Jorkšírsky teriér / Yorkshire Terrier (FCI)

Plemená psov uznané a provizórne uznané FCI a organizáciami oficiálne spolupracujúcimi s FCI

Re: Jorkšírsky teriér / Yorkshire Terrier (FCI)

Poslaťod Snezienka123 » Štv 10.03.2016 21:50

Na vychádzke tento víkend:
IMG_2408a.jpg
Strašidlo lesné
IMG_2408a.jpg (137.71 KiB) Zobrazené 10318 krát

IMG_2412a.jpg
Všetko sa dá vysvetliť...bohužiaľ, nie všetkým.
Kniha je najlepší priateľ človeka len do chvíle, kým si nekúpite psa. Je však naozaj úžasné čítať s malým psom na kolenách.
Snezienka123
Hafan
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 827
Bydlisko: Bratislava

Re: Jorkšírsky teriér / Yorkshire Terrier (FCI)

Poslaťod Nia » Štv 16.06.2016 12:43

Snezienka123 píše:Nia, nie, že by som si myslela, že psík nie je z CHS Dark Luna...ja sa v psíkoch na výstavách popravde neorientujem...keďže som len divák z diaľky, netuším ktorý je ktorý, mená už vôbec netuším, a tak sa orientujem len podľa majiteľov CHS (teda tých, ktorých poznám, lebo samozrejme neviem, ako vyzerajú všetci, a ktorú CHS zastupujú/vlastnia :no: ). Preto som si všimla, že bývaš na výstave s Karin a tak som si z toho vyvodila, že vystavuješ psíkov z CH Dark Luna...a po poslednej výstave som si istá nebola, lebo si bola bez Karin (teda aspoň ja som ju nikde nevidela) a tak som premýšľala, či vystavuješ psíka inej CHS, poprípade svojho :yes:

Škoda, že som Endyho nezastihla na výstave v plnej kráse :ua: a škoda, že ho nevystavuješ ako seniora, že si ho dala ostrihať...tí starší YT majú svoje čaro...sú takí "vyzretí".


Aha, tak už chápem :smile:
Nevystavujem vo veteránoch preto, lebo som mala pocit, že po tých 5 rokoch už má toho ten pes akurát tak dosť a už nech si užíva vytúžený dôchodok. Teraz mu je dobre, je ostrihaný, kúpe sa občas, knot som mu však neodstrihla, čiže stále ho je občas potrebné učesať :smile:
Teraz budem mať nového psíka, tak s ním budem behať po výstavách :smile:
Obrázok
Nia
Šampión
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 3073
Bydlisko: Levice

Re: Jorkšírsky teriér / Yorkshire Terrier (FCI)

Poslaťod Snezienka123 » Štv 16.06.2016 18:39

Jééj, tak dúfam, že sa tu s ním pochváliš :smile:
Všetko sa dá vysvetliť...bohužiaľ, nie všetkým.
Kniha je najlepší priateľ človeka len do chvíle, kým si nekúpite psa. Je však naozaj úžasné čítať s malým psom na kolenách.
Snezienka123
Hafan
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 827
Bydlisko: Bratislava

Re: Jorkšírsky teriér / Yorkshire Terrier (FCI)

Poslaťod certica22 » Uto 19.07.2016 21:27

Ahojt chcem Vám predstaviť našu Hami ktorá má 13 týždňov :-) na povel si vie sadnúť ľahnúť.urobi kotul a steká :-)Hamka nieje papierová dôvod prečo me si ju kúpili je moj syncem ktorí ma Dmo ..Hamka by mala byť jeho priateľkou a hnacím motorom vprdd keďže veľa peňazí ide na rehabilitacie malemu viac sme investovať nemohli ale verím že sme si vybrali tú správnu s Alexkom si neskutočne sadli vozi sa s nim v kociariku.sedi prinom na gauči oblizuje ho a sali sa snim :-) a navzájom sa hľadajú ak sa nevidia :-) Hami si zvykla na všetko čo k nej životu bude patriť čistenie očí uší.cesanie s tým problém nemáme lenze posledné dni keď ju cesem neskutočne veľa vlasov jej vycesem je to.tym.ze.sa.jej mení zo stenacej na dospelú? A čo strava viem že je tu tých ten dosť ktoré granulky by ste mu odporúčali by yskúsenejši v :-) teraz jej dávam royalky...Hami by mLa byť. Z Menších mama 2kg otec 1,5 kg teraz má ona sama 800 gramov mám pocit že ak by mohla je stále:-D dakujem za odpoveď :-)
Prílohy
IMG_20160704_173610.jpg
IMG_20160707_230108_189.jpg
Alik a hami
certica22
Okoloidúci
 
Príspevky: 3

Re: Jorkšírsky teriér / Yorkshire Terrier (FCI)

Poslaťod Vikiki22 » Str 20.07.2016 8:07

Ahoj. Milé... Ale mne nedá jedno. Kúpili ste si psa bez PP ako "opatrovateľku" a lepíte jej uši. To prečo? :heh:
Vikiki22
Moderátor
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 11060
Bydlisko: Dubník, okr. NZ

Re: Jorkšírsky teriér / Yorkshire Terrier (FCI)

Poslaťod jakut » Str 20.07.2016 9:40

Videli ste otca a mamu a ak ste videli, ste si istý, že naozaj to boli oni? Pretože píšes, že "z menších" len mne sa zdajú predné labky príliš dlhé. Možno fotka skresľuje, netuším. Ja by som naopak na Vašom mieste bola asi radšej ak by bola "z väčších" nejde mi nejako dokopy dieťa a kilový pes na "hranie" budem za zlú, ale prečo nie radšej šteniatko z útulku ? Toť môj výlev.. Granule určite zmeňte, choď do príslušných tém a niečo si načítaj. Je to ešte malé šteňa, potrebuje jesť, pozri si dávkovanie, ale to nie vždy musí korešpondovať s potrebami šteniatka prípadne psa. K srsti sa vyjadriť neviem, môže, nemusí. Myške srsť nejak nikdy nevypádavala, Megi tú srsť má kvalitou od začiatku niekde úplne inde ako mala Myška a jej srsť ide trocha vždy.

Odoslané z SM-P900 pomocou Tapatalku
16 labiek, 8 ušiek a 4 ňufáčiky....
jakut
Hafan
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 907
Bydlisko: košice-okolie

Re: Jorkšírsky teriér / Yorkshire Terrier (FCI)

Poslaťod certica22 » Str 20.07.2016 12:05

Vikiki22 píše:Ahoj. Milé... Ale mne nedá jedno. Kúpili ste si psa bez PP ako "opatrovateľku" a lepíte jej uši. To prečo? :heh:

To keď sme si ju priniesli lebo jedno jej stali a druhé mala spadnuté...teraz jej drzia už obidve :)
certica22
Okoloidúci
 
Príspevky: 3

Re: Jorkšírsky teriér / Yorkshire Terrier (FCI)

Poslaťod certica22 » Str 20.07.2016 12:10

jakut píše:Videli ste otca a mamu a ak ste videli, ste si istý, že naozaj to boli oni? Pretože píšes, že "z menších" len mne sa zdajú predné labky príliš dlhé. Možno fotka skresľuje, netuším. Ja by som naopak na Vašom mieste bola asi radšej ak by bola "z väčších" nejde mi nejako dokopy dieťa a kilový pes na "hranie" budem za zlú, ale prečo nie radšej šteniatko z útulku ? Toť môj výlev.. Granule určite zmeňte, choď do príslušných tém a niečo si načítaj. Je to ešte malé šteňa, potrebuje jesť, pozri si dávkovanie, ale to nie vždy musí korešpondovať s potrebami šteniatka prípadne psa. K srsti sa vyjadriť neviem, môže, nemusí. Myške srsť nejak nikdy nevypádavala, Megi tú srsť má kvalitou od začiatku niekde úplne inde ako mala Myška a jej srsť ide trocha vždy.

Odoslané z SM-P900 pomocou Tapatalku
. Áno videla som obidvoxh rodičov a len fotka skrsluje lábky má normálnej dĺžky...
Čo a týka veľkosti va cestujeme a chodime na pobyty z toho je jednoduchšie mať pri sebe maleho psíka ako nejakého veľkého ..toho do cestovnej tašky nevopcham alebo k malemu do kociara..
Prílohy
62475693.jpg
62475693.jpg (19.96 KiB) Zobrazené 10183 krát
certica22
Okoloidúci
 
Príspevky: 3

Re: Jorkšírsky teriér / Yorkshire Terrier (FCI)

Poslaťod DiamonD » Str 20.07.2016 13:29

Aké má milé meno :)
Mňa teda prekvapilo že k chorému dieťaťu tak krehkého psíka. Teda ja by som Yorka k malému dieťaťu celkovo nebrala. Predsa sú aj malé psíky pevnejšej stavby tela... :no:
" Nechod tam, kde vidis svetlo, ale tam, odkial pocujes stekat psy. "
Azerbajdzanske prislovie
Obrázok

Obrázok
DiamonD
Junior
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 456
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: Jorkšírsky teriér / Yorkshire Terrier (FCI)

Poslaťod Snezienka123 » Pia 22.07.2016 23:35

Certica22: Ja mám jorkšírku tiež bez PP, ale srsť jej nepadala, keď sa menila na dospelácku. Ona jej proste dorastala iná, t.j. pri korienkoch vyrastala už dospelácka a ďalej od korienka bola šteňacia a tá sa pomaly, ako dospelácka vyrastala, obdierala o zem a nakoniec ostala len tá dospelácka. Kvalita bola na pohľad aj na dotyk iná...dospelácka sa ľahšie udržiava.
Takže neviem, aké majú ostatní skúsenosti, ale mne malá nepĺzla. Možno je to zo stravy, alebo niečo nemá zdravotne v poriadku, alebo možno ozaj nie je 100% čistý York v jej rode, možno viac generácií dozadu :nwm:

Keď ju máš pri dieťati, asi ako prvé by som riešila návštevu veterinára, nech ju prehliadne, či jej nezistí nejaký problém, ktorého dôsledkom by mohlo byť to pĺznutie.
Granulky royal canin tu veľmi chválené nie sú, vraj nič moc kvalita za vysokú cenu. Prečítaj si diskusie v téme o granuliach...skús vybrať niečo s vyšším obsahom mäsa. Konkrétnu značku vhodných granuliek ti tu asi nikto neporadí, lebo každému psíkovi vyhovujú iné...takže treba trochu o granulkách poštudovať tu na fóre a potom nejaké vybrať a skúsiť, či sadnú.

Čo sa týka kúpy YT ako spoločníka k malému dieťaťu, York nebola asi veľmi správna voľba. York je síce teriér, ale skôr dušou ako telom...sú odvážni, vedia byť ostrí, no nemajú pevnú kostru, tak ako iné teriéry. Je to síce super spoločník aj do voza, aj do koča, super sa s ním cestuje, no k dieťaťu by bolo vhodnejšie niečo s milšou a trpezlivejšou povahou, pevnejším a aspoň o málo väčším telom. Teriér nie je pes pre každého a práve preto, že sú v móde, ostávajú uvrieskaní a nevychovaní a robia plemenu len hanbu.
Takže by som sa na tvojom mieste tešila, ak by narástla o niečo väčšia. No zatiaľ to podľa tebou uvádzanej váhy vyzerá tak, že veľká nebude. Moja mala v troch mesiacoch 900g a v štyroch 1100g. V dospelosti mala dlho váhu cca 2000-2200g, a to bolo na jej stavbu tela málo, no bola nežravec...až na surovej strave sa mi podarilo, aby pribrala a posledné roky si drží váhu, 2500-2700g a konečne nie je vychudnutá.
Tiež som si priala, keď som o yorkoch vedela málo, aby nebola príliš veľká, no pri skúsenostiach so spolužitia s takým malým psíkom, by mi dnes už nevadilo, keby bola o niečo väčšia.

Ku kúpe bez PP, len toľko, že každý má nejaké dôvody pre svoje rozhodnutia...ak to bola len cena, tak sa vám ľahko môže stať, že ten rozdiel ceny necháte po pár týždňoch u veterinára, tak ako my...a k tomu si užijete ešte aj strach, či ten drobec prežije.
Nebudem vychvaľovať CHS yorkov, je pár takých, z ktorých by som psíka kúpila, no sama som zažila, keď si kolegynka kupovala YT, odporučila som jej kupovať YT s PP...tak kúpila v pet kvalite od dosť významnej osoby z oblasti chovu YT a veru ľutovala tiež...
Ja osobne by som psíka bez PP v dnešnej dobe, keď vidím, čo všetko behá po ulici a je to vraj York a čo sa všetko ako York predáva a čo z tých šteniatok vyrastá, veru nekúpila. Ale nie je jednoduché pre laika ani vybrať serióznu CHS, od ktorej kúpiť psíka...a priznám sa, že je dosť smutné, ak sa v tomto nemýlim, že chovatelia YT nemajú povinnosť žiadnych zdravotných testov. :ua:

Na strane druhej, nevidím dôvod na to, ak psík aj nemá PP, aby mal spadnuté uši, keď nemusí :nwm:
Všetko sa dá vysvetliť...bohužiaľ, nie všetkým.
Kniha je najlepší priateľ človeka len do chvíle, kým si nekúpite psa. Je však naozaj úžasné čítať s malým psom na kolenách.
Snezienka123
Hafan
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 827
Bydlisko: Bratislava

Re: Jorkšírsky teriér / Yorkshire Terrier (FCI)

Poslaťod renqa » Pia 23.09.2016 19:25

Ahojte. Mame na starosti fenku yorksira 11 tyzdnovu ma okolo 1.35kg, rozmyslam ci jej mozem podat stvrtku tabletky na odcervenie alebo radsej odcervit pastou.
renqa
Šampión
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 3300

Re: Jorkšírsky teriér / Yorkshire Terrier (FCI)

Poslaťod Snezienka123 » Ned 25.09.2016 9:15

Mne ju v takom mladom veku odčervovala veterinárka v rámci prehliadky. Dostala vtedy Stronghold, neskôr jej dávala Drontal...až cca od pol roka som ju začala odčervovať ja tabletkami.
Všetko sa dá vysvetliť...bohužiaľ, nie všetkým.
Kniha je najlepší priateľ človeka len do chvíle, kým si nekúpite psa. Je však naozaj úžasné čítať s malým psom na kolenách.
Snezienka123
Hafan
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 827
Bydlisko: Bratislava

Re: Jorkšírsky teriér / Yorkshire Terrier (FCI)

Poslaťod Snezienka123 » Str 19.10.2016 19:02

Dnes je to presne 5 rokov, čo sme si domov priniesli našu lásku plyšovú :pusa:
IMG_4661a.jpg

IMG_4669a.jpg
Všetko sa dá vysvetliť...bohužiaľ, nie všetkým.
Kniha je najlepší priateľ človeka len do chvíle, kým si nekúpite psa. Je však naozaj úžasné čítať s malým psom na kolenách.
Snezienka123
Hafan
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 827
Bydlisko: Bratislava

Re: Jorkšírsky teriér / Yorkshire Terrier (FCI)

Poslaťod vova » Pia 04.11.2016 23:32

Ahoj ludia. Dokazali by ste mi prosim poradit. Mam yorka dva roky a poslednu dobu mi zacina pravidelne grcat. Pravidelne tym myslim raz za tyzden hodi dakde sablu. Mam velky dom so zahradou takze ma pravidelny pohyb po dvore ale vygrca sa zasadne vnutri. Vacsinou je to zlte ako keby vydavil samotnu zlc. Uz som to kontultoval s veterinarim hovoril ze to moze byt z hladu kedze to byvalo najma v noci tak som mu skusil rozdelit vecernu davku jedla na 2x prvu dostal po 17tej a druhu pred spanim. Toto ale akosi nepomohlo. Viete mi poradit sposobuje mi to znacne problemy najma ohladom manzelky. Dik za odpoved i rady.
vova
Okoloidúci
 
Príspevky: 14

Re: Jorkšírsky teriér / Yorkshire Terrier (FCI)

Poslaťod Snezienka123 » Sob 05.11.2016 1:24

Moja mala tieto problémy tiež preto, lebo bola "nežravec" .
V tom čase som kŕmila granulami a pomáhalo kŕmiť 2x denne, ale ráno a večer (nie všetky dávky večer s odstupom pár hodín, ako dávaš ty) a užívanie Ranisalu (môže byť aj Ranital).
V takom režime sa jej to stávalo už iba ojedinele, väčšinou keď napriek podaniu kŕmnej dávky ráno a večer, niektorú z nich odignorovala a nezožrala z nej nič.

Celkové problémy s trávením (mala ich viac a často) a vracaním kyseliny vymizli úplne až keď som prestala kŕmiť granulami a prešla som s ňou na surovú stravu.
Všetko sa dá vysvetliť...bohužiaľ, nie všetkým.
Kniha je najlepší priateľ človeka len do chvíle, kým si nekúpite psa. Je však naozaj úžasné čítať s malým psom na kolenách.
Snezienka123
Hafan
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 827
Bydlisko: Bratislava

PredchádzajúciĎalší

Späť na Plemená psov FCI