sebe, aj v bude viaceri.
wer
Multišampión
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 12693
Bydlisko: Záhorská Bystrica


Späť na Ostatné