Stránka 2 z 3

Re: Bravcove koze

PoslaťNapísal: Štv 10.07.2008 13:44
od Bona
Presne tak ten kolagen je strašne dobrý na kľby sa som dával mojej vyžle ked mal problém s kľbom.Ale som mu varila želatinu zo sačka (to nam poradil vet.) :ahoj:

Re: Bravcove koze

PoslaťNapísal: Uto 24.02.2009 19:27
od shirae
Ja som dala okusovat surove bravcove koze, chutilo. Zjedli. Len neviem ci aj zo surovych vyuziju ten kolagen, nechce sa mi to totiz varit...

Re: Bravcove koze

PoslaťNapísal: Uto 24.02.2009 19:31
od Amaguk
tak toto je otazka, ktora dlhodobo zaujima aj mna a zatial som nenasla na nu odpoved :nwm:

Re: Bravcove koze

PoslaťNapísal: Str 25.02.2009 9:24
od Tobin
No ja davam br. aj kuracie koze surove v dobrej viere, ze ten kolagen v nich vyuzije... Su nejake opodstatnene pochybnosti o jeho vyuzitelnosti v surovom stave? Ved ten kolagen v nich je, varenim sa iba uvolni a oddeli... Ci? Tak nwm...

Re: Bravcove koze

PoslaťNapísal: Str 25.02.2009 9:46
od Amaguk
to prave nwm, ci tym varenim sa aj nestava lepsie vyuzitelnym :nwm:

Re: Bravcove koze

PoslaťNapísal: Str 25.02.2009 9:50
od pigie
Kolagen (ako aj ine bielkoviny) sa vriacou vodou meni na zelatinu a ich zlozenie, resp struktura nie je ta ista... Ktore z toho je vsak lepsie vyuzitelne neviem...

Re: Bravcove koze

PoslaťNapísal: Str 25.02.2009 10:43
od Tobin
Marcooooooooo!!!

Re: Bravcove koze

PoslaťNapísal: Str 25.02.2009 10:44
od Amaguk
:haha: :sos: :sos: :sos:

Re: Bravcove koze

PoslaťNapísal: Str 25.02.2009 11:01
od Tobin
Skusam hladat, zatial mam iba indiciu:
"Kolagén Je väzivový glykoproteín, je hlavnou súčasťou tkanivového spojiva. Dodáva pokožke pevnosť a elasticitu. "
http://vitaminy.alteon.sk/encyklopedia/
Takze vlastne by sa mal v tej kozi nachadzat. Varenim koze sa ziskava pre ludsku potrebu. Z toho moze vyplyvat, ze v surovej kozi by mal byt tiez OK. Ale ako hovorim, je to iba indicia...

Re: Bravcove koze

PoslaťNapísal: Str 25.02.2009 11:07
od pigie
Ja si stale myslim, ze kolagen je proste prirodna forma, zelatina, prejdute varom, je nieco uplne ine.

Na toto som natrafila:
http://www.colway.cz/kolagen/kolagen.asp

A tiez
Je to bílkovina, která tvoří přibližně 33% bílkovin v lidském těle, v kůži tvoří podíl až 75 %.

Re: Bravcove koze

PoslaťNapísal: Str 25.02.2009 11:32
od Tobin
"Přirodní kolagen si totiž zachovává dokonce i po uložení v nádobě ze skla strukturu trojité šroubovice - helisy, která je typická pouze pro bílkoviny živých organismů". Prirodny kolagen! Zachovava si! To skor myslim naznacuje, ze je problem so zachovanim povodnej formuly po jeho vytazeni, ako o jeho zmenu teplom. A pre ludi sa inac ani neda, neviem si predstavit, ze by sa nejaka stara baba natierala proti vraskam rybacou abo svinskou kozou :joint:
Ale to su furt len dohady - MARCOOOOOO!!!!
EDIT "Tento výrobek nemá nic společného s dosud v implantologii a kosmetologii používanými hydrolyzáty hovězích kolagenových vláken. Nemá tedy nic společného s kolagenem - „z peptidové mrtvoly". Je to živá bílkovina, revoluční objev!" Takze vyvareny kolagen je podla toho mrtva bielkovina - hydrolyzat kolagenovych vlakien, nie velmi ucinny...

Re: Bravcove koze

PoslaťNapísal: Str 25.02.2009 11:35
od pigie
Ja myslim, ze s teplotou to tiez ma co do cienenia, teraz sa bavime o tom konkretnom pripravku, ale:
Jsou pro kolagen zásadní věcí. Biologicky aktivní rybí kolagen je zatížen jistým omezením. Teplotním ohraničením. Je třeba jej uchovávat při teplotě od 5 do současných 28°C. Při teplotách nižších než 5°C a vyšších než 28°C totiž ztrácí svoji gelovou konzistenci a tím i bioaktivní účinky. Stává se to v následku rozpadu bílkovinné struktury (šroubovice) na pouhou směs aminokyselin.

Re: Bravcove koze

PoslaťNapísal: Str 25.02.2009 11:37
od Amaguk
Tobin, myslis, ze Marco bude viediet (a ze cita aj tieto temy?) :no:

Re: Bravcove koze

PoslaťNapísal: Str 25.02.2009 11:41
od Tobin
Ved ano. Presne preto si myslim, ze 100o varu tu original uzitocnu zlozku poskodzuje, uvari sa, umrtvi. A preto sa pre ludi vyraba selijakymi zlozitymi technologickymi procesmi - tazko niekto bude zuzlat zurove koze :heh: - aby bielkovina ostala ziva
Offtopic: Ak Marco necita, dostane SS. Ci bude vediet nwm, mohol by, zdalo sa mi, ze v tychto veciach sa dost orientuje (hoci o traveni, axa pamatas, sa nam nevyjadril :no: )

Re: Bravcove koze

PoslaťNapísal: Str 25.02.2009 11:43
od pigie
Tak tak :yes: Ale ktora je lepsie vyuzitelna pri prechode traviacim traktom? Tak znela otazka. Ze sa to varom nici, som vedela uz predtym :lol: