wer píše:Najdi si tu cast general vs. trener, prosim. Aj ked neverim, ze chces pochopit...
najdem pochopyt chcem ja som otvoreny uplne vsetko vsetkemu :) myslis tu co sa v eng vola dangerous pitbull? co snou?
pochopte jedno co chcem any ste pochopili ja mehovorim ze kto kolvek iny je blbec vobec nie ale podla mna ta technika je dobra a minimalne neni sporu o funkcnosti funguje. ale uz to ze co si mysli pes tak to si pes nemysli to je subjektivny pohlad ty si myslis ze si pes nieco mysli faktom je ze si to myslim ja a tvoj pohlad alebo pohlad ineho autora si zasa mysli len ten autor a to ze co si pes mysli nikdy vedet nebudeme kym ho nenaucime hovorit ludskym jazikom to mas ako pes sa ti zacne tocit podla teba je to radost podla mna je to stres a afektivne vzrusene spravanie podla šustu sa to nemoze stat lebo ma ladvinku tak sa pes neroztoci lebo by nevidel na ladvinku to s nas 4 ma jednoznacne pravdu susta a ten jeho pes sa tocit nebude kym sa nerostoci ladvinka

no ale podla mna toto neni dobre ale ked tak niekto psa vychova to je na jeho svedomi ako si psa vychova rozumies ja ked s decka spravim raketoveho inziniera nebudem nikomu vicitat ze jeho decko je murar nie proste dôlezite je to aby vsetci sme boli spokojny to ze ci je spokojny pes je subjektivny pocit pretoze na kazdu emociu ti mozem hodit 100 veci co to su alebo t byt mozu ale co to realne je sa neda niako dokazat bud ci ma problem tipu boji sa trase sa akovava sa ma fizicke prejavy hnacka zvratky neviem co tak fizicky viem neni mu dobre ale ked je zdravy nema ziaden problem ze bal triasol niic jednoducho je to pes ako sa patri ktori je mily hravy a zdvorili takze podla mna je spokojny niekto by povedal ze nie lebo sa tak pekne netoci

a keby som mal ladvinku asi by mi na nu

z vysoka

noale kym ich nenaucime hovorit tak si veci myslime len my a su to nase myslienky a nase pohlady a nemozme povedat ze ten pes si 100% mysli toto a 100% je spokojny alebo 100% je nespokojny mozme si to my myslet ale myslime si to my to neznamena ze si to mysli ten pes ako mimozemstania ja si myslim ze existuju to ale neznamena ze 100= proste su niekto ma pocit ze niesu ale to nezznamena ze byt nemôzu to si len ja myslim neznamena ze tomu je tak a toto iste kazdy jeden vicvikar na svete jedno co vieme je to co vieme vypozorovat ze funguju hirarchicky a td td to vieme odsledovat viem to ze najsilnejsi pes v svorke vzdy svorku vedie a vim gto zee ked svoju svorku chcem viest musim byt najsilnejsim psom to je pre nich prirodzene a to ze akym sposobom to docielit ci podla ladvinky alebo podla teorie vodcu svorky uz je o subjektivite kebby som realne chcel dokazat dobrotu alebo zlotu jednej druhej ci stej terapie by bola vec vyskumu to by som musel napisať šustovy kolko psov si vychoval kolko si zlych prevychoval kolko psov sa nedalo ladvinkou zvladnut napisat milanovi kolko psov si viedol kolko si doviedol kolky viedli tebe a este komu jak dlho zili a keby som videl ze jednemu niak viac a druhemu nieak menej tak by som mohol objektivne povedat ze ladvinka je pre psa najlepsia lebo zvladla viac psov alebo napriek tomu ze zvladla menej dozili sa v priemere o rok dlhsie a teda je ladvinka je pre psa menej stresova lebo zije v priemere dlhsie alebo volaco take by som musel spravit aby som mohol povedat ze toto je dobre a toto nie do vtedy je to subjektivny pocit nie realny stav