Amaguk píše:nakrajane brabcove srdcia ci jazyky, ci pecienku (to nechce jest surove),
Predpokladam, ze hovoris o peceni
http://ivanbella.blog.sme.sk/c/68209/Fakty-o-glutamane-sodnom.htmlGlutaman je pre ludi OK, citlive zaludky ale vo vacsich pravidelnych mnozstvach dostavaju "cinsky syndrom"(ale co uz neskodi vo velkych mnozstavch? Aj to najzdravsie zaskodi. Napr. pivo...
)
"Tradičná japonská sojová omáčka vyrábaná zo sojových bôbov a morskej soli. Za pomoci fermentačnej kultúry - mikroorganizmov Aspergillus oryzae zreje dlhú dobu v drevených kadiach. Má ešte vydatnejšiu chuť než omáčka Shoyu. Tamari sa používa pri príprave zeleniny, polievok, šalátov a tradičných japonských pokrmov. Obsahuje kvalitné aminokyseliny a mikroorganizmy, ktoré sú dôležité pre trávenie." Ale tak sa vyrabaju vsetky sojove omacky.... Preco je prave tato lepsia?
Ak nema nikto skusenosti, ja s glutamanom a sojovou omackou teda skusim dochutit psikovi to, co mu velmi nechuti ... hoci odkedy krmim barfom, neviem o nicom takom, co by mu nechutilo... iba snad ked to prezeniem so zeleninou.
Co sa tyka s. omacky, zaujimalo ma predovsetkym, ci niekto vie, ako je to s tym lecitinom, kt. je v sojovych boboch, ako aj s tymi ostatnymi substanciami, co su v soji pre psa zle stravitelne, ci su aj v omacke.