Sibírsky husky / Siberian Husky (FCI)

Plemená psov uznané a provizórne uznané FCI a organizáciami oficiálne spolupracujúcimi s FCI

Re: Sibírsky husky / Siberian Husky (FCI)

Poslaťod huskylover » Str 23.09.2015 14:05

Neviete niekto náhodou, aká je toto chovná stanica? alebo sú to psíci bez PP? (predáva Monika z Nitry). Ak by to bolo bez PP, tak cena tomu asi nezodpovedá. Aký máte na to názor?

http://zvierata.bazos.sk/inzerat/535082 ... -husky.php
huskylover
Okoloidúci
 
Príspevky: 1

Re: Sibírsky husky / Siberian Husky (FCI)

Poslaťod Vikiki22 » Str 23.09.2015 18:28

Myslím, že keby to boli psy s PP, tak by ten inzerát znel serióznejšie. Minimálne by tam mala názov chovky, otca, matku apod. Toto je typický inzerát množiteľa.
Vikiki22
Moderátor
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 11060
Bydlisko: Dubník, okr. NZ

Re: Sibírsky husky / Siberian Husky (FCI)

Poslaťod Leila Tobrok » Štv 24.09.2015 8:12

1000% mnozka bez PP

edit: a tusim ze viem kto to je, rodicia s PP, vystavne vedeni a uspesni
http://www.tobrok.sk
Plánujeme šteniatka, vrh "I" - Leonberger - zima 2022 / jar 2023
Leila Tobrok
Chovateľ
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 5940
Bydlisko: terra Illmer castri Zolgagyeriensis

Sibirsky Husky

Poslaťod Mima44 » Sob 21.11.2015 21:06

Zdravim :smile: Chcela by som poprosit o radu niekho, kto ma skusenosti s plemenom Sibirsky Husky :no:
Moj psik ma 1 rok a zacina z neho rast poriadny nezbednik. Velmi dobre sa mi s nim pracuje je ucenlivy, vytrvali a inteligentmy pes, ale obycajna zabava dlhe prechadzky a aportovanie ho uz zrejme nebavia. Zacal utekat z domu :nie: :nie: Mame ho vonku na dvore a ma k dispozicii obrovsky vybeh neviem kam ho to este laka. Myslim si, ze by ho bolo dobre postrojit na tahanie a vybit mu baterky aby bol kludnejsi, mozno sa doma nudi a preto uteka. Nemam s tymto plemenom vela skusenosti a aj ked sa dostal do takpovediac neskusenych ruk nechcem vzdat jeho vychovu. Dakujem Vam za odpovede :smile:
Mima44
Okoloidúci
 
Príspevky: 3

Re: Sibírsky husky / Siberian Husky (FCI)

Poslaťod Aris » Ned 22.11.2015 12:59

Mima, síce nemám SH, ale obyčajné prechádzky a aportovanie mu určite stačiť nebudú. On potrebuje pracovať, to ťahanie je dobrý nápad. A huskáči sú majstri úteku a hlavne je to veľmi nebezpečné. Určite ho treba zabezpečiť tak, aby utiecť nemohol.
Všichni se můžou přetrhnout, aby zachránili Hitlerův mozek, ale když ho člověk voperuje žraloku lidožravému, tak to najednou zašel příliš daleko!
Pazuzu, you ungrateful gargoyle!
Aris
Šampión
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 2681
Bydlisko: Kysuce

Re: Sibírsky husky / Siberian Husky (FCI)

Poslaťod elfinka » Ned 22.11.2015 13:33

Suhlas s Aris, ak mas moznost tahacich vyletov (bicykel, kolobezka, pre akcnych panickov behanie) tak to bude pre SH idealne vyzitie.
Ale ani to mozno nebude stacit na to aby neutekal. Ked sa to psovi parkrat podari tak je sanca ze bude zdrhat proste uz len preto, ze ho to zdrhanie bavi... Takze lepsie zabezpecit pozemok :yes:
Obrázok
elfinka
Moderátor
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 3327
Bydlisko: Česká Kanada

Re: Sibírsky husky / Siberian Husky (FCI)

Poslaťod Mima44 » Ned 22.11.2015 14:09

Dakujem za odpovede :) No nase oplotenie je uplne v poriadku ale susedov nie tak som mu ho len tak provizorne poopravovala ale ked uz sa nemohol prepchat cez dieru tak sa podhrabal betar jeden :ua: Sice sa vzdy vrati domov ale trpnem od strachu co sa mu moze stat a okamzite ho idem hladat.No urcite objavil nieco nove a tie uteky sa mu pacia takze s tymto bude problem citala som aj o elektronickom oploteni ale je to celkom draha zalezitost no ale ked nebude pomoci ...zatial sme mu natiahli ocel.lano od voliery cez cely dvor takze sa moze pohybovat volne po celom pozemku a pustame ho aj na volno tak sa trochu skludnil ..mozno je to aj vekom ze je este nevyblazneny..no a cez tyzden zacneme s popruhmi nech sa nenudi :ua:
Mima44
Okoloidúci
 
Príspevky: 3

Re: Sibírsky husky / Siberian Husky (FCI)

Poslaťod Sunny » Uto 24.11.2015 8:59

Husky sú zdrhači od prírody, oni často zdrhajú doslova z princípu, nie len preto že by im niečo chýbalo. Väčšinou je jediným riešením počas neprítomnosti majiteľa riadne zabezpečná voliéra, z ktorej sa nedá vyliezť/podliezť/podhrabať/prekúsať/... Plus sú to lovci, takže ak zistil že sa dá zdrhnúť a pekne vonku popreháňať vtáčiky, mačky alebo inú zver, tak s tým fakt neprestane.
Rok je inak presne ten vek, kedy sa to u nich láme a z milého poslušného psíka sa stáva zdrhač, ktorý sa väčšinou ani vonku nedá pustiť navoľno.
Ťahanie je pre nich ideálne, bike, kolobka, beh, turistika (ale tiež v postroji a nech ťahá) - to im vybije baterky :yes: A potom už len čakať, v cca 8 rokoch sa s tým už dá celkom obstojne žiť :heh:
Sunny
Moderátor
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 8294
Bydlisko: Morava

Re: Sibírsky husky / Siberian Husky (FCI)

Poslaťod Mima44 » Sob 28.11.2015 11:29

uff Sunny tak to mi odlahlo uz len 7 rokov a bude klud :smile: Dakujem aj tebe za odpoved :smile: Mame aj volieru ale v nej je fakt len ked musi lebo mi je ho luto viem ze volnost je jeho :) tak sme zabezpecili dvor ako sa dalo dozadu ho nepustame lebo tam su tie spominane diery v susedovom plote a aj keby neboli tak verim zeby si nasiel sposob ako zdrhnut :no:
Mima44
Okoloidúci
 
Príspevky: 3

Re: Sibírsky husky / Siberian Husky (FCI)

Poslaťod šeltie » Uto 22.12.2015 11:01

ahojte mam taku otazocku, uz dlhsiu dobu počuvam od priatela, že by chcel huskyho. Nonstop si pozera inzeraty a videa a už mi z neho hrabe. Ja nemam nejaku skusenost s tymto plemenom on rozmyšla dokonca, že by si zobral staršieho psa 3-4 ročneho mate nejake extra rady čomu sa vyhnuť pri tomto plemene ? popripade mate nejake kontakty na dobru chs. ktora sa zameriava hlavne na pracovne typy tohto plemena a očakava v najbližšej dobe šteniatka ? dakujem :no:
Obrázok
šeltie
Big Dog
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 1033
Bydlisko: Nitra

Re: Sibírsky husky / Siberian Husky (FCI)

Poslaťod Sunny » Str 23.12.2015 8:44

Ak nechce aktívne zapriahať a závodiť, tak úplného šporťáka by som nebrala (tí už ako husky často ani nevyzerajú), skôr taký zlatý stred - nech to ešte vyzerá ako huska, ale nech rodičia pracujú. U nás napr. chovka Martinský zdroj, ale neviem či plánujú teraz nejaký odchov, skôr nie. Potom sú ťahajúce pekné husky tu pri Senci (chovka Zo slnečných jazier tuším) - tam kryli na jeseň, bohužiaľ neúspešne, ale predpokladám že sa pokúsia zopakovať. A iné mi už tu u nás nenapadá, ale v Čechách je toho o hodne viac, pekné a aj ťahajúce psy :yes:
Sunny
Moderátor
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 8294
Bydlisko: Morava

Re: Sibírsky husky / Siberian Husky (FCI)

Poslaťod Lofas » Ned 10.01.2016 13:33

ahojte, som tu nováčik, tak napíšem niečo najskor o sebe , a potom dodám v čom mam maly problem :)
v minulosti sme chovali par psikov, nemeckého špica, potom asi dvoch križencov.., teraz kedže sme už asi dva roky nemali hava som sa rozhodol si kupiť huskyho, nakolko som videl inzerat že v susedom meste mali na predaj šteniatka.
predchádzajucim psom som nevenoval tolko pozornosti, nikdy som si na nejakom výcviku nepotrpel, teraz ale na mna kamaráti tlačia že by som mal tomuto psovi venovať viac pozornosti.. toho som si vedomí... pohybu ma dostatok, či so mnou alebo s ocom, ked aj niesme s nim na prechádzke mame záhradu asi 60x20m. kde ma solidny vybeh.
zatial je to ale 2mesačne štena tak ho mame v dome cez noc, a aj cez den ked s nim práve nieje niekto vonku.
ako som už spominal nepotrebujem aby mi pes podával labku, valal sa po zemi, aportoval, atd.. jedine čo som ho chcel naučiť je povel "ku mne, resp. k nohe" aby savrátil ked budenapr na ceste alebo nahánať sliepky apod. :D ale psik sa uči rychlo stačila chvila a naučil sa aj sadnuť aj aportovať.. (viac som ho neučil )
problem ale je že nie vzdy je v tom posluchaní dosledny.. ked si len behá po dvore hrá sa a ja na neho zakričim,,. príde okamžite, sadne si , ale akonahle ničo začne hrabať, alebo zaciti niečo a stopuje to tak musím na neho kričať aj 4-5x aby posluchol.
dosť zaberá ked fakt silno zvýšim hlas, priam hlasno zakričim, vtedy už zvyčajne posluchne..
často ked posluchne povedl tak dostane odmenu, ked pri sebe nič nemam tak ho aspon pochválim a vyhladkam.
chcem sa spytať ako zvyšiť tu dôslednosť.. aby posluchol vzdy a nemusel som sa opakovať..

2, ked mu dam domisky žrať a približim sa k nemu, je veeelmi agresivny vrči a aj par krat na mna vybehol, ale nikdy ma nekusol vzdy iba naprázdno cvakol...
tiež som to u inych piskov neriešil.. ale teraz ma to hnevá a nepáči sa mi to.. skusil som ho to naučiť tak že vzdy ked po mne zvrčal som ho odhodil (neberte to doslova :D ) nabok, a vzal mu anchvilu tu misku s žrádlom a zdá sa že to pomaha, ale neviem či to je vhodny postup. :) aby si psik nezafixoval že mu chcem tu misku zobrať vzdy a nezačal na mna potom utočiť ešte viac :)
Lofas
Okoloidúci
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 7

Re: Sibírsky husky / Siberian Husky (FCI)

Poslaťod Vikiki22 » Ned 10.01.2016 17:47

Hm. Prvý dojem - pochybujem, že o tomto plemene vôbec niečo vieš. Inak by si si huskyho asi nikdy nezadovážil. :lol: Ad výbeh. Síce je to ešte šteňa, ale postupom času dospelému huskymu nebude stačiť výbeh ani 100 x 100. Husky je veľmi aktívne plemeno, ktorý potrebuje robiť šport, najlepšie záprahový alebo aspoň beh pri bicykli... Proste, kde si denne vybije potrebnú energiu aktívne. Inak sa musíš zmieriť s tým, že ti bude stále utekať preč zo záhrady. Ad2 - poslúchanie povelu "ku mne". Ak budeš takto pokračovať, tak ti nebude postupne počúvať ani na 10 povelov za sebou. Ak neposlúchne na prvý krát, proste k nemu prídeš a zoberieš ho. Tu ide o dôslednosť v prvom rade u teba, nie u psa. Ad3 - stráženie žrádla. Tá metóda, ktorú skúšaš, vhodná určite nie je. Týmto dosiahneš práve to, že si to bude strážiť ešte viac. Úplne banálna metóda je, že počas žrania mu budeš do misky hádzať nejaké dobroty, aby si spojil tvoju prítomnosť s niečím veľmi príjemným.
A teda želám veľa šťastie s huskym. :lol:
Vikiki22
Moderátor
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 11060
Bydlisko: Dubník, okr. NZ

Re: Sibírsky husky / Siberian Husky (FCI)

Poslaťod Lofas » Ned 10.01.2016 18:19

ahoj vikiki, maš pravdu že vela neviem,akurat som si prečital zo dve charakteristiky, a aj ma zo dvaja ludia odhovárali, ale nechcem to vzdať, resp. ani to nevzdám! ved práve preto som tu! :)
čo sa týka toho vybehu, vobec som to nemyslel tak že to bude jeho jediny pohyb. ! :)
robim systemom 4dni v prácia 4 dni doma teda tie 4 dni mam vzdy dostatok času na psa, byvam s rodičmi, ktorí su na dochodku, a bvame na uplnom okraji dediny, takže ho do prirody bráva už aj teraz denne otec! :)
aj ked áno čital som že prechádzky nestačia, pozeral som už nejaké postroje ale mylsim si že to maešte čas , ked bude apson 8 mesiacov a viac nie? teraz ma 2 mesiace a zničim (unavím) ho ozaj lahko :) potom bude so mnou behať ked pojdem na bike. som športovo založeny ( 2x majster sveta v silovom trojboji, atd.. ) a aj ked sice pravidelne nebehávam ani nebicyklzujem čas si na to viem najsť, !

k tomu krmeniu, presne čo radiš,som skušal uplne ako prvé.. resp. nieže tak ani skušal.. skor vtedy som zistil že mu hrozne vadí ked sa k nemu približim ked žerie, často som mu chcel pridať do mysky, napr tam mal maso nasypané ktoré som mu prave dal.. šiel som vedla pre cestoviny ktoré som mu chcel primiešať a havo nervy jak keby chcel mať obed zo mna :D


k tomu cvičeniu privolania, teda urobím ako radíš, dakujem , nenapadlo ma to :) odteraz aplikujem tuto metodu :)

edit: bol som pri rozhodovaní dosť tvrdohlavý, asi ma mnohí odsudite za to.. že som si vybral psa hlavne preto že sa miu páči, ale nerobte unáhlene závery, naozaj sa budem snažiť tomu psovidať všetko čo treba :)
a aj ked si mylsim že to hlavne čo psovi treba je dať mu pcoit že ho mate radi, pohladkať pohrať sa s nim dať mu najesť atd.. či už bude ťahať sanky alebo behať so mnou, je druhorade snad,
tieto štetniatka predávali akurat den pred vianocami.. tak si myslim že furt lepšie ako by skončil u nejakej rodiny na byte ako darček pre decka.. a keby všetko trhal tak by skončil bity, týrany, alebo niekde v utulku :)
:vykricnik: :smile:
Lofas
Okoloidúci
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 7

Re: Sibírsky husky / Siberian Husky (FCI)

Poslaťod Cathy » Ned 10.01.2016 18:45

Na hladkanie si si mal kúpiť plysovu hracku. Huskymu to určite stačiť nebude.
Cathy
Junior
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 222

PredchádzajúciĎalší

Späť na Plemená psov FCI