Markus-Mühle

Sem píšte všetko ohľadne granúl.

Markus-Mühle

Poslaťod bela2001 » Str 04.01.2012 20:34

Ahojte,co hovorite na toto krmivo?Este som ho nevidela,ani ziadnu temu o nom,dufam,ze som dobre pozerala.Videla som ho iba na zoohite,ale dost malo mäsovej mucky.

Markus-Mühle krmivo blízké přírodě

Upozornění: Při výrobě krmiva Markus Mühle nejsou používány chemická barviva, umělá dochucovadla, konzervační látky a geneticky modifikované součásti. To dokazuje zkrácená trvanlivost granulí Markus Mühle - 6 měsíců od data výroby!

Složení:
drůbeží masová moučka (27% v sušině), celozrnná kukuřičná mouka (přibližně 13%), celozrnná rýžová mouka (přibližně 13%), moučka z bachoru divokých zvířat (5%), rýžové klíčky, kostní moučka z divokých zvířat, kukuřičné klíčky, mouka z topinamburu, mouka z cukrové řepy, moučka z mořských ryb (5%), lněný olej, řepkový olej (oba lisovány za studena), ovocný prášek (z: svatojánského chleba, ananas, papaya, banány, acerola - barbadoská třešeň, jablka, hrušky, borůvky, mango, maliny), bylinky, moučka ze žloutků, lososový olej, moučka z mořských řas, stopové prvky, vitamíny
Všechny pevné složky jsou rozemlety. Díky tomu a šetrnému lisování za studena je dosaženo vyšší biologické dostupnosti přírodních produktů.

Doplňkové látky:
vitamín A (10.500 m.j./kg), vitamín D3 (1050 m.j./kg), vitamín E (200 mg/kg), vitamín B1 (3,5 mg/kg), vitamín B2 (7 mg/kg), vitamín B6 (4,2 mg/kg), vitamín B12 (42 mcg/kg), biotin (210 mcg/kg), kys. listová (0,35 mg/kg), niacin (21 mg/kg), vitamín C (140 mg/kg), kys. pantothenová (7 mg/kg), cholinchlorid (1050 mg/kg), železo (200 mg/kg), kobalt (1 mg/kg), mangan (48 mg/kg), selen (0,25 mg/kg), měď (10 mg/kg), zinek (65 mg/kg), jod (1,6 mg/kg)



co hovorite?zevraj cisto prirodne :D
bela2001
Hafan
 
Príspevky: 613

Re: Markus-Mühle

Poslaťod Marco Varhol » Str 04.01.2012 21:25

Nabalovane krmiva tohoto druhu bol najvacsi prepadak vyroby krmiva pre psov tak pred 3-mi rokmi. A tito to este vylepsili naftovym olejom (lisovane za studena) :joint:
Marco Varhol
V.I.P.
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 2455
Bydlisko: Bratislava, Nottingham

Re: Markus-Mühle

Poslaťod bela2001 » Str 04.01.2012 21:43

tak potom to je super pre tych psikov,ktorym to kupuju
a este napisu blizko k prirode :D
chudatka
bela2001
Hafan
 
Príspevky: 613

Markus-Mühle

Poslaťod MisheliQ » Uto 12.03.2013 18:29

V krmive Markus Mühle sú všetky pevné zložky pomleté do múčky. Vďaka tomuto procesu došlo k zlepšeniu dostupnosti kvalitných prírodných produktov, ktorá je ešte vylepšená procesom lisovania za studena. Tento proces chráni vitálne látky obsiahnuté v prírodných zložkách krmiva.

- Hydina, zverina, ryby & vajcia v potravinovej kvalite dodávajú Vášmu psovi veľmi kvalitné bielkoviny
- Prírodne viazaná, vitalizujúca vláknina pre optimálnu starostlivosť o črevo
- Proces lisovania za studena, ktorý je šetrný k obsiahnutým vitálnym látkam
- Granuly uspokojujú potrebu psov hrýzť
- Krmivo nebolo nikdy vyrábané zo zvieracej múčky, i keď to zákon zakazuje až od roku 2000
- Neobsahuje ťažko stráviteľné rastlinné vedľajšie produkty ako klíčky, šupky, sójové extrakty alebo pšeničný lepok
- Neobsahuje geneticky upravené zložky
- Neobsahuje chemické arómy, farbivá a konzervačné látky
- Bez anorganických minerálov ako uhličitan vápenatý, kamenná múčka alebo pícne vápno

Experti na výživu z Markus Mühle si vybrali už od začiatku iný prístup - Markus Mühle ponúka výhradne krmivo, ktoré sa orientuje na prírodu. Najnovšie inovácie Acticell - energie z ovocia pre bunky, jedinečná kombinácia rôzneho ovocia, ktoré majú vysoký obsah sekundárnych rastlinných látok. Tie fungujú aj ako antioxidanty, ktoré pohlcujú voľné radikály a tým spomaľujú proces starnutia na bunkovej úrovni.

Acticell podporuje trávenie, optimalizuje spracovanie krmiva a posilňuje imunitný systém. Acticell z desiatich druhov ovocia - okrem iného ananásu, jabĺk, manga alebo čučoriedok je jedinečná kombinácia čisto prírodných látok. Acticell je bohatý na sekundárne rastlinné látky, podporuje trávenie, zlepšuje vstrebávanie a posilňuje imunitný systém. Ovocný Acticell pôsobí ako pohonná látka pre bunky a dodáva Vášmu psovi všetky prírodné vitamíny a ďalšie sekundárne rastlinné látky:

- Acerola - barbadoská čerešňa: obsahuje veľa vitamínu C a tým posilňuje imunitný systém
- Jablká: sú známe pre vysoký obsah pektínu, čo je dôležitá vláknina, ktorá udržuje zdravé črevo
- Banány: všestranne prospešné ovocie s vysokým obsahom draslíka (esenciálna minerálna látka), dôležité vitamíny, uhľohydráty a vlákniny, sú dôležité predovšetkým ako zdroj energie v bunkách, riadi elektrické procesy v nervoch a svaloch a aktivuje enzýmy
- Hrušky: podporujú, rovnako ako jablká, činnosť čriev a obsahujú veľké množstvo minerálov
- Maliny: obsahujú dôležitý biotín, ktorý je nevyhnutný pre obnovu kože, srsti a pazúrov
- Čučoriedky: obsahujú veľké množstvo fenolických kyselín, flavonoidov a ďalších sekundárnych rastlinných látok, ktoré sú veľmi dôležité pre zdravie malých ciev a dobrý zrak
- Svätojánsky chlieb: má vďaka flavonoidom antioxidačné vlastnosti, kyselina galová a glykosidy v lúskoch majú pozitívne účinky na trávenie
- Mango: má pozitívne účinky na pigment srsti, sekundárne rastlinné látky v mangu obsiahnuté fungujú ako antioxidanty a tým posilňujú obranyschopnosť
- Papaya: tropická "vitamínová bomba" obsahuje, rovnako ako ananás, dôležité enzýmy, najmä papain, ktorý podporuje optimálne trávenie bielkovín, okrem toho je papaya známa pozitívnymi účinkami na trávenie

Pes sa vyvinul pred niekoľkými tisíc rokmi a pôvodne sa živil lovom drobnejších koristí. Pôvodné psy sa živili ale aj bobuľami, bylinkami, rybami, hmyzom, ale hlavne rôznymi korisťami. Z koristí psi nežrali len mäso, ale aj kosti, vnútornosti, telesné tekutiny, žalúdok (i s natrávenou trávou), kožuch a pod. Prírodná korisť obsahovala všetky látky, ktoré psi potrebovali k tomu, aby zostali zdraví. Na to je v dnešnej dobe, kedy sú psy kŕmené človekom, často zabúdané. Najlepšou potravou pre psa sú rovnako ako predtým malé zvieratá. Takéto kŕmenie nie je v dnešných podmienkach väčšinou možné. Krmivu Marcus - Mühle pomohli k jeho vzniku odborníci, ktorí psom najlepšie rozumejú (veterinári, chovatelia). Hlavnou myšlienkou bolo vytvoriť krmivo na prírodnej báze, ktoré obsahuje časti "koristi". Výsledok - Markus-Mühle prírodné krmivo.

Analýzy z oblasti výživy zvierat dokazujú, že Markus Mühle krmivo blízke prírode, bohatej na minerály, s vyváženým obsahom aminokyselín, je optimálny základ pre zdravé krmivo. Markus-Mühle krmivo blízke prírode je vyrábané šetrným lisovaním za studena v rodinnom podniku vo Westerwaldu. Granuly pomáhajú čistiť zuby, uspokojujú potrebu psov hrýzť a podmieňujú správnu produkciu slín. Toto jedinečné krmivo v žiadnom prípade neobsahuje: hovädzie mäso, bravčové mäso, konzervačné látky, chemické farbivá, rastlinné bielkovinové extrakty, umelé arómy alebo dochucovadlá, geneticky upravené plodiny a anorganické minerálne látky.
Upozornenie: Pri výrobe krmiva Markus Mühle nie sú používané chemické farbivá, umelé dochucovadlá, konzervačné látky a geneticky upravené súčásti. To dokazuje skrátená trvanlivosť granúl Markus Mühle - 6 mesiacov od dátumu výroby!

Zloženie:
hydinová mäsová múčka (28% v sušine), celozrnná kukuričná múka, celozrnná ryžová múka, múčka z bachora divokých zvierat (8%), ryžové klíčky, kostná múčka z divokých zvierat (5%), kukuričné klíčky, múka z topinamburu, múka z cukrovej repy, múčka z morských rýb (5%), ľanový olej, repkový olej (oba lisované za studena), múčka zo žĺtkov (2%), ovocný prášok (2%)(ananás, papaya, banány, acerola - barbadoská čerešňa, jablká, hrušky, brusnice, mango, maliny), bylinky, lososový olej, múčka z morských rias, Yucca Shidigera sušená a namletá.
Všetky pevné zložky sú rozomleté.

Doplnkové látky:
vitamín A (10.500 IE/kg), vitamín D3 (1050 IE/kg), vitamín E (200 mg/kg), vitamín B1 (3,5 mg/kg), vitamín B2 (7 mg/kg), vitamín B6 (4,2 mg/kg), vitamín B12 (42 mcg/kg), biotín (210 mcg/kg), kys. listová (0,35 mg/kg), niacín (21 mg/kg), vitamín C (140 mg/kg), kys. pantothenová (7 mg/kg), cholinchlorid (1050 mg/kg), železo (200 mg/kg).

Stopové prvky:
kobalt (1 mg/kg), mangán (48 mg/kg), selén (0,25 mg/kg), meď (10 mg/kg), zinok (65 mg/kg), jód (1,6 mg/kg).

Doporučené dávkovanie:
Doporučené dávkovanie by malo byť zhruba 1,2 % telesnej váhy (orientačná hodnota)
napr. pes vážiaci 10 kg dostáva zhruba 120 g/deň, kokeršpaniel cca. 180 g/deň, nemecký ovčiak cca. 420 g deň.
Váš pes si musí na nové krmivo najprv zvyknúť, preto mu dávajte prvé tri dni menšie množstvo krmiva Markus Mühle, prípadne ho zmiešajte s krmivom, ktorým ste psa kŕmili doteraz.

U pracovných a chovných psov môže byť denná dávka podľa potreby zvýšená.

Analytické zložky:
bílkovina 25.0 %
draslík 0.69 %
fosfor 1.0 %
hořčík 0.18 %
popel/popelovina 7.0 %
sodík 0.39 %
tuk 10.5 %
vlhkost 11.0 %
vláknina 3.3 %
vápník 1.3 %

ObrázokObrázok

http://www.zoohit.sk/shop/psi/granule/m ... 65761#more
grace over perfection
MisheliQ
Multišampión
 
Príspevky: 7844

Re: Markus-Mühle

Poslaťod bela2001 » Uto 12.03.2013 19:01

bela2001
Hafan
 
Príspevky: 613

Re: Markus-Mühle

Poslaťod MisheliQ » Uto 12.03.2013 19:20

Offtopic: Ako to, že mi ju nenašlo? Ani cez google a ani tu cez vyhľadávač. Napísalo mi, že neboli nájdené žiadne výsledky (či čo to vtedy píše)
grace over perfection
MisheliQ
Multišampión
 
Príspevky: 7844

Re: Markus-Mühle

Poslaťod bela2001 » Uto 12.03.2013 19:22

mne to normalne vyhladalo
bela2001
Hafan
 
Príspevky: 613

Re: Markus-Mühle

Poslaťod MisheliQ » Uto 12.03.2013 19:27

Offtopic: mne nie a teraz mi pre zmenu niečo našlo ale tiež nie to, čo som hľadala
Obrázok
grace over perfection
MisheliQ
Multišampión
 
Príspevky: 7844

Re: Markus-Mühle

Poslaťod bela2001 » Uto 12.03.2013 19:53

aj ked som to tam dala viac krat,tak mi to normalne naslo,skus dat bez mäkcenoc Marus Muhle
bela2001
Hafan
 
Príspevky: 613

Re: Markus-Mühle

Poslaťod hriva » Str 13.03.2013 10:12

To vyzera ako krmivo pre hlodavce :joint:
Those we love don't go away, they walk beside us every day.
Unseen, unheard, but always near; still loved, still missed and very dear.
hriva
Multišampión
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 4816

Re: Markus-Mühle

Poslaťod MisheliQ » Str 13.03.2013 10:37

Offtopic: Lebo je za studená lisované a nie upečené :D
grace over perfection
MisheliQ
Multišampión
 
Príspevky: 7844

Re: Markus-Mühle

Poslaťod Zama » Sob 20.07.2013 17:43

Ahojte, tak nakoniec aký je verdikt k tomuto krmivu? Lebo nám už dochádza druhé vrece a nemôžem povedať 5 a pol slova proti. Môjmu kokrovi sadlo zatiaľ zo všetkých granúl najlepšie.
Zama
Okoloidúci
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 5
Bydlisko: Skalica

Re: Markus-Mühle

Poslaťod bat » Ned 21.07.2013 12:47

nedavala by som toto krmivo,je tam aj ten olej ako Marco spominal
bat
Šteniatko
 
Príspevky: 71

Re: Markus-Mühle

Poslaťod Exor » Ned 21.07.2013 14:20

Netreba hltať všetko, čo Marco napíše. Pri výrobe sa nepoužíva naftový olej, ale repkový olej, ktorý sa OKREM INÉHO používa aj na výrobu ekonaftového oleja. Neznižuje to kvalitu repkového oleja, konzumujeme ho všetci. Len Marco trochu dramatizuje. Všimnite si, čo sa aj na Slovensku momentálne na poliach pestuje najviac - repka. Darí sa jej, je nenáročná, je žiadaná a poľnohospodárom sa oplatí ju pestovať viac ako niektoré iné plodiny. Značná časť úrody naozaj ide do výroby biopalív a mazadiel, druhú časť konzumujeme aj my.
Exor
Hafan
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 923
Bydlisko: Nitra

Re: Markus-Mühle

Poslaťod Zama » Ned 21.07.2013 17:17

...ja si tiež myslím, že toto bolo trochu prehnane. Okrem toho, čo sa ropy a ropnych frakcii - parafinov týka, tak sa len o par uhlíkov líši ich štruktúra od margarínu a jeme ho, dokonca ho dávame deťom.
Čítala som aj pár diskusíí z UK a nemôžem povedať, že by boli na toto krmivo sťažnosti.
Na http://www.dogfoodanalysis.com/dog_food ... oduct/1803 sú v tomto prípade dosť nejasné info a pár vecí som už na fórach našla dementovaných, ako napr. čo sa týka BHA a BHT a tej etoxy-niečo veci, že by ich skutočne toto krmivo nemalo obsahovať. Ale čo môžem povedať za seba, tak sa mi zdá veľmi dobré a je za veľmi dobrú cenu. Psi ho milujú. :yes:
Zama
Okoloidúci
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 5
Bydlisko: Skalica

Ďalší

Späť na Granule a konzervy