Keď rodičia nedovolia psa

Sem píšte to čo neviete nikam zaradiť.
Pravidlá fóra
Pravidlá pre sekciu Ostatné :

1. Nezamieňajte si túto sekciu s voľnou diskusiou. Sekcia ostatné slúži ako poradňa pre vaše problémy. Nepridávajte sem príspevky typu ,,Aké psie mená sa vám páčia ??" to patrí do voľnej diskusie.

2. Zakladajte tu témy ktoré už neviete kam máte pridať tak ich dáte sem a ak sa hodia inam moderátori ich prenesú.

Re: Keď rodičia nedovolia psa

Poslaťod pigie » Uto 12.05.2015 15:54

Presne... Toto je dalsia vec. Sloboda rozhodovania.
A aj to, ze rodic je zodpovedny za dieta a tym padom za psa. Ak raz nechce, nepomozes si, nemozes mu nanutit zodpovednost za nieco, co on nechce. Ja si stale neviem predstavit, ze o x rokov mam pustit dieta same von so psom :heh:
Obrázok
pigie
Multišampión
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 10297
Bydlisko: Bernolákovo

Re: Keď rodičia nedovolia psa

Poslaťod natal22 » Pon 01.06.2015 12:13

Mam rovnaku skusenost ako Piggie. Moja mama je mega cistotny clovek, ked k nej pridete na navstevu mozete kludne jest z dlazky, v drese nemava riad, hned vsetko umyje a v drese nenajdete kvapku vody... Tiez mi v detstve nechcela dovolit psa a spatne to velmi ocenujem. Ona psom proste nerozumie, "nechape ich vyraz, nerozumie postojom a co nimi vyjadruju". Taketo spoluzitie by proste nefungovalo. Aj ked sa rozhodnete, ze o psa sa bude starat vylucne 1 clovek a ostatni v domacnosti nemusia pomahat, su chvile, kedy sa o psa proste nemozete alebo nevladzete postarat (napriklad vencenie v dazdi/snehu s chorobou, horuckou je dost zahul) a vtedy nastupuje prave ten rodic alebo niekto kto pomoze. A to teda nehovorim o planovani vsetkych dovoleniek a prazdnin, tak aby tam mohol pes a ako bolo spomenute vyssie, skola moze byt tiez dost komplikacia. Samozrejme, vsetko sa da, ak je podpora u rodicov. Ale ak rodicia nemaju vztah ku zvieratam urcite by som do toho nesla. Moja mama tazko prezivala aj to, ze som si priniesla Shelly a potom aj Sarku do mojej vlastnej domacnosti ako 25-rocna. Mamca sa vsak velmi prekonala a pusti nase baby k sebe do bytu na navstevu aj prespatie, sice po nas v pribehu pol dna trikrat povysava, ale co uz, je to z jej strany obrovsky prejav lasky, ze nas tam vobec pusti:))). Vrchol bol, ked sme prisli na velku noc na navstevu s dvoma psami a potkanom v 1,3 m vysokej klietke:). Prezila to, proste nas uz vsetkych lubi ako kone:).
Kazdopadne k teme, ak su rodicia nie su stotozneni so zvieratkom vo svojej domacnosti a ja by som sa mega velmi chcela starat o zvieratko, isla by som cestou pomoci v utulku/karantennej stanici/OZ-tku, je ich po celom Slovensku kopec a nutne potrebuju kazdeho dobrovolnika. S OZ-tkou sa da podla mna dohodnut, ze bude clovek nejakeho konkretneho psika brat na cvicak. Ja ked som bola pol roka v Amerike bez mojich bab, chodila som tam do utulku, a bol to skvely pocit, ked som videla radost tych psov z naozaj drobnosti, boli vdaacni za kazdych 10 minut prechadzky, hladkania, starostlivosti.
[u]A este jeden velky problem vidim v tom ked deti vencia psy. Je to strach, v prvom rade o bezpecnost dietata, v druhom rade o bezpecnost psa. Pretoze aj ked vy mate psa naozaj vycviceneho a poslusneho, vzdy sa najde na uliciach niekto, kto svoje zviera nezvlada a to je obrovsky problem. Ja totiz viem, ze svojho psa na ulici ochranim za akukolvek cenu, ked ho niekto napadne. Ale ako ochrani dieta seba a svojho psa pred akymkolvek agresivnym psom si neviem predstavit, cize tu opat len nastupuje vencenie s rodicom do urciteho veku...[/u]
Spatne som naozaj rada, ze som mala baby az v dospelosti. I ked je urcite skvele, ked dieta vyrasta so zvieratkami, ale to tak musia v prvom rade citit rodicia a nielen deti.
natal22
Okoloidúci
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 16

Re: Keď rodičia nedovolia psa

Poslaťod Tinka123 » Pon 01.06.2015 19:40

Tiež súhlasím s príspevkami vyššie, sama som ešte dieťa a chodím do školy. Keď si predstavím, že som pred pár rokmi už zažila niekoľko útokov na môjho psa... pfúúú. Žiadneho psa som nikdy nepustila k môjmu, tým pádom psy útočili na mňa - malé psíčky to určite neboli. :ach: Učiť sa už neučím ako kedysi, úplne sa na to kašlem, lebo chodím za psami a venovať sa 2 psom zvlášť dá zabrať. :ua: U nás aspoň pomôžu rodičia - nakŕmia, pustia na dvor.
Takže byť tebou radšej s tým ešte počkám. :no: Dá to dosť zabrať čo sa času aj financií týka. A sama to zvládať nebudeš, niekedy sa to proste nedá, aj prázdniny od vtedy ako mám psov nikam nechodím.
Keď ti psíka nedovolí môžeš chodiť pomáhať do útulku. :ahoj:
Tinka123
Junior
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 485

mama s detmi chce - ocino nie

Poslaťod maminaBB » Štv 17.03.2016 20:15

Ako spracovat ocka, aby ustupil a dovolil psika? Ja som ako dieta mala psov a viem presne co nas caka a co to obnasa. manzel vsak psa nemal a v pravom slova zmysle psickar nie je. :ua: Urobili ste niekto nieco take, ze by ste napriek tymto okolnostiam domov psika doniesli a "odporca" si nakoniec havka oblubil .. alebo mam este pracovat na tom, aby nakoniec dovolil??? :ua: Ide jar, teraz je vhodne obdobie na to aby sme co najviac casu travili so psikom vonku ...
maminaBB
Nováčik
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 27

Re: Keď rodičia nedovolia psa

Poslaťod Vikiki22 » Štv 17.03.2016 20:17

Skús si prečítať túto tému, možno ti pomôže.
Vikiki22
V.I.P.
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 11064
Bydlisko: Dubník, okr. NZ

Re: mama s detmi chce - ocino nie

Poslaťod usagi » Štv 17.03.2016 22:57

maminaBB píše:Ako spracovat ocka, aby ustupil a dovolil psika? Ja som ako dieta mala psov a viem presne co nas caka a co to obnasa. manzel vsak psa nemal a v pravom slova zmysle psickar nie je. :ua: Urobili ste niekto nieco take, ze by ste napriek tymto okolnostiam domov psika doniesli a "odporca" si nakoniec havka oblubil .. alebo mam este pracovat na tom, aby nakoniec dovolil??? :ua: Ide jar, teraz je vhodne obdobie na to aby sme co najviac casu travili so psikom vonku ...


zavisí od vášho vzťahu, ak je muž spravne vycvičený nemal by pindať,lebo vie že jeho nazor nie je podstatný :joint: ak však žijete kompromismi, nedajbože ustupkami z tvojej strany tak to nemusi byt vobec dobry napad. Kolegyna takto priniesla psa a muž je na neho cele roky zlý, musia ho mať na retazi a vyslovene sa na nom vrsi za to, ze ho neposluchli a psa priniesli. na toto proste neexistuje univerzalna odpoved, zalezi od xy premenných ktoré so sebou vzťah prináša.
ja by som priniesla, lebo ja si robim co chcem :joint: ale samozrejme nie vsade to tak funguje.
usagi
Šampión
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 3165
Bydlisko: NR

Re: Keď rodičia nedovolia psa

Poslaťod wer » Pia 18.03.2016 7:55

Ocko je manzel? To je tazko takto... Uz sme to tu rozoberali tusim kdesi inde pomimo, z mojho pohladu to nie je najstastnejsie riesenie... Ale nepozname okolnosti, to asi musis vycitit sama
wer
Multišampión
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 12736
Bydlisko: Záhorská Bystrica

Re: mama s detmi chce - ocino nie

Poslaťod akuk » Pia 18.03.2016 8:15

maminaBB píše: Urobili ste niekto nieco take, ze by ste napriek tymto okolnostiam domov psika doniesli a "odporca" si nakoniec havka oblubil .. .

urobili :no: len pozor na riziko, ze psik ti vo vztahu otvori oci :aaa:
trava su jej vlasy, vodne toky su jej zily, skaly su jej kosti..
akuk
Big Dog
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 1054

Re: Keď rodičia nedovolia psa

Poslaťod maminaBB » Pia 18.03.2016 10:30

Manzel teda nie je apriori proti, psy ma rad, pohladi, milo sa prihovori,a verim, ze keby bolo treba tak ide aj von, hoci sa budem max snazit ho nezatazovat. Pred dvanastimi rokmi to bolo razne NIE, teraz sme to preberali a uz je aj trochu nalomeny, ale stale sme vo faze , ze s tym teda on nie je nejako ztotozneny, ale vcera uz padla aj veta : "tak si urob ako chces". Ja som toho nazoru ze pod spravnym vedenim je psik vhodny k detom a vychovavaju sa navzajom. navyse syn je po mne a uz si nasiel aj stranku klubu, kde sa chystaju otvorit skupinku pre deti do rokov, kde si budu deticky cvicit a venovat sa svojim psikom.
maminaBB
Nováčik
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 27

Re: Keď rodičia nedovolia psa

Poslaťod wer » Pia 18.03.2016 12:01

jaaaj. tak to je ine. to je zvolenie. :lol: chod do toho, isto si oblubi. :lol:
wer
Multišampión
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 12736
Bydlisko: Záhorská Bystrica

Re: Keď rodičia nedovolia psa

Poslaťod Lindchen » Pia 18.03.2016 12:05

Ber, kým si to nerozmyslí :aaa: .
"Everything you love will probably be lost, but in the end, love will return in another way." Franz Kafka
Lindchen
Multišampión
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 8626
Bydlisko: Bratislava, Ružinov

Re: Keď rodičia nedovolia psa

Poslaťod Sunny » Pia 18.03.2016 12:14

Presne takto nejako sa ocitol prvý pes u nás doma :heh: Ja som zlomila maminku a akonáhle sa tatik vyjadril, že teda robte jak chcete, tak sme mu len oznámili termín kedy sa ide pre psa :heh: To bolo pred, fuuu, vyše 20 rokmi. Najprv pes nesmel ani do obývačky, časom skončil ako inak na gauči a doteraz sa tatik teší, keď prídem na návštevu aj s niektorým psom a o krpatú teriérku sa mi občas po víkendoch aj ochotne stará. Choď do toho :yes:
Sunny
Moderátor
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 8296
Bydlisko: Morava

Re: Keď rodičia nedovolia psa

Poslaťod Margita » Pia 18.03.2016 12:22

ked odisla Darina na matersku,tak otec furt len a dufam,ze ju sem zase nedonesies,jeden pes tu staci a bla bla,no elne Darina je "moja" tak kam inam by mala ist ako k nam :lol: tak sa znovu ocitla u nas a otec furt len tu chodi a sa s nou natahuje,na ruky ju dviha,lebo ona sa mu tesi :lol: a otec sa tesi,ze sa mu niekto tak tesi :heh: alebo aj čičik,ta je u nas uz hadam aj tri roky,z ulice macka a furt mu skrabe na dvere,tak si ju tam pusta a spi mu tam na posteli, a niekedy ju tam aj odnesie,aby jej psy zle nerobili :lol:
"Dnes vím, že člověk, který má všech pět pohromadě a jen něco zná o psech, se foxteriérovi vyhýbá obloukem" Zdena Frýbová
"Neexistuje pes, který by měl vlastnosti foxteriéra"Zdena Frýbová

Všetko začína a končí v hlave
Margita
Multišampión
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 5654
Bydlisko: Bratislava -Vereknye

Re: Keď rodičia nedovolia psa

Poslaťod usagi » Pia 18.03.2016 12:43

my mame matriarcharnu spolocnost , otec zistil že budeme mať psa až ked už bol pes doma :heh:

ale z toho co píses, myslim že pohodička :jop:
usagi
Šampión
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 3165
Bydlisko: NR

Re: Keď rodičia nedovolia psa

Poslaťod Margita » Pia 18.03.2016 14:12

prinajhorsom si slobodna matka :heh:
"Dnes vím, že člověk, který má všech pět pohromadě a jen něco zná o psech, se foxteriérovi vyhýbá obloukem" Zdena Frýbová
"Neexistuje pes, který by měl vlastnosti foxteriéra"Zdena Frýbová

Všetko začína a končí v hlave
Margita
Multišampión
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 5654
Bydlisko: Bratislava -Vereknye

PredchádzajúciĎalší

Späť na Ostatné