Pes a zrkadlo

Sem píšte to čo neviete nikam zaradiť.
Pravidlá fóra
Pravidlá pre sekciu Ostatné :

1. Nezamieňajte si túto sekciu s voľnou diskusiou. Sekcia ostatné slúži ako poradňa pre vaše problémy. Nepridávajte sem príspevky typu ,,Aké psie mená sa vám páčia ??" to patrí do voľnej diskusie.

2. Zakladajte tu témy ktoré už neviete kam máte pridať tak ich dáte sem a ak sa hodia inam moderátori ich prenesú.

Re: pes a zrkadlo

Poslaťod Barbor » Sob 06.09.2014 20:37

Tak potom preco ten pes po case nevnima 'toho psa v zrkadle' ??
Ked bola mala tiez kukala po sebe. Potom zistila ze je to 'ona' a absolutne to neriesi. Ved keby si myslela ze tu mame druheho psika tak by sa s nim stale hrala :nwm: takze si myslim ze aj pes to vie, ze to je on. Sice sa to neda otestovat ale...potom preco aj na mna v tom zrkadle pozera a vie ze ked chce ist za mnou tak nemoze ist do zrkadla ale musi sa otocit :nwm:
A vtaci to beru urco ako partnera. Ked sme mali vtaka tak tomu zrkadlu stale nosil proso :heh: mu ho tam hadzal do toho zrkadla, potom sa hlavou obtieral...
Barbor
Big Dog
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 1144

Re: pes a zrkadlo

Poslaťod pigie » Sob 06.09.2014 20:39

Ono to nevedia u psov otestovat, pretoze psi sa orientuju zrakom ako poslednym. Iste je, ze nepresli testom tak, ako presli delfiny alebo aj sloni.
Obrázok
pigie
Multišampión
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 10282
Bydlisko: Bernolákovo

Re: pes a zrkadlo

Poslaťod Vikiki22 » Ned 07.09.2014 12:46

Barbor, ja si to vysvetľujem logicky tak, že pes prvý krát vidí pohybujúci sa objekt, tak šteká apod. Ale po čase, keď zistí, že to nemá pach, tak sa mu obraz stane neutrálnym.
Vikiki22
Moderátor
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 11060
Bydlisko: Dubník, okr. NZ

Re: pes a zrkadlo

Poslaťod nicole » Pon 08.09.2014 15:42

Marley si zrkladlo nevšíma, ale keď sa videl večer v odraze od okna tak začal brechať. Denny mal raz pri zrkadle loptu a kukal sa na tú odrazovú, isto nechápal z kade sa tam zrazu zobrala druhá lopta :lol:
Čím viac poznám ľudí,tým viac milujem psy.
nicole
Šteniatko
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 62
Bydlisko: ZV

Re: pes a zrkadlo

Poslaťod ivana1 » Str 17.09.2014 9:09

No u nás si zrkadlá väčšinou nevšímajú. Občas využijú, keď z predsiene vidia v zrkadle môj odraz z obývačky - to ma kontaktujú zrakom a reagujú i na môj posunok. A Rippa vníma telku v odraze (inak na telku vôbec nereagujú, ale do zrkadla sa zapozerá).
Dnes ma však Rippa prekvapila - sedeli sme na mojej posteli, škrabkala som ju - a spolu sme sa pozreli do veľkého zrkadla, kde sme videli spoločný odraz. Spozornela, zabrblala, vyhrnula pysk, zavrčala a vrhla sa proti tomu psovi, čo som škrabkala. :oo: :smile: Prvý raz sa stalo niečo také. Zastavila tesne pred zrkadlom a čuchala ho, potom sa vrátila ku mne. :smile:
ivana1
Šampión
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 2176
Bydlisko: Bratislava - Dlhé Diely

Re: pes a zrkadlo

Poslaťod zuzka:) » Str 17.09.2014 14:41

deny sa do zrkadla na seba odmieta pozriet. ale inak ho pouziva, napr ked ide z izby na chodbu, kukne do zrkadla a tak skor vidi kto prisiel. a na mna sa do zrkadla bezne dival, dokonca aj fungovali povely ked som mu dala v zrkadle.
maly pes do zrkadla nedovidi, ale do sporaku sa chodi divat pravidelne na nas ako do telky a my mu ako blbci vzdy kyvame a on sa potom na nas otaca :heh:
cici sa v zrkadle ignoruje
pes co sme mali ako male deti na seba stekal
zuzka:)
Big Dog
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 1951

Re: Pes a zrkadlo

Poslaťod astianax » Ned 21.09.2014 19:09

Podla mňa je to individuálne. Sú psy, čo svoj odraz všímajú a evidentne si uvedomujú, koho tam vidia, ale väčšinu psov odraz nezaujíma. Test s čiarkou pres čelo zrejme nemá u psov význam, lebo sa nezaujímajú o svoj zovňajšok. Pamätám sa iba na 2 prípady, kedy psy pozorne obzerali svoje telo- v prípade kedy boli ostrihaní alebo sa domnievali, že na nich sadla mucha, ktorá saje krv... vtedy veľmi pozorne sa obzerali.
astianax
Okoloidúci
 
Príspevky: 2

Re: Pes a zrkadlo

Poslaťod janajka » Ned 21.09.2014 21:34

Gaia raz skoro rozbila sklo zrkadla. Ju vonku vyprasil dáky pes a ona v bojovej nálade jak prišla domov a videla obraz psa zubami skočila po ňom (sebe) a narazila si nos. Neskôr si však odraz úplne prestala vsimat.
janajka
Šampión
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 3529
Bydlisko: Vysoke Tatry - Smokovec

Re: Pes a zrkadlo

Poslaťod aNeMiC » Pon 24.11.2014 18:24

Som jej tej moje koze raz dala skočiť mi do náručia, potom som s ňou šla do predsiene aj s ňou v náruči nakúknuť za mamou, či už bude jedlo pre mňa hotové (bol som hladná, čo už :ach: ) a Carmen sa uvidela v zkrkadle a začala vrčať a štekať. Začala sa trepať, zoskočila z môjho náručia a zdrhla :pac:

Mimo psov - nás kocúr vliezol teraz do spálne (je to ešte mačiatko - máme ho od 1.novembra) ... je tam veľké zrkadlo. Naľakal sa sám seba - naježel sa a zdrhol ... máme doma samé bojazlivé trupky :heh: :haha:
...Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today...
aNeMiC
Hafan
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 554
Bydlisko: ♡ Rajecká dolina ♡

Re: Pes a zrkadlo

Poslaťod Free » Ned 30.11.2014 13:27

Náš Free sa uvidel prvý krát v zrkadle na druhý deň, ako sme ho priniesli domov - mal 9 týždňov. Prvý mesiac bolo zrkadlo na chodbovej skrinke oslintané takmer stále :hih: , druhý mesiac sa iba na seba pozrel zakaždým keď okolo neho prešiel a odvtedy si ho už nevšíma. Ale to obzeranie bolo stále také priateľské s vrtením chvostom...on má rád všetkých a všetko. :lol:


M.
ObrázokObrázok
Free
Okoloidúci
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 15
Bydlisko: Nové Zámky

Re: Pes a zrkadlo

Poslaťod aNeMiC » Uto 02.12.2014 13:49

No, naša Carmen pozerá do zrkadlo rovnako vystrašene stále :-D Kocúr na zrkadlo začal útočiť -.- takže celé zrkadlo doškrabané
...Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today...
aNeMiC
Hafan
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 554
Bydlisko: ♡ Rajecká dolina ♡

Re: Pes a zrkadlo

Poslaťod Denira » Uto 02.12.2014 21:13

Moj byvaly psik ktory sa prvy raz videl po 12 rokoch v zrkadle (dovtedy zil na dvore) nevedel oci odtrhnut od zrkadla. A terajsie psiky zrkadlo moc nezaujima, ale telka zato ano (futbal, tenis a niekedy aj romaticky film :D)
Denira
Nováčik
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 29

Re: Pes a zrkadlo

Poslaťod aNeMiC » Uto 09.12.2014 15:55

Moja fenka žije celoročne vonku tiež. No, keď sa hára je vnútri - už si zrkadlo zvykla, no kocúr je stále šialený aj keď je vnútri asi 60% dňa :lol:
...Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today...
aNeMiC
Hafan
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 554
Bydlisko: ♡ Rajecká dolina ♡

Re: Pes a zrkadlo

Poslaťod Juraj1 » Ned 28.12.2014 7:16

Naše baby sa do zrkadla občas chodili pozerať, keď boli oblečené (hlavne pri nových veciach) aké sú parádnice... :haha: a občas použili očný kontakt cez zrkadlo, inak neriešili...
Jediný "problém" býva na vrchnom konci vodítka...
Juraj1
Junior
 
Príspevky: 427

Predchádzajúci

Späť na Ostatné