nechcem psa

Sem píšte to čo neviete nikam zaradiť.
Pravidlá fóra
Pravidlá pre sekciu Ostatné :

1. Nezamieňajte si túto sekciu s voľnou diskusiou. Sekcia ostatné slúži ako poradňa pre vaše problémy. Nepridávajte sem príspevky typu ,,Aké psie mená sa vám páčia ??" to patrí do voľnej diskusie.

2. Zakladajte tu témy ktoré už neviete kam máte pridať tak ich dáte sem a ak sa hodia inam moderátori ich prenesú.

Re: nechcem psa

Poslaťod Buchťa » Pia 27.06.2014 22:22

Wer , souhlasím s Tebou, co píšeš, ale opravdu není každý takový, jako my. Pro hodně lidí jsme cvoci, blázni a .....
Nemúžeme zachránit všechny drobce, nemúžeme převychovat všechny lidi, to prostě není v našich silách, i kdybychom to chtěli a to my chceme! Jen se múžeme snažit pochopit, poradit, podržet - prostě býti nápomocni. A dokolečka vysvětlovat, radit .....

Andrejko, i Tobě rozumím, jen jsi napsala svúj názor. Jen je prostě fakt, že není každý takový, jako my a nemá každý drobec tolik lásky, jako Ti naši.
Naposledy upravil Buchťa dňa Pia 27.06.2014 22:34, celkovo upravené 1
KDYŽ BOFINEK, FALDÍK A BONINKA NEODEŠLI DO NEBE, TAK CHCI JÍT JEDINĚ TAM, KAM ONI.
JE MI STRAŠNĚ MOC LÍTO, ŽE NEDOKÁŽI VRÁTIT ČAS.
DALA BYCH ZA TO NAPROSTO VŠE, MÍTI TUTO MOŽNOST.
DROBEČCI, NESKUTEČNĚ MI CHYBÍTE :(
Buchťa
Šampión
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 2491

Re: nechcem psa

Poslaťod AndreaT » Pia 27.06.2014 22:26

Riuš súhlasím a práve preto, že vlastne napísala, že ho nechce a to ho mala 5 dní ( ja som sa do mojej čiernej brady zaľúbila na prvý pohľad a do Monty cez internet :lol: Ja viem, ako si napísala my sme cvoci :lol: ) si myslím že keď je tu tá možnosť a že má o fenečku niekto záujem a vytvoril by jej lepšie podmienky, tak radšej aby si ju zobral.
Dogs are not our whole life, but they make our lives whole.
Bradáč je láska na celý život!
In my heart and in my home Schnauzers rule!
AndreaT
Big Dog
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 1427
Bydlisko: Bratislava

Re: nechcem psa

Poslaťod Buchťa » Pia 27.06.2014 22:36

Ano, máš pravdu. Jen již nevíme, kdo ji chce, proč ji chce a jestli by ty podmínky tam byly lepší. I hodně teď záleží, jak se k malé chovají ostatní doma.
KDYŽ BOFINEK, FALDÍK A BONINKA NEODEŠLI DO NEBE, TAK CHCI JÍT JEDINĚ TAM, KAM ONI.
JE MI STRAŠNĚ MOC LÍTO, ŽE NEDOKÁŽI VRÁTIT ČAS.
DALA BYCH ZA TO NAPROSTO VŠE, MÍTI TUTO MOŽNOST.
DROBEČCI, NESKUTEČNĚ MI CHYBÍTE :(
Buchťa
Šampión
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 2491

Re: nechcem psa

Poslaťod Domivec » Sob 28.06.2014 9:32

Dobre, niekto babulu chce, lenže ako písala Viky, mamina nechce povoliť..Problém je, že s fenečkou nemôže byť pod jednou strechou, ako písala. A je pravda že pes cíti kto ho chce a kto nie. Ale tiež si myslím, že si k nemu vzťah nájdeš, moj oco bol zásadne proti psovi v byte, tiež bol na neho prvé dni zlý no už je u nás 3 roky a je to ocov najlepší kamarát, nedal by naň dopustiť. Len to chce čas. :no:
Domivec
Junior
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 395

Re: nechcem psa

Poslaťod Crossa » Sob 28.06.2014 11:19

Ja napr. keď som si doviezla domov šteňa, tak som ho mala prvý mesiac aj čosi v byte, pretože som mala problémy so susedou na pozemku kde stáli koterce. A musím sa priznať, že aj keď som to šteňa zbožňovala a mám ho rada, tak v byte mi jednoducho liezlo na nervy, bola som na prášky, že k nemu musím vstávať v noci, bola som unavená, nevyspatá. Bola to proste psychiatra, navyše bol doma v tej dobe aj môj dospelý pes. Po mesiaci som doriešila veci, psíci šli späť do kotercov a bolo to okej. Trávim s nimi každú chvíľu voľnú rozhodne nie sú nonstop zavretý a pod. ale jednoducho doma už šteňa nikdy viac. Po tejto skúsenosti som si napr.viac ako istá, že by zo mňa nebola dobrá matka :lol:
Crossa
Junior
 
Príspevky: 354

Re: nechcem psa

Poslaťod Bee House » Ned 29.06.2014 12:00

pre mna bol pes zo zaciatku tiez zaberak, nemala som nikoho, kto by mi s nim mohol pomoct, a nasi ma zrovna nepodporovali, cize zo zaciatku som mala depresie aj ja :ha: ale nedala by som tu malu spinu ani za nic. A to moja maminka dokaze spomenut aj raz tyzdenne, ci ju nedarujeme niekomu :pac:
Bee House
Big Dog
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 1968
Bydlisko: Tatry/Bratislava

Re: nechcem psa

Poslaťod Lindchen » Ned 29.06.2014 12:18

Teraz keď píšete, niekoľko dní po odbere som dostala niečo ako popôrodnú depresiu :heh: . Stres, že ho nevychovám, strašne hrýzol, nič nechcel robiť, žiadna sranda s ním podľa predstáv nebola. Nedalo sa chvíľku sedieť ani spať, furt za šteňaťom, jednu chvíľu som bola tak na nervy, že som myslela, že to nezvládnem. Čakala som niečo úplne iné a veru som si aj poplakala v izbe... Otec na 5. deň povedal, aby som zavolala chovateľke, že psa vraciame. Plakala som ako malé usplené decko, len aby sme ešte počkali, že budem malého vychovávať a pokúsim sa urobiť, čo bude v mojich silách, nie raz som bola na dne, schudla som 10 kíl. Preboha, ale ani v najmenšom by ma nenapadlo, ab šiel preč :oo: . A to by som ani nemala problém vrátiť ho, chovateľka by ho vzala späť.
To, čo cíti viki, mi ani tak nepríde divné, ono sa to stáva, ale z tvojich príspevkov cítim rozhodnosť a odstredivosť až odpor k tomu zvieraťu. Mám pocit, že ty ani neváhaš, ale že si sa už rozhodla. Každý cíti, že je neprijímaný, nešťastné zviera nemusí byť vyhladované alebo bité...
Zároveň naozaj oceňujem, že si sem prišla medzi zapálených psíčkarov s takouto nepopulárnou témou. Som rada, že to riešiš a hľadáš podporu, nasmerovanie. Za mňa stále platí dať preč alebo nech sa stará ten, kto ho chce.
"Everything you love will probably be lost, but in the end, love will return in another way." Franz Kafka
Lindchen
Multišampión
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 8616
Bydlisko: Bratislava, Ružinov

Re: nechcem psa

Poslaťod sarach » Ned 29.06.2014 19:34

Uha ... :oo: ... tak ja sa divím teda viacerým ... ja som nikdy žiadne trable a nervy zo psa nemala ... :nwm:
ObrázokObrázok
sarach
Hafan
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 774
Bydlisko: Od Galanty až po Novú Baňu

Re: nechcem psa

Poslaťod viki317 » Ned 29.06.2014 21:18

Uz som sa s mamou stihla pohadat aj ona s priateľom... a nakoniec sme sa všetci v kľude dohodli že sa rozhodnem dnes večer ale nechala som si to predĺžiť do zajtra večera či si ju nechám ale ju vrátime späť do chovateľskej stanice
viki317
Okoloidúci
 
Príspevky: 11

Re: nechcem psa

Poslaťod naja » Pon 30.06.2014 18:50

Fu, neviem si predstavit, ze by som citila odpor k psovi. Tiez som mala hocijake uz myslienky, ale nikdy nie odpor, skor znechutenie-vid ked ma clovek 13 rokov, prd o psoch vie a pri sebe sialene stena, ktore hryzie, hryzie a hryzie. To som sa vtedy zamkla pred tym stenatom v izbe a plakala, ze preco to robi(stenuch mi skucal za dvermi) a cakala, kedy pride domov mama alebo sestry :lol: . A to som po psovi tuzila od mala a ked ten isty stenuch odisiel k rodine na dedine, tak som za nim opat revala,uz by som aj zniesla to jeho hryzanie, bo som uz bola tak blizko k tomu mat psa a nakoniec nic z toho :ua: .

Asi by bolo naozaj fajn si utriedit myslienky. Ak citis odpor, tak sa zas nasilu nepremahaj. Mozno este nie je ten spravny cas pre teba, aby si mala psa a niesla zan aj zodpovednost. Netreba sa za to hanbit-nie si prva ani posledna-ak mas moznost vratit stena, tak ju vyuzi, ak sa teda rozhodnes, ze ho nechces.
naja
Junior
 
Príspevky: 266
Bydlisko: Poprad, momentalne Tirol, Osterreich

Re: nechcem psa

Poslaťod Vikiki22 » Pon 30.06.2014 20:10

Ja mám teraz 2 a pol mesačné šteňa po vyše 10-tich rokoch. Už s ním "bojujem" 4. deň. Síce skoro nespím, nič iné nerobím, len som so šteňaťom, vkuse jej niečo vyberám z papuľky, všetko hryzie, všetkého sa bojí, pritom Elišku musím krotiť... Ale nedala by som ju za nič. Ten kukuč, keď sa na mňa pozrie... :heh: Pevne dúfam, že ju to čoskoro prejde (viem, že neprejde), a aj keď nervy nemám a odpor už vôbec nie, som z toho už teraz unavená. :heh:
Viki, sprav to, čo ti srdce káže. Som si istá, že nech sa rozhodneš akokoľvek, pokúsiš sa rozhodnúť správne. :smile:
Vikiki22
Moderátor
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 11060
Bydlisko: Dubník, okr. NZ

Re: nechcem psa

Poslaťod Bee House » Pon 30.06.2014 22:18

Lindchen" presne, moje slova, poporodna depresia to bola :yes: ale presla,ako prejde vsetko :smile:
Bee House
Big Dog
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 1968
Bydlisko: Tatry/Bratislava

Re: nechcem psa

Poslaťod MisheliQ » Pon 30.06.2014 22:21

Offtopic: toto nocne vstavanie ma obislo :ha: lebo som bola aj tak hore kvoli skole do nejakej 1.-3.rano a vstavala som kolo 6.-7.rano. Jaj to boli vence v pyzame po kosiciach :joint: a ani na chvilku som nemala pocit zeby som ho vratila spat
Ale viem si predstavit ten prvotny moment vytriezvenia ze to nie je len o hre s tym psom ale aj o nejakej starostlivosti a pozornosti tomu psovi, kedy ma clovek pocit ze to vari nie je take ake si predstavoval...viem si predstavit ze niekto moze mat problem so zvukanim si na zmenu kt.stena urcite je, ale tiez si myslim, ze po case si clovek fakt zvykne ved nie kazdy musime znasat zmemy rovnako lahko
grace over perfection
MisheliQ
Multišampión
 
Príspevky: 7844

Re: nechcem psa

Poslaťod vicky75 » Pon 30.06.2014 22:39

Preco si sa rozhodla predlzit termin? Drzim palce k spravnemu rozhodnutiu. Uisti sa ci je to fakt odpor,to potom nema zmysel. Ale ak je to sklamanie ze co toto tuto chce,ze si nerozumiete,tak to sa utrasie. Od viacerych som pocula ci citala ze trvalo dlhsie kym sa spoznali a konecne sadli so psom (ako aj ja :hi: )
Ja na rozdiel od ostatnych som cerstva psickarka,mam Rockyho iba rok,teda sa pametam na zivot pred nim a po nom. Mnohi by povedali,ze kvoli psovi sa psickari obetuju. Nie,je to zivotny styl,pre mna to bola uplna zmena. Po praci som iba vegetila a relaxovala. Vlastne aj teraz ale aktivnejsie. Mnoho ludi som spoznala,mnoho veci sa naucila a este omnoho omnoho viacej sa naucit potrebujem. Bud sa stanes telom a dusou psickarkou alebo ich budes povazovat za blaznov. A mozno neskor,ked budes na to pripravena,natrafis na stvornozca ktory ti zmeni zivot :no: Este raz drzim palce,nech sa akokolvek rozhodnes,je to najlepsie pre vas oboch. Daj vediet :ahoj:
vicky75
Nováčik
 
Príspevky: 27

Re: nechcem psa

Poslaťod hriva » Uto 01.07.2014 22:23

Tak ja som stavala a bola nevyspata zo šteniat iba keď som ich krmila z fľaše. Potom už nie.
Mala som viac šteniat už ale nezdalo sa mi to ako nejaké trápenie sa nikdy.
Takže toto docela tak nechápem tie vaše opisy. :D od prvého dňa som učila stence že v noci sa spí. A žiadne budenie. Nechala som na zemi plenu tam si išli na potrebu A ráno som odpratala.
Those we love don't go away, they walk beside us every day.
Unseen, unheard, but always near; still loved, still missed and very dear.
hriva
Multišampión
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 4816

PredchádzajúciĎalší

Späť na Ostatné