vikiki: som kupil asi styri balenia calibri, kazde ine. lsosovym sa vyhni, tie tycinky sa mi cca za pol dna v tom teple roztopili a zmenili sa na taky zlepeny smradlavy maglajz. beef a lamb sa mi celkom osvedcili. ale nie to som chcel :)
Amaguk, linky na tvoj recept (v tejto teme som nasiel dva) mi hadzu 403 - forbidden. Mozes prosim postnut ten recept aj normalne sem do fora?
A chcel by som poprosit aj ostatnych - nasiel som tu jeden recept na pecenove pamlsky od Nono a inac nic - ak mate nejake recepty tak sem s nimi, spravme si tu daku databazu nech je to pekne na kopke a nie roztahane na 30tich stranach :)
U nas momentalne vedie pecen - nechce sa mi robit to podla receptu (zarabat cesto a tak), takze to robim takto:
1. pecen varim vo vode (neosolenej samozrejme) cca 20 minut
2. hodim na plech do rury na 50 stupnov a peciem/susim cca 30 minut
3. hodim do ladnicky do dozy ktoru zhora nezakryjem nech sa vysusi
pecen nakrajam na kusky cca velke ako necht. pouzivame zvacsa kuracie pecene, ale mali sme aj bravcovu.
to iste som spravil par krat aj s kuracimi srdcami ale tie sa az s takym uspechom nestretli. expiracna doba tej pecene je cca tyzden. neviem presne, vzdy sa minie skor ako sa stihne pokazit. najviac chuti taka co je trosku ruzova vo vnutri, pes tam podla mna citi pach krvi este. prilis vysusena v rure mu az tak nechuti.
tuna ten recept od Nono nech ho nehladam ...
nono píše:...
1/4 kg pečene ( hovädzia, alebo kuracia)
2 celé vajíčka (bez bielka!!!)
lyžica oleja ( olivový, lanový, prípadne kačacia masť)
150 g múky ( špaldová, ražná, prípadne vločky)
vymiešať, vyvalkať, vykrajovať formičky, šup do trýby na 180 C asi tak 20 min.
A garantujem že dotyčný pre koho to robíte bude obsmrdať pri trúbe už počas pečenia.