"Jiné studie, prováděné v chladnejším prostředí (obvykle pod 4°C), prokázaly dlouhou dobu přežívání viru; pokud ovšem dochádzí ke kolísaní teploty, je virus nestabilní, i když jsou nižší než 0°C." zdroj: Barbara E. Straw a kol.: Choroby ošípaných.
už ani na knihy sa človek nemôže spoľahnúť. a to v prvej som nenašla nič lepšie ako toto, tam pod 4°C ani nešli
EDIT: "Je relatívne termostabilný. Pri teplote 56°C sa inaktivuje za 30 minút, pri 80°C za 8 minút. Voči nízkym teplotám je vírus naopak citlivejší. Hlavne teploty -10°C až -20°C sú pre vírus kritické. Po jednorazovom zmrazení v rozmedzí týchto teplôt a rozmrazení, stráca vírus svoju infekciozitu veľmi rýchle." zdroj: Gabriel Kováč a kol., Choroby hovädzieho dobytka.
EDIT2: posledná kniha čo mám. "V mase uchovávaném při teplotě +4°C až -20°C zůstává virus aktivní po dobu 5 až 7 měsíců." zdroj: Miroslav Svoboda, Nemoci psa a kočky.