Lucy: aby sa ti z toho ne My sme teraz zohnali plucka a hrtany za symbolicku cenu, takze skrmujeme to, ale nema po tom Sunny celkom idealne Dalej teraz velmi ficime na hov. odrezkoch a kostiach a bravcovych rebrach, lebo sused robil zabijacku. Co sa tyka priloh, teraz v zime jej varim taky maglajz- osmahnem na nejakom oleji cesnak, pridam zeleninu, byliny, ryzu, cestoviny a uvarim toho za hrniec. Dam to do chladu a ma to napar dni, uz len prihodim cerstvu zeleninu, masko a mam vystarane.
Ahoj, nečítal som všetky príspevky tak neviem či to niekto už objavil, ale.... Pri mojich potulkoch po webe a hľadaní informácií ohľadne BARF som objavil nasledovnú tabuľku. Je to síce v nemčine, ale je to taký pomocník hlavne pre nás začiatočníkov. Pri zadaní váhy psa a kategórie - šteňa do 25týždňov, dospelý pes bez záťaže.... vám to vyráta doporučenú dennú resp. týždennú dávku jednotlivých zložiek BARF. Dúfam, že pomôže http://www.das-boxerforum.de/barf-rechner.php
tie cestoviny s lososom vyzeraju chutne, by som si aj ja dala
Nazory vyjadrene v prispevkoch vychadzaju z mojich skusenosti s vlastnymi psami a zo studia literatury. Nemam zlozene ziadne skusky. Som uplny laik. Kazda rada je bez zaruky a pouzitie na vlastne riziko. Ak mate pochybnosti, vyhladajte odbornu pomoc.
Ani banán by som nedávala každý deň, nemyslím, že je to pre šteniatko vhodná strava, je príliš sladký a šteňa sa môže stať vyberavé. Keď, tak koliesko, dve.
Piškótka je maškrta, nemá žiadnu výživnú hodnotu ani pre deti, a teda ani pre šteňatá (obsahuje síce nejaké bielkoviny aj komplexné sacharidy, ale to sa dá podať omnoho vhodnejšími spôsobmi, a bez cukru a bielej múky). Je vhodná ako zdroj rýchlych sacharidov alebo na pribratie... Určite nie ako samostatné jedlo.
Arosko mával kedysi roztlačené/nastrúhné ovocie (pár koliesok banánu, jablko, mrkva, čerešne, čo dom dal + hrudkovitý tvaroh). Mal to iba takú mňamku raz za mesiac povedzme. Všetci mu to kradli .