Switch to full style
Sem píšte všetko ohľadne varenej stravy.
Odoslať odpoveď

tepelne upravene ryby

Uto 31.01.2012 18:53

zdravim,
kupili sme od FALCA morske ryby cele (balenie po kile/6ks v baleni). doteraz vsetko velmi chutilo (maso, losos, vemeno), ale toto bol asi zasah vedla, pesanda to nechce, rano nic a ked to dostala navecer, zozrala len hlavy. manzel vravel, ze ma pocit, ze to vonia ako udene, aj konzistencia masa je dost maka.
tak ma napadlo, ze ako som ju ""donutila" zrat kura (najskor pecene maso, potom surove), tak chcem skusit aj tu rybu upiect. viem ale, ze kosti mozno zrat len surove. ma niekto skusenosti s takymi malymi rybkami (je ich tak 6-10/kg)?
mozem to len upiect a dat jej aj s kostami, hlavou, plutvami? (vykostovat to veru nebudem).
inak by som to asi pomlela/rozmixovala a upiekla z toho keksy.

adri

Re: tepelne upravene ryby

Str 01.02.2012 13:33

ak vonia ako udene, nie je aj nasolene? potom do koša, inak male ryby -mozno aj mixer a je po kostiach..

Re: tepelne upravene ryby

Str 01.02.2012 16:29

nie, slane nie su ...oni isto nie su ani udene, mozno je to nejaky druh "rybus udenalis" :smile:
s rozmixovanim nevidim problem, ale citala som, ze varom/pecenim aj rybacie kosti tvrdnu, ale ked su to take male rybicky, snad by stacilo vytiahnut chrbticu .... preto sa pytam, ci ma niekto osobnu skusenost s krmenim tepelne upravenych (ale nevykostenych) ryb.

Re: tepelne upravene ryby

Str 01.02.2012 16:42

Jo, ja, včera som chalanom piekla pstruha, bo milostiví odmietli zožrať surového.. hodila som ho na kvapku oleja asi na čojaviem, 20 sekúnd? panvica bola rozpálená, mäso sa zvonka upieklo, ale keď som ho otvorila, zvnútra bola chrbtica taká krvavá a mäkká. Skontrolovala som tenké kosti, na omak pohoda, mäkké, psy ich zožrali tiež bez problémov.
Pred časom som im takto chcela spríjemniť lososa, ale tam sa to nepodarilo, o pár sekúnd som to prešvihla a upiekli sa aj kosti, no psy ich aj tak nechceli, nechali ich v miske, vykostili rybu ako mačka v rozprávke :lol: .
V každom prípade rýchlo pečené rybky podať aj s prílohou, prípadne ich nasekať a pomiešať ešte s kadečím, aby sa pes nedrhol kostičkami.

Re: tepelne upravene ryby

Ned 19.02.2012 23:55

ja tak zvyknem osmahnut pangasa - inak mi ho nezje :yes: ostatne rybky surove :smile:

Re: tepelne upravene ryby

Pon 20.02.2012 2:24

že pstruha. mňaaaam. :lol:
toho mám ja tak raz za mesiac.
Odoslať odpoveď