Neserióznosť chovu s PP, zlé skúsenosti s CHS

Poradňa pre začínajúcich chovateľov.

Re: Neserióznosť chovu s PP, zlé skúsenosti s CHS

Poslaťod Puk » Sob 22.12.2012 22:14

Nisus - iste. Pokiaľ zvieratá splnia podmienky chovnosti. Teraz už len záleží na tom, aké laxné sú tie podmienky. Ak sú normálne nastavené, potom nevidím problém. Ak aj dotyčný nie je členom klubu (čo je možné, ale nie vždy pravdepodobné - napr. takýto členovia platili donedávna za servis vyššie poplatky ako členovia), aj na jeho zvieratá a jeho CHS sa vzťahujú pravidlá FCI. Aj na neho má chov. klub nepriamo dosah.
Misheliq - ak aj pána Hraška rieši chovateľský klub, bez ohľadu na jeho členstvo, či nečlenstvo, je možné zákaz chovu na zvieratách, ktoré boli k inkriminovanému dňu v majetku chovateľa. A inak - celkom by ma zaujímalo, kto zaplatí testy paternity a kto sa vôbec z majiteľov daných šteniat prihlási :no:
Puk
Big Dog
 
Príspevky: 1833

Re: Neserióznosť chovu s PP, zlé skúsenosti s CHS

Poslaťod juba » Ned 23.12.2012 19:57

Z bull´s help.SDÍLEJTE to prosím:Upozornujem Vás všetkých na ľudí,organizovanú skupinu z SK,ktorí už na jar rezervovali šteniatka bandogov,stafordov a pitbulov.Zaplatili zálohy a šteniatka potom neprebrali.My sme sa spojil,chovatelia týchto plemien na SK a začali pátrať.Bola to partia ľudí,ktorí mali zo zahraničia objednávky na psov do arény niečo im však nevyšlo a celé to padlo.stíha ich aj polícia. Pôsobili veľmi dôveryhodne a seriózne naletelo im veľa skúsených chovateľov.Je to partia z Východného Slovenska,ktorá zháňa psov pre svojho zahraničného partnera a pod .Dajú Vám fotky areálu,ktorý upravujú pre chov a rôzne iné dôveryhodné materiály a javia záujem o štenatá.Je preukázané že je to všetko len podvod!Tento oznam som sa rozhodol zverejniť ,preto lebo dnes začali znovu na území SK operovať a cez e-maily oslovovať chovateľov,už ma dnes viacerí kontaktovali.
Vystupuje v ich mene p.Blažej Budzák a hlavou a pokračovateľom v komunikácii je p.Peter Vystavil.Viem ,že sa chystajú osloviť chovateľov aj v CZ.Vo Vašom záujme a v záujme Vašich šteniat dávajte pozor!
juba
Snoopy
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 134

Re: Chovatelia, pozor na podvodníkov!

Poslaťod Icebreg » Uto 15.01.2013 23:53

U paypal je refund pomerne jedonduchy, plus moze ist o spinave peniaze (tj, ukradnute z ineho uctu a chcu rychlo preprat..)

staci si pamatat zakladne pravidlo. "ak je ponuka príliš dobrá na to, aby to bola pravda, tak to väčinou ani nie je pravda" resp original v eng sa mi paci viac, if it is too good to be true it probably is..

uz vonkoncom nechapem kto moze naletiet depozitarom, ved ak chce nejaky clovek moj produkt, nech pride sem, alebo nech ON posle depozit niekomu, dam jasne pravidla, ze beriem paypal/vklad na ucet a on sa im musi prisposobit nie ja.. (technicky, slusnost kaze no, ale z oboch stran, nie len mojej)..

skor by som sa bal takych podvodov, ze platitel (resp kupujuci) povie svojej banke, ze k transakcii prislo omylom a ziada o vratenie celej ciastky.. aj taketo sa stavaju, jeden moj kamos takto prisiel o peniaze, ked predal nieco do zahranicia (Rusko, no..), preto preferujem cold cash, hotovost, proste overim ci su prave a uz su na neznamom mieste u anonymneho drzitela, je prakticky nemozne poziadat o neopravneny refund v takomto pripade..

edit:
ak chce niekto rychly deposit, nech pouzije western union, pokial ma pamat neklame a sa to nezmenilo, je nemozne pozadovat vratenie penazi, ak ich raz prijimatel vyberie, celosvetovy prevod je do 10 minut (musi byt otvorena pobocka), u nas na Slovensku to "handluje" myslim ze len slovenska posta.. (robievala to aj tatrabanka), ale je tam brutalny poplatok, tak 7% cca..
Icebreg
Snoopy
 
Príspevky: 183

Re: Neserióznosť chovu s PP, zlé skúsenosti s CHS

Poslaťod Niky55 » Uto 15.04.2014 6:39

Lindchen píše:To znamená, že všetkým týmto ľuďom (do jedného) nevadí množenie na ťažko chorých zvieratách?

MVDr.Lubomír Široký,
p. Milan Krinke,
Ing.Jan Kubeš,
p. Miroslav Václavík,
p. Břetislav Uchytil,
p. Antonín Karban,
p. Iveta Nováková,
Ing. Radovan Lysák,
Vladimíra Tichá.

Chápem správne?


ano chápete správně, nikomu nevadí, že tito množitelé stále chovají na nemocných psech, kteří přenášejí těžkou dysplazii, přibývají další a další nemocní psi, nedávno se rozjela diskuze na českém portálu přímo o chovatelské stanici Tosa Centrum http://www.ifauna.cz/psi/nemodforum/r/detail/1713675/tosa-inu-chs-tosacentrum
Niky55
Okoloidúci
 
Príspevky: 2

Nezodpovedná chovatelka-prosím o radu

Poslaťod Kiristinka1 » Pon 09.02.2015 23:57

Dobrý den,napíšem Vám nás príbeh,viem,ze z neho vyplýva,ze sme naivní,ale aj tak prosím o radu.v lete sme sa rozhodli,ze chceme psíka,voľba padla na trpazlicieho jazvecika,nakoľko manžel je poľovník,tak ho zaujal top inzerát na bazosi,na šteniatka s PP od chovatelka zo zlatých moraviec,ktorá je zároveň aj v clube rotwailerov.dohodli sme si stretnutie,vybrali sme si psíka,s tym ze prídeme až na termín odberu.prisiel den,ked sme si ho zobrali domov,s tym,ze nám pani povedala,ze jazvecik ma otca zo zahraničia a tym pádom budú papiere trvať dlhšie a pošle nám ich domov.dala nám mena na U,vybrali sme si a čakali na papiere.povedala,ze to bude trvať maximálne mesiac.je to 9mesiacov a nic.takze výsledok je ze mame jazvecika za 350eur bez PP.takze sme volali,najprv mala pani zdravotne problémy,potom uz ani nedvihala.ja psíka nikam dávať preč nechcem,je to člen rodiny,len sa chcem spýtať da sa ta pani aspoň niekam nahlásiť?aby si na nu uz aj ini ľudia dávali pozor?..viem,ze sme spravili chybu,ale pôsobila veľmi presvedčivo,ked sme tam boli my predala este 2psikov,takze ma ani nenapadlo,ze to takto dopadne.
Kiristinka1
Okoloidúci
 
Príspevky: 1

Re: Neserióznosť chovu s PP, zlé skúsenosti s CHS

Poslaťod luciiik » Uto 10.02.2015 11:06

Ak viete nazov chovatelskej stanice, treba ju nahlasit klubu. :no: Mozno tu poradi niekto s jazvecikmi, to by bolo idealne. Ak nie, skuste tu https://www.facebook.com/pages/Slovensk ... 39?fref=ts Hodte tam tento isty prispevok co sem a mozno poradia priamo kompetentni. Ak sa jedna o oficialnu chovnu stanicu, tak sa s tym urcite nieco robit da. Drzim palce. :smile:
Obrázok
luciiik
Big Dog
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 1617
Bydlisko: Nitra

Re: Neserióznosť chovu s PP, zlé skúsenosti s CHS

Poslaťod kellee » Uto 10.02.2015 17:42

ak je clenkou nejakeho klubu, da sa to este mozno riesit cez http://www.pesprezivot.sk/pozor-mnozitel/cierna-skrinka/

v podstate je to projekt SKJ, tak by vedeli mozno pomoct? ja som toto riesila cez UKK http://www.unkk.sk/phpmenu.php
kellee
Šampión
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 3036
Bydlisko: zapadákov

Re: Neserióznosť chovu s PP, zlé skúsenosti s CHS

Poslaťod Shel-chan » Str 11.02.2015 20:42

Niky55 píše:ano chápete správně, nikomu nevadí, že tito množitelé stále chovají na nemocných psech, kteří přenášejí těžkou dysplazii, přibývají další a další nemocní psi, nedávno se rozjela diskuze na českém portálu přímo o chovatelské stanici Tosa Centrum http://www.ifauna.cz/psi/nemodforum/r/detail/1713675/tosa-inu-chs-tosacentrum

Uzasne, citat tu diskusiu. Dozvedela som sa, ze na Slovensku nevieme posudzovat DBK a vsetci dostanu Acka. A potom ze nasi bratia... Jaj boze. Nebolo by od veci spomenut si, ze kazdy veterinar je samostatne mysliaca bytost s vlastnym rozumom a moralnymi zabranami, bez ohladu na to, v ktorej krajine posobi... :ach:
only expect the worst, and you'll always be either right or nicely surprised
(and they say i'm not an optimist!)
-----------------------------------------------------
http://www.sheimi.sk
Shel-chan
Multišampión
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 5359
Bydlisko: Bratislava – Lamač

Re: Nezodpovedná chovatelka-prosím o radu

Poslaťod Leila Tobrok » Str 11.02.2015 20:55

Kiristinka1 píše:Dobrý den,napíšem Vám nás príbeh,viem,ze z neho vyplýva,ze sme naivní,ale aj tak prosím o radu.v lete sme sa rozhodli,ze chceme psíka,voľba padla na trpazlicieho jazvecika,nakoľko manžel je poľovník,tak ho zaujal top inzerát na bazosi,na šteniatka s PP od chovatelka zo zlatých moraviec,ktorá je zároveň aj v clube rotwailerov.dohodli sme si stretnutie,vybrali sme si psíka,s tym ze prídeme až na termín odberu.prisiel den,ked sme si ho zobrali domov,s tym,ze nám pani povedala,ze jazvecik ma otca zo zahraničia a tym pádom budú papiere trvať dlhšie a pošle nám ich domov.dala nám mena na U,vybrali sme si a čakali na papiere.povedala,ze to bude trvať maximálne mesiac.je to 9mesiacov a nic.takze výsledok je ze mame jazvecika za 350eur bez PP.takze sme volali,najprv mala pani zdravotne problémy,potom uz ani nedvihala.ja psíka nikam dávať preč nechcem,je to člen rodiny,len sa chcem spýtať da sa ta pani aspoň niekam nahlásiť?aby si na nu uz aj ini ľudia dávali pozor?..viem,ze sme spravili chybu,ale pôsobila veľmi presvedčivo,ked sme tam boli my predala este 2psikov,takze ma ani nenapadlo,ze to takto dopadne.


preukaz pôvodu musí byť vystavený fyzicky do 3mesiacov života psa, pokiaľ nie je, preukaz už nedostane. nahlásiť na klub a SPZ (Slov.poľov.zväz), prípadne SKJ.
http://www.tobrok.sk
Plánujeme šteniatka, vrh "I" - Leonberger - zima 2022 / jar 2023
Leila Tobrok
Chovateľ
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 5940
Bydlisko: terra Illmer castri Zolgagyeriensis

Re: Neserióznosť chovu s PP, zlé skúsenosti s CHS

Poslaťod wer » Štv 12.02.2015 5:38

a existuje vobec taka chovka? :nwm:
wer
Multišampión
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 12687
Bydlisko: Záhorská Bystrica

Re: Neserióznosť chovu s PP, zlé skúsenosti s CHS

Poslaťod Efa » Štv 12.02.2015 9:37

wer píše:a existuje vobec taka chovka? :nwm:

tiež mi to príde ako podvod ...
Kristinka1 ak vieš meno tej CHS ... skús si to skontrolovať tu http://www.skj.sk/documents/nazvy_chovatelskych_stanic.pdf či to naozaj existuje a pokiaľ áno tak moja rada je nahlásiť dotyčného chovateľa ako množiteľa psov bPP ...
http://kkdogsport.webnode.sk/

Obrázok
... moje okolie mi každý deň dokazuje, že život bez mozgu je predsa len možný ....
Efa
Šampión
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 2948

Re: Neserióznosť chovu s PP, zlé skúsenosti s CHS

Poslaťod Aris » Štv 12.02.2015 21:36

Offtopic: Čudujem sa, že koľko podobných názvov pouznávali. A niektoré ozaj stoja zato :heh:
Všichni se můžou přetrhnout, aby zachránili Hitlerův mozek, ale když ho člověk voperuje žraloku lidožravému, tak to najednou zašel příliš daleko!
Pazuzu, you ungrateful gargoyle!
Aris
Šampión
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 2681
Bydlisko: Kysuce

Re: Neserióznosť chovu s PP, zlé skúsenosti s CHS

Poslaťod Shel-chan » Štv 12.02.2015 23:28

Offtopic: Ale to nastve, ked si nazves chovku AKBO Trstin... a potom premenuju plemeno :heh:
only expect the worst, and you'll always be either right or nicely surprised
(and they say i'm not an optimist!)
-----------------------------------------------------
http://www.sheimi.sk
Shel-chan
Multišampión
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 5359
Bydlisko: Bratislava – Lamač

Predchádzajúci

Späť na Chovateľstvo