No vidíš, Unicorn, nakoniec to berieš úplne normálne, so zdravým "sedliackym rozumom"
Jasné, máš úplnú pravdu v tom, že nič sa nemá preháňať a každý extrém nemusí byť to pravé orechové.
Tobin, neboj nič, každý zdravý pes, aj tá čivava, ten kúsok čokolády prežije. A keby som ju mal (čivavu) a tá čokoláda by jej naozaj chutila, neoberal by som ju o toto potešenie. Samozrejme, v primeranej miere...
Často aj preto, že sme takí úzkostliví a veci riešime "vedecky", má dnes toľko našich psov alimentárne a imunologické problémy. Darmo, kedysi bola súčasťou prírodnej selekcie aj potravinová selekcia. Dnes sme si zobrali za svoje, že najmúdrejší je človek (žiaľ, myslí si to aj o selekcii) a aj preto sú dnes v tomto smere psy tam kde sú. Aj preto sa vytešujú výrobcovia krmív a veti nad, prepáčte za výraz, blbosťou majiteľo psov. Aj preto dnes na Slovensku je viac ako 50% podiel v predaji granulovaného krmiva na úrovni hypermarketov, kde výrobná cena kola granúl je 3 koruny. A za 3 koruny dostanem ako surovinu akurát tak piliny... Aj preto sa dozvedáme, že už nie kuracina, už nie obiloviny, už dokonca ani ryža, či ryby. Vraciame sa k bravčovine a zemiakom a všelijakým cipovinám z rastlinnej ríše, ktoré síce uvedené sú, ale často len išli okolo plota fabriky... A keď dnes dáme nášmu psovi kus surového mäsa, tak ten naň prekvapene šteká a nevie čo s ním. Až sem sme to "dopracovali".... Ako skeptik dodávam : zatiaľ...