Face-out cviky

Konkrétne triky a ich nácvik

Face-out cviky

Poslaťod Cathie » Pia 06.12.2013 23:36

Zakladam novu temu, kedze specificky face-out cviky som tu nikde nenasla.

O co ide? V skratke "face-out" ("tvarou prec") je taka praca psa, kedy jeho pohlad nesmeruje na psovoda. Bud sa psovod a pes pozeraju rovnakym smerom alebo su k sebe otoceni chrbtom a pes pracuje bez toho, aby mal ocny kontakt s clovekom.

Riesim momentalne konkretny prvok - chcem, aby mi pes presiel "opacne" domcekom a zostal mi oprety zadkom zozadu o nohy a vedel udrzat takuto polohu (neskor aj v pohybe, aby sme sa drzali "zadkami pri sebe" :lol: ).
Ucil niekto nieco podobne? Nejake napady, ako na to?
Ja zatial idem cez kliker - naklikala som prejdenie domcekom, aktualne na polohu, kedy ma pes koniec zadku/chvost este medzi mojimi nohami. Snazim sa to postupne posuvat a hlavne predlzovat cas, ktory v tej polohe zostane.
Obrázok
Cathie
Šampión
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 3922
Bydlisko: BA - Ružinov

Re: Face-out cviky

Poslaťod moschino » Sob 07.12.2013 8:53

už dávnejšie som učila chôdzu predo mnou. Pochopiť pochopil, ide predo mnou, aj kríva predo mnou, sadne, urobí panáčika, akurát hlava divoko vytočená tak, aby na mňa videl :pac:
tiež v podstate zacúvanie do domčeka, keď som ja chrbtom k nemu, ale tiež hlava vykrútená. Alebo stojka mne o chrbát (tam už tá hlava nevyzerá až tak komicky).
To čo píšeš by nebolo zlé ako ďalší trik takto v nudnom zimnom období :angel: vždy, keď som potrebovala psa dostať do tej polohy (že sme chrbtami k sebe), som povel na zacúvanie do domčeka, keď som otočená ja.
Možno v zime preučíme, nech kuká preč, nie na mňa
@frrr_dogtricks_agility
moschino
Šampión
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 2687
Bydlisko: Bratislava


Späť na Triky