Stránka 1 z 19

Vlastnorucne vyrobene pamlsky...

PoslaťNapísal: Str 14.11.2007 11:42
od Silwuska
Sušené mäso po domácky
Prísady:
cca. 1kg chudého mäsa (morčacina, kuracina,...)
kvalitný papier na pečenie
vééééľa času
Postup:
Mäso nakrájame na malé, približne 1 cm veľké kocky. Tuk odrežeme. Kocky natesno uložíme vedľa seba na plech a nezabudneme na papier na pečenie. Prvý plech pečieme v nepredhriatej trúbe na 150 stupňoch približne 1-15 hodiny, aby sa zničili baktérie (salmonela...) Potom znížime teplotu na 100 stupňov a medzi dvierka trúby dáme napríklad hrubú drevenú lyžicu, aby zostali pootvorené, tak môže vlhko lepšie unikať. Keď sa po 2,5-3 hodinách veľkosť mäsa zmenší vyberieme plech (ak máme ešte jeden plech zopakujeme ten istý proces aj s ním). Potom všetko mäso zhrnieme na jeden plech, môžeme ho dať aj na nový papier na pečenie a pri 100 stupňoch necháme znova sušiť. Keď je mäso aj zvnútra tvrdé, vyberieme plech a necháme ho sušiť ďalších 24 hodín na vzduchu, najlepšie ho niečím prikryť (hmyz,...) Mäso skladujeme vzduchotesne a na suchom mieste. Vydrží takto približne rok. Z 1kg mäsa vyrobíme približne 300g sušeného mäsa. Pri pečení môžeme dať do trúby naraz aj viac plechov, ušetríme čas, ale treba plechy striedať, aby bolo mäso presušené rovnako...


Neskusali ste to niekedy?? podla mna je to super napad...viem co to obsahuje, a je to jednoduche...a kuracie maso nieje tucne, takze od toho ani nebude priberat ako od niektorych pamlskov :smile:

PoslaťNapísal: Str 14.11.2007 12:05
od Amaguk
ja nasmu vyrabam domace pamlsky, lebo strasne malo zere, tak ho nechcem zbytocne ladovat blbostami.
robila som aj susene hovadzie srdce, ale najsikovnejsie a ovel ryhclejsie su rozne obmeny tohoto receptu:
cca 1/2 kg pecienky
cca 2 hrnceky ovsennych vlociek
1-2 vajcia

pecienky rozmixovat, do toho prasknut vajcia a vlocky plus dalsie veci podla fantazie a inspiracie - cesnak, bylinky, nastruhanu zeleninu (napr. cvikla, mrkva...)
ja do toho vzdy mrsknem aj 1-2 odmerky mineralovej zmesy
vyliat na plech na peciaci paperi, piect na miernom ohni
po upeceni nakrajat alebo nalamat na male kusky, skladovat v chladnicke

teraz som robila takuto odmenu toho receptu:
2 kocky kvasnic som rozpustila na oleji, zmiesala s 3mi vajcami a vlockami, do toho majoranka a zel. petrzlen

a uz mam vymyslenu dalsiu obmenu - s tvarohom a struhanymi jablkami :smile:

PoslaťNapísal: Str 14.11.2007 12:15
od Silwuska
Pani gazdinka a to varite detom, alebo psovi?? :lol:

PoslaťNapísal: Str 14.11.2007 12:21
od Amaguk
skus uhadnut :no: :lol:

ono to iba tak silene vyzera, ale je to fakt sup-sup! :lol:

(ale fakt je syn mi minule nenapadne povedal, ze psovi vypekam a jemu nie :heh: :ha: )

PoslaťNapísal: Str 14.11.2007 12:23
od Silwuska
No ved to je jasne...ono vlastne vsetko pre tych pesanov je take rychle...teda vecsina... :smile:

PoslaťNapísal: Str 14.11.2007 15:36
od Ulfheiðr
dotaz: Amaguk a ako dlho to pecies a ake mineraly pridavas? :smile:

PoslaťNapísal: Str 14.11.2007 15:43
od Amaguk
no, peciem, to kym to neni upecene... :heh:
ja mam taku obycajnu plynovu ruru, takze ju necham tak 10 min naplno rozohriat a potom, ked tam dam ten plech, tak ju uplne stiahnem na slabo a necham piect - moze to trvat tak pol hodku, nejako presne som to nestopovala, vzdy kuknem, ze ako to vyzera a aku to ma konzistenciu, ma to byt take mierne ususene - taky tensi posuch :smile:

mineraly davam Irish Cal

PoslaťNapísal: Str 14.11.2007 15:44
od Ulfheiðr
aha, takze ked ot bude upecene tak to poznam :smile:

skusim nieco take splodit.

Re: Vlastnorune vyrobene pamlsky...

PoslaťNapísal: Pon 06.07.2009 15:15
od .mia.
tiež robím pečeňové pamlsky, len do toho ešte pridávam semienka: ľan, sézam, slnečnica,tekvicové semienka, otruby, pšeničné klíčky
A robievam z tohoto cesta aj torty, teda korpus na ne, prípadne ho vytvarujem do kostičiek a je z toho milý darček pre psieho kámoša.

Re: Vlastnorune vyrobene pamlsky...

PoslaťNapísal: Pon 06.07.2009 15:19
od calwen
Ja mam za sebou prvu varku pecenovych pamlskov - s majorankou a lanovym semienkom :smile: Ale uz to asi robit nebudem...ten smrad bol na mna vela :nechutne:

Re: Vlastnorune vyrobene pamlsky...

PoslaťNapísal: Pon 06.07.2009 15:33
od Zooey
Aky smrad? Ved to vonia ako pecenove knedlicky :joint: (a aj to tak chuti)

Re: Vlastnorune vyrobene pamlsky...

PoslaťNapísal: Pon 06.07.2009 19:28
od Betka
My ideme s kamarátkou zajtra piecť pamlsky, lebo my nemáme doma funkčnú trúbu :lol: . Som jej požičala Barf knihu a nejaký dobrý recept našla, tak som zvedavá ako to bude našej zvery chutiť :jop:

Re: Vlastnorune vyrobene pamlsky...

PoslaťNapísal: Uto 07.07.2009 8:18
od .mia.
Betka píše:My ideme s kamarátkou zajtra piecť pamlsky, lebo my nemáme doma funkčnú trúbu :lol: . Som jej požičala Barf knihu a nejaký dobrý recept našla, tak som zvedavá ako to bude našej zvery chutiť :jop:


Tak potom hoď sem receptík, vyskúšame niečo nové
robila som pamlsky aj so sardinkami, ale moc im to nešmakovalo

Re: Vlastnorune vyrobene pamlsky...

PoslaťNapísal: Uto 07.07.2009 9:45
od Betka
Tak kuchtenie sa presúva asi na zajtra. Receptík je asi s pečienkou či s čím, potom ho sem odpíšem :yes:

Re: Vlastnorune vyrobene pamlsky...

PoslaťNapísal: Str 08.07.2009 15:26
od .mia.
my ideme tiež večer piecť, pečienkové kostičky, treba nám zobrať do havkáčskej tomboly.