Stránka 11 z 12

Re: Bravčové mäso

PoslaťNapísal: Pon 17.09.2012 21:11
od Gapka
Ahojte! Tak teda co z bravcoveho mozem dat bez vycitiek surove? Celu temu uz mam precitanu ale som z toho :nwm: .

Re: Bravčové mäso

PoslaťNapísal: Uto 18.09.2012 10:31
od Dana D
Gapka, ty si tú tému nejako rýchlo preletela :heh:
Tu nejde o to, ktorú časť bravčového môžeš alebo nemôžeš dávať svojmu psovi, ale o to, či sa v bravčovom ako takom vyskytuje alebo nevyskytuje Aujezskyho vírus.
Slovenské chovy by mali byť čisté od tohto ochorenia, takže ak sa pri zvážení možných rizík rozhodneš kŕmiť bravčovým mäsom tak voľ tie mäsiarstva kde vieš, že sa predáva bravčové mäso slovenského pôvodu.

Re: Bravčové mäso

PoslaťNapísal: Pon 24.09.2012 21:48
od bela2001
ahoj,mozes davat hocico,ja davam aj pluca,tie chrupky,usi,paprcky,chvost,vnutornosti,...

Re: Bravčové mäso

PoslaťNapísal: Pon 01.10.2012 14:28
od kharak
Ja kupujem bravcove hlavy dost casto. Raz som to kupil lebo nic ine v dobrej cene nemali a bol som milo prekvapeny. Je na nich strasne vela masa ( tak cca 30% urcite, hlavne na licach - co je mimochodom samo o sebe dost drahy kus masa, kedze je to velmi dobre prekrvene, casto pouzivane svalstvo :P )

Taktiez vela chrupaviek, sliach a podobnych fajnoviek pre chlpacov ( usi ani nehovorim :P ). Zuby odstranujem predtym nez davam mrazit porcie - ci uz sekerkou, alebo sekacikom na maso.

Taktiez davam bravcove nozky, aj ked na nich takmer maso nieje, ale zasa je tam koza, slachy, kosti a hafani sa po nich idu potrhat.

Kupujem tiez bravcove kosti z kolena - zhruba 20-30 centimetrove kusky s velkymi, makkymi klbm.

Re: Bravčové mäso

PoslaťNapísal: Sob 19.01.2013 17:28
od kives
Kúpila som bravčovú slaninu (viac masa ako šmaľcu) a bojím sa to dať surové. Ako dlho by som to mala variť, aby to usmrtilo vírus? Stačí 10 min. varu?

Re: Bravčové mäso

PoslaťNapísal: Sob 19.01.2013 17:47
od Haleth
A kde si to kúpila?

Re: Bravčové mäso

PoslaťNapísal: Sob 19.01.2013 17:54
od kives
v Careffoure, či ako sa to píše, ja viem, že by tam vírus nemal byť, ale ja si nemožem pomocť, lepilo by mi, dať to len tak.
Je to surová slanina na vypekanie, aby sme sa zle nepochopili.

Re: Bravčové mäso

PoslaťNapísal: Sob 19.01.2013 18:08
od Haleth
Tak ja neviem, ja dávam bravčové surové. Aj z Tesca aj z mäsiarstva.
Inak varená slanina bude podľa mňa hnusná :ha: Aspoň to znie podivne...

Re: Bravčové mäso

PoslaťNapísal: Sob 19.01.2013 18:23
od kives
Oni to len predávajú pod týmto bojovým názvom, sú to odrezky povodne kúpené na vypekanie, ale z cca 5 kg boli 3 kg čistého masa, tak chcem zvyšok použiť na zvýšenie kalorickej hodnoty jedla. Ostalo mi cca 2 kg, chcem to pridávať po cca 0,2-0,3 kg, aby sa mi nepo :kak: . Len nie surové, no. Ale varená ...... Je to divné :lol: .

Re: Bravčové mäso

PoslaťNapísal: Sob 19.01.2013 18:29
od hruska
Davam aj surovu bravcovinu, akurat polskej sa snazim vyhybat. Ale aj tak je to jedno, lebo sa spytam na povod masa a casto povedia, ze zabite bolo na Slovensku :ach:

Re: Bravčové mäso

PoslaťNapísal: Sob 19.01.2013 18:31
od pigie
Ja sa tescovej bojim, ale od masiara davam bezne. V carrefoure nemaju napisanu krajinu povodu na obale?

Re: Bravčové mäso

PoslaťNapísal: Sob 19.01.2013 18:34
od kives
Veď práve, vystopovať povod je v súčasnosti dosť problematické, kým nezavedú aj pri bravčovine systém ako u HD, tak nie je šanca.
pigie, musím pozrieť, ale aj tak, v podstate píšu, kde bolo zabité, takže :nwm: .

Re: Bravčové mäso

PoslaťNapísal: Sob 19.01.2013 18:49
od hruska
Pigie, ja davam aj teskovu, na boku na stene maju dodavatelov, vacsina masa je z AT a Slovenska. Ale fakt moze clovek hadat, ci je to zitie alebo zabitie. Na balenom mase je vsade Polsko, to nekupujem ani sebe.
A tu u malych masiarov mame vsetko polske, inak by sa neuzivili. A PL je blizko..

Re: Bravčové mäso

PoslaťNapísal: Sob 19.01.2013 18:57
od kives
No, fľochla som na obal, nie je na tom krajina povodu, na kóde je 2124..... (to bude nejaký ich interný) a pozrieť sa na predajni na povod mi nenapadlo. Oni robia rozrábku, aspoň myslím.

Re: Bravčové mäso

PoslaťNapísal: Sob 19.01.2013 19:49
od zuzka:)
každé mäso (a produkty živočíšneho pôvodu) by malo byť označené oválnou identifikačnou značkou, na ktorej je krajina pôvodu, nie? a nie krajina zabitia, či? :oo:
u mäsiara, teda pri nebalenom mäse to musia mať niekde v papieroch, že odkial je. aj ked ja som sa to pýtala raz a pozerali na mna ako na zjavenie, že čo to od nich chcem :pac: