Taste of the Wild

Sem píšte všetko ohľadne granúl.

Re: Taste of the Wild

Poslaťod Exor » Sob 10.05.2014 14:59

Marco toto o výrobcovi týchto granúl píše dookola a stále. Napriek tomu si toto krmivo drží dobý status v testoch prestížnych rebríčkov. Keby sme sa mali vždy držať iba minulosti (ako sa Marco naváža do Diamond pet foods), tak by sme mali stále považovať Purinu či Eukanubu za kvalitu, pretože také mali dakedy meno. Trh sa ale vyvíja, výroba sa musí tiež. Nie je málo prípadov, kedy určití výrobcovia kvalitu krmiva znížili, ale sú aj takí, ktorí kvalitu zvýšili. Resp. zopár výrobcov vyrábalo prémiové krmivá a začali aj superprémiové. Pokojne to tak môže byť aj s ToW. Žiadne psy po nich nezomierajú, to je len Marcov prst hore ako varovanie pred minulosťou tohto výrobcu. Nehovorím, že sú najlepšie, ale aj Marcove "odstrašovanie" niekedy treba brať s rezervou. Je to predajca krmív a nie je nezaujatý. Každé lepšie krmivo ohrozuje to jeho, ktoré aktuálne robí.
Exor
Hafan
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 923
Bydlisko: Nitra

Re: Taste of the Wild

Poslaťod hugo :) » Sob 10.05.2014 17:35

:ua: exor, ale keď sa niekto vyzná v tom tak ako ja... musím sa priznať že max. podľa čoho sa dokážem riadiť sú rady skúsenejších a tie rebríčky, kde sa towtky umiestnili celkom dobre... žiaľ minulosť výrobcov nepoznám, riešiť otázku granúl som začala keď som sa dostala k hugovi, cca. takých 8 mesiacov dozadu. ale pochopila :no: barf vyskúšať chcem, ale rada by som počkala kým krpec dorastie :)
Obrázok
hugo :)
Junior
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 385

Re: Taste of the Wild

Poslaťod Marco Varhol » Sob 10.05.2014 18:05

Na co komentovat takeko poznamky. Napriek tomu si toto krmivo drží dobrý status v testoch prestížnych rebríčkov. Ano a v ktorych? Hadam nemas na mysli novinarov, ktory akoze testuju krmiva bez vedeomosti surovin a technologie. Hodnotit krmiva a ako. Mozeme teoreticky ako to pisem ja alebo zo skusenosti a to min. 5 rokov tu istu recepturu. Da sa to? Ak chces kvalitu tak 13,6kg stoji cca 80 euro. Len otazka nie je to vyrobit ale predat. Taste of the Wild vsetko pre vsetkych sa ako ma hodnotit. Moje vyhrady som napisal. Ci to je Vit. E alebo pomer Ca a P u velkych plemien. Nekritizujem suroviny. No a skryvanie sa pod Taste of the Wild Pet Food, PO Box 156 Meta, MO 65058 je tiez informacia o vyrobcovi. A k zaveru. Každé lepšie krmivo ohrozuje to jeho, ktoré aktuálne robí. Koho dnes zivi predaj krmiv pre psov na Slovensku? :pac: Ja poznam len dva internetove obchody, ktore robia na kvalitnej suchej strave biznis. Staci si pozriet obraty za minule roky. 720 ton krmiva mesacne je pri dnesnych cenach na trhu biznis. To ostatné je len trapenie. Doba uspesneho predaja kvalitnej suchej stravy je uz davno prec. A pokial chces vediet buducnost predaja staci sa pozriet na zmeny predaja u Waltham a Nestle a uz aj u P/G. Mozno pochopis, ze vsetci ostatni co sa dnes trapia s krmivami to skor ci neskor zabalia. Takyto je dnes trend a Slovensko nebude vynimkou.

hugo :) B.A.R.F. dobra volba ale aj tomu treba rozumiet.
Marco Varhol
V.I.P.
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 2455
Bydlisko: Bratislava, Nottingham

Re: Taste of the Wild

Poslaťod Exor » Ned 11.05.2014 12:00

Offtopic: Trápenie sa predajom granúl som na vlastných očiach videl, na akých autíčkach sa rozvážajú. Keďže brat mal dakedy predajňu, občas som chodil na cesty s ním. Malé obchodíky krachujú a trápia sa, ale existuje celkom slušná základňa úspešných predajcov (nehovorím že nezaslúžene).
K ostatnému necítim už potrebu sa vyjadrovať, bolo by to stále dookola.
Exor
Hafan
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 923
Bydlisko: Nitra

Re: Taste of the Wild

Poslaťod hugo :) » Ned 11.05.2014 19:28

Marco Varhol píše:Ak chces kvalitu tak 13,6kg stoji cca 80 euro. Len otazka nie je to vyrobit ale predat. Taste of the Wild vsetko pre vsetkych sa ako ma hodnotit. Moje vyhrady som napisal. Ci to je Vit. E alebo pomer Ca a P u velkych plemien

Marco, ak sa mám riadiť radami ľudí z môjho okolia, dávam mu Royalky, Eminent, alebo obyčajné kauflanďácke či jednoťácke granulky. Žiaľ tebou spomínaná kvalita je už iný level pre mňa z finančnej stránky. Acanu si ešte dovoliť môžem, ale má črevné ťažkosti, preto hľadám niečo v rovnakej cene... Ako laik som vďačná za každú radu, ale mám pocit že ak na jednom mieste je jedna značka vrelo odporúčaná, na inom fóre je zatracovaná. Toľko som sa už naučila, ako mám čítať ingrediencie, ako sú zložky rozpísané a na akom mieste. Čiže nič iného mi neostáva ako pátrať ďalej :/
Barf študujem, čítam, čo je dostupné na nete, samozrejme aj tu, tak dúfam, keď prejdeme na kŕmenie mäsom, budem pripravená :)
Obrázok
hugo :)
Junior
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 385

Re: Taste of the Wild

Poslaťod Zornička » Ned 22.06.2014 11:53

Moja vlastná skúsenosť - ja osobne som z tohoto krmiva totálne sklamaná :prd:. Otvorím vrece a smrdí na granule a nie na mäso, ako som bola zvyknutá u Acany. Ako, babula ich zje, keď iné nedostane a nechce byť hladá. Aj jej sedia - nemá hnačky, kôpky sú OK. Ale inak granula je svetlá, nie prílisš mastná, skôr suchá. Druhý krát to iste nekúpim. U mňa prepadák, ktorý som dlho predlho rozdýhavala.
Ale dostala vzorku Purizonu, o ktorom som si mysela, že na Taste sa iste nebude chytať. Na moje prekvapenie granula bola tmavá, mastná, voňala na mäso a môj negranuložravec prvý krát v živote vyžral komplet na jeden šup celú misku. Vidím, že tuto na fóre má zrovna táto značka dosť mizerné hodnotenie, ale ak by som mala zrovnávať tak je to asi lepšia voľba ako tento Tast.
Zornička
Junior
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 483

Re: Taste of the Wild

Poslaťod Marco Varhol » Pon 23.06.2014 10:12

nie prílisš mastná. Je znakom striekania granul a nie vkladania vo vakuovej komore. Nastreky granul sa robia uz len v niektorych fabrikach za ucelom zvysenia zravosti a vone.
Vacsina kvalitnych krmiv ma vsak tuk vo vnutri.
V extrudovanej strave nebudes citit vonu po mase len v pripade tzv prirodnych arom, ktore vyrobca do krmiva prida.
Co myslis kolko masa teda presnejsie svaloviny obsahuje tvoje krmivo v susine? Kym odpovies zober si kalkulacku a prepocitaj si to na vreco.
Marco Varhol
V.I.P.
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 2455
Bydlisko: Bratislava, Nottingham

Re: Taste of the Wild

Poslaťod Zornička » Str 02.07.2014 12:05

Pozri Marco, ja sa tu nebum hádzať o zem a búchať do pŕs, že som lepší odborník než ty. Som linku nikdy nevidela, nikdy v živote, a o výrobe granúl viem málo. Nemám rada, ak niekto rozpráva v inotajoch, ja mám rada priamych ľudí.
O taste viem toľko čo je na vreci a o purizone presne tak isto. Čo si myslím je jedna vec, či to zodpovedá obsahu vo vreci je vec druhá - to mi je vážne jasné.
Poviem to takto, BARF je super, ale môj pes to nezje. Pred pár rokmi by som každého kto by mi toto povedal označila za blázna. Ale teraz mám takého psíka, ktorý si surové mäso (pokiaľ nie je pomleté ) jednoducho nedá. Nezje nič, čo je v celku, žiadne mäsové kosti - nič.
Granule sme hľadali dlhšie. Dlhšie sedeli Acany, dnes ich nezje - tak máme prestávku. Skúsili sme opäť Trainer fitnes, a nič. Barking - nič. Taste - nuž nič moc, aj teraz mi tu svieti pol nedožratej misky. Takže idem otvoriť konzevu na večer.
Preto si kladiem otázku, načo sú mi doma byť aj celkom kvalitné granule, keď mi ich raz pes neje :aaa: ???
Rozumieme sa ? Proste zje, len aby neumrel a tým sme skončili.
Zornička
Junior
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 483

Re: Taste of the Wild

Poslaťod Aris » Sob 11.10.2014 18:22

Oživím trošku túto tému, je tu niekto, kto stále kŕmi Tastkami? Ja som ich po dlhom čítaní zvolila ako doplnok k BARFu keď zabudnem rozmraziť mäso. Čítala som aj túto tému, ale dnes som ju prečítala zase a mám pochybnosti, či som naozaj zvolila správne. U mňa bohužiaľ hlavnú úlohu hrajú peniaze, pre mňa je tých 25€ za 6kg maximálny strop. :ua:
Všichni se můžou přetrhnout, aby zachránili Hitlerův mozek, ale když ho člověk voperuje žraloku lidožravému, tak to najednou zašel příliš daleko!
Pazuzu, you ungrateful gargoyle!
Aris
Šampión
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 2681
Bydlisko: Kysuce

Re: Taste of the Wild

Poslaťod Luffy » Pia 31.10.2014 13:59

Ja krmím TOTW svojho psa asi rok (má rok a pol), predtým som mala Acanu, z ktorej mi hnačkoval a mal vetry... TOTW sme vystriedali skoro všetky, nemôžem sa sťažovať, psovi chutia, má krásnu srsť a :kak: sú v pohode konzistenciou aj frekvenciou :lol:
Luffy
Nováčik
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 41
Bydlisko: Bratislava

Re: Taste of the Wild

Poslaťod Exor » Uto 13.01.2015 14:24

Výrobca ToTW Diamond Pet Foods mal potravinový škandál už v minulosti a veril som tomu, že sa z toho poučili. Dnes som ale narazil na info, že sa škandál zopakoval aj v r.2012, krmivá z tejto fabriky obsahovali salmonelu. Predtým mali problémy už v r.2007. Dosť by ma zaujímalo, čo sa tam deje a čo za suroviny to teda nakupujú, ale osobne som po dnešku prestal tomuto výrobcovi veriť. Znova zomrelo niekoľko psov a z trhu sa sťahovalo niekoľko šarží.
Niečo sa dá nájsť aj tu, dokonca s videoreportážou:
http://www.dogfoodadvisor.com/dog-food- ... call-risk/
Exor
Hafan
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 923
Bydlisko: Nitra

Re: Taste of the Wild

Poslaťod Aris » Uto 13.01.2015 18:04

Nieee, včera mi prišlo nové vreco :pac:
Všichni se můžou přetrhnout, aby zachránili Hitlerův mozek, ale když ho člověk voperuje žraloku lidožravému, tak to najednou zašel příliš daleko!
Pazuzu, you ungrateful gargoyle!
Aris
Šampión
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 2681
Bydlisko: Kysuce

Re: Taste of the Wild

Poslaťod Marco Varhol » Uto 13.01.2015 19:39

U mna je firma Diamond na black liste potom co spachala svojimi krmivami na psoch.
Je smiesne ked citam od basnikov o naj krmive na trhu ci ine oslavne ody na bezne granulovane krmivo. V USA je oznacovane ako premiove krmivo a cena sa pohybuje 1lib/0,453kg cca 1 USD.
Preco sa zatajuje, kto je je vlastne za znackou. Taste of the Wild psov je vyrabany v Diamond Pet Food ako privat label pre Schell & Kampeter, Inc. Meta, Missouri. Firma dodnes na svojich hlavnych strankach utajuje vyrobcu. A len z velkou nevolou deklarovala, kto je vlastne vyrobcom. Firma, ktora pouziva PO Box 156 ako som pisal uz davnejsie je pre mna neseriozna. Je zaujimave, ze produkt sa vyraba na styroch miestach v USA: jeden je v severnej Kalifornii, jeden v strednej Kalifornii, jeden v Missouri a jeden v Juznej Karolíne.
Ano momentalne na forach su pripady, ktore nasvedcuju dalsemu problemu tohoto vyrobcu ale moze to byt aj inak. Ak vsak budu dokazy, ze opat vyrobca zabija psov je to smutne ale chovatelia su nepoucitelni.
Marco Varhol
V.I.P.
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 2455
Bydlisko: Bratislava, Nottingham

Re: Taste of the Wild

Poslaťod hugo :) » Štv 15.01.2015 11:05

Marco Varhol píše:U mna je firma Diamond na black liste potom co spachala svojimi krmivami na psoch...

...Ano momentalne na forach su pripady, ktore nasvedcuju dalsemu problemu tohoto vyrobcu ale moze to byt aj inak. Ak vsak budu dokazy, ze opat vyrobca zabija psov je to smutne ale chovatelia su nepoucitelni.

Exor píše:Dosť by ma zaujímalo, čo sa tam deje a čo za suroviny to teda nakupujú, ale osobne som po dnešku prestal tomuto výrobcovi veriť. Znova zomrelo niekoľko psov a z trhu sa sťahovalo niekoľko šarží.


sakra! a môžem hľadať odznova... pravda, pes dostáva aj mäso, ale keďže nemám kam zatiaľ uskladniť väčšie množstvo a neviem zabezpečiť vo vhodnom pomere vnútornosti, tak dostáva aj granule... (tak pol na pol, ráno grancle, večer mäso)
Obrázok
hugo :)
Junior
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 385

Re: Taste of the Wild

Poslaťod Exor » Štv 15.01.2015 20:26

Hugo, ak sa ti páči myšlienka Totw, pozri si krmivo Timberwolf. Je to krmivo so staršou receptúrou, ktorú sa pokúša totw napodobniť, avšak skrz lacné suroviny z pochybného zdroja. Timber je kvalitou niekde na úrovni Orijenu, ideou bližšie k barfu, podobne ako Orijen aj cenovo.
Exor
Hafan
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 923
Bydlisko: Nitra

PredchádzajúciĎalší

Späť na Granule a konzervy