Border-cori píše:Ved to
ze myslim ze to je dost zasadny rozdiel. Ale nech
ludia by ho predsa nejedli keby to bolo take zle ako so splesnetym chlebom
http://www.svetjedla.sk/clanok.php?id=379Niektorí ich nenávidia, druhí sa im snažia prísť na chuť a my ostatní ďakujeme pastierom, ktorí kedysi dávno zabudli svoju desiatu v jaskyni.
Povesť o pastierovi, ktorý v jaskyni zabudol desiatu, chlieb s čerstvým ovčím syrom, sa rozpráva vo francúzskom Rogueforte. Čerstvý syr sa premenil na lahodnú pochúťku vďaka pliesni Penicillium z miestnych jaskýň. I keď najslávnejší syr s modrou plesňou dostal meno podľa miesta vzniku a pokiaľ zreje v miestnych vápencových jaskyniach, plieseň sa dnes už kultivuje v laboratóriách.
tak kde je ten zasadny rozdiel?