Sem píšte všetko ohľadne surovej stravy.
Pon 17.09.2012 22:11
Ahojte! Tak teda co z bravcoveho mozem dat bez vycitiek surove? Celu temu uz mam precitanu ale som z toho
.
Uto 18.09.2012 11:31
Gapka, ty si tú tému nejako rýchlo preletela
Tu nejde o to, ktorú časť bravčového môžeš alebo nemôžeš dávať svojmu psovi, ale o to, či sa v bravčovom ako takom vyskytuje alebo nevyskytuje Aujezskyho vírus.
Slovenské chovy by mali byť čisté od tohto ochorenia, takže ak sa pri zvážení možných rizík rozhodneš kŕmiť bravčovým mäsom tak voľ tie mäsiarstva kde vieš, že sa predáva bravčové mäso slovenského pôvodu.
Pon 24.09.2012 22:48
ahoj,mozes davat hocico,ja davam aj pluca,tie chrupky,usi,paprcky,chvost,vnutornosti,...
Pon 01.10.2012 15:28
Ja kupujem bravcove hlavy dost casto. Raz som to kupil lebo nic ine v dobrej cene nemali a bol som milo prekvapeny. Je na nich strasne vela masa ( tak cca 30% urcite, hlavne na licach - co je mimochodom samo o sebe dost drahy kus masa, kedze je to velmi dobre prekrvene, casto pouzivane svalstvo :P )
Taktiez vela chrupaviek, sliach a podobnych fajnoviek pre chlpacov ( usi ani nehovorim :P ). Zuby odstranujem predtym nez davam mrazit porcie - ci uz sekerkou, alebo sekacikom na maso.
Taktiez davam bravcove nozky, aj ked na nich takmer maso nieje, ale zasa je tam koza, slachy, kosti a hafani sa po nich idu potrhat.
Kupujem tiez bravcove kosti z kolena - zhruba 20-30 centimetrove kusky s velkymi, makkymi klbm.
Sob 19.01.2013 18:28
Kúpila som bravčovú slaninu (viac masa ako šmaľcu) a bojím sa to dať surové. Ako dlho by som to mala variť, aby to usmrtilo vírus? Stačí 10 min. varu?
Sob 19.01.2013 18:47
A kde si to kúpila?
Sob 19.01.2013 18:54
v Careffoure, či ako sa to píše, ja viem, že by tam vírus nemal byť, ale ja si nemožem pomocť, lepilo by mi, dať to len tak.
Je to surová slanina na vypekanie, aby sme sa zle nepochopili.
Sob 19.01.2013 19:08
Tak ja neviem, ja dávam bravčové surové. Aj z Tesca aj z mäsiarstva.
Inak varená slanina bude podľa mňa hnusná
Aspoň to znie podivne...
Sob 19.01.2013 19:23
Oni to len predávajú pod týmto bojovým názvom, sú to odrezky povodne kúpené na vypekanie, ale z cca 5 kg boli 3 kg čistého masa, tak chcem zvyšok použiť na zvýšenie kalorickej hodnoty jedla. Ostalo mi cca 2 kg, chcem to pridávať po cca 0,2-0,3 kg, aby sa mi nepo
. Len nie surové, no. Ale varená ...... Je to divné
.
Sob 19.01.2013 19:29
Davam aj surovu bravcovinu, akurat polskej sa snazim vyhybat. Ale aj tak je to jedno, lebo sa spytam na povod masa a casto povedia, ze zabite bolo na Slovensku
Sob 19.01.2013 19:31
Ja sa tescovej bojim, ale od masiara davam bezne. V carrefoure nemaju napisanu krajinu povodu na obale?
Sob 19.01.2013 19:34
Veď práve, vystopovať povod je v súčasnosti dosť problematické, kým nezavedú aj pri bravčovine systém ako u HD, tak nie je šanca.
pigie, musím pozrieť, ale aj tak, v podstate píšu, kde bolo zabité, takže
.
Sob 19.01.2013 19:49
Pigie, ja davam aj teskovu, na boku na stene maju dodavatelov, vacsina masa je z AT a Slovenska. Ale fakt moze clovek hadat, ci je to zitie alebo zabitie. Na balenom mase je vsade Polsko, to nekupujem ani sebe.
A tu u malych masiarov mame vsetko polske, inak by sa neuzivili. A PL je blizko..
Sob 19.01.2013 19:57
No, fľochla som na obal, nie je na tom krajina povodu, na kóde je 2124..... (to bude nejaký ich interný) a pozrieť sa na predajni na povod mi nenapadlo. Oni robia rozrábku, aspoň myslím.
Sob 19.01.2013 20:49
každé mäso (a produkty živočíšneho pôvodu) by malo byť označené oválnou identifikačnou značkou, na ktorej je krajina pôvodu, nie? a nie krajina zabitia, či?
u mäsiara, teda pri nebalenom mäse to musia mať niekde v papieroch, že odkial je. aj ked ja som sa to pýtala raz a pozerali na mna ako na zjavenie, že čo to od nich chcem
Powered by phpBB © phpBB Group.
phpBB Mobile / SEO by Artodia.