Doprava zdarma na Barfer.sk MATTPHOTO fotograf Večerné venčenie na Hafshope

Recepty pre havinkov

Podeľte sa snami o Vaše recepty.

Recepty pre havinkov

Poslaťod amaris1 » Str 15.08.2007 17:47

Ahojte, poradte nejake dobre receptiky pre havinov, nieco lacne, nenarocne, vyzivne a chutne :-)))
amaris1
Okoloidúci
 
Príspevky: 7

Barfer.sk

Poslaťod MisheliQ » Str 29.08.2007 12:11

odporúčaná literatúra:
Jaroslav Weigel
Malá psia kuchárka

pre dospelých psov, malých stredných a o chlp väčších
(od 2 do 22 kg)

Echo servis
Caesarik (14 r), Fergie (9 r), Aron (4 r)
MisheliQ
Multišampión
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 7479

Poslaťod Bendy » Str 29.08.2007 21:16

Chod k masiarovi a kup odrezky z masa. Niekedy mozes kupit velmi dobre masko :smile: . To pomel, alebo kup uz pomlete. Sprav take fasirky a daj ich do mrazaku v specialnych sackoch pre zmrazovanie, kazdy den jeden vyber a napriklad ak varite ryzu, tak odloz kus ryze pre hafa, alebo cestoviny, do hotoveho zradla pridas, co prave mas, napriklad cerstvy kuraci vyvar, neochuteny varenu mrkvicku, hrasok, por, alebo trochu jogurtu, lyz. olivoveho oleja atd. fantazii sa medze nekladu, nesol a nekoren :no:
Naučili sme sa lietať v povetrí ako vtáky, potápať pod vodou ako ryby. Zostáva len jediné. Naučiť sa žiť na Zemi ako ľudia.
G. B. Shaw
Bendy
Junior
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 423
Bydlisko: Bratislava

Poslaťod Dasty » Pia 31.08.2007 8:09

Tu je par receptov kt. som nasla na jednom fore......neviem kto je autor a co su to za zazraky mozno pomozu :no:

//Tieto recepty su prelozene z nemeckeho jazyka, autorkou prekladu je uzivatelka Leiluska, a tymto chce upozornit, ze v preklade mohlo (ale nemuselo) dojst k chybam a aby tuto moznost brali ostatni uzivatelia do uvahy.
M.


Sušené mäso po domácky

Prísady:
cca. 1kg chudého mäsa (morčacina, kuracina,...)
kvalitný papier na pečenie
vééééľa času

Postup:
Maso nakrájame na malé, približne 1 cm veľké kocky. Tuk odrežieme. Kocky natesno uložíme vedľa seba na plech a nezabudneme na papier na pečenie. Prvý plech pečieme v nepredhriatej trúbe na 150 stupňoch približne 1-15 hodiny, aby sa zničili baktérie (salmonela...) Potom znížime teplotu na 100 stupňov a medzi dvierka trúby dáme napríklad hrubú drevenú lyžicu, aby zostali pootvorené, tak môže vlko lepšie unikať. Keď sa po 2,5-3 hodinách veľkosť mäsa znemší vyberieme plech (ak máme ešte jeden plech zopakujeme ten istý proces aj s ním). Potom všetko mäso zhrnieme na jeden plech, môžeme ho dať aj na nový papier na pečenie a pri 100 stupňoch necháme znova sušiť. Keď je mäso aj zvnútra tvrdé, vyberieme plech a necháme ho sušiť ďalších 24 hodín na vzduchu, najlepšie ho niečím prikryť (hmyz,...) Mäso skladujeme vzduchotesne a na suchom mieste. Vydrží takto približne rok. Z 1kg mäsa vyrobíme približne 300g sušeného mäsa. Pri pečení môžeme dať do trúby naraz aj viac plechov, ušetríme čas, ale treba plechy striedať, aby bolo mäso presušené rovnako



Cesnakovo kukuričné keksíky

Prísady:
650g chudého morčacieho mäsa
300g mrkvy
150g zemiakového škrobu
150g - 200g kukuričnej múky
50g cesnakového prášku
2 vajíčka
1 PL olivového oleja

Postup:
Mäso rozomelieme na jemno, mrkvu očistíme a najemno pokrájame a obe dokopy zmiešame so zvyšnými prísadami a vytvoríme cesto. Cesto dáme do fólie, alebo prikryjeme utierkou a necháme v chladničke cez noc. Cesto opatrne rozvaľkáme (je drobivé) na približne 1,5 cm hrubý plát. Ten rozrežeme podľa veľkosti psa na rovnaké kúsky. Plátky dáme na dobre vymastený plech blízko seba a pečieme na 250 stupňoch, kým nie sú zlatohnedé, potom znížime teplotu na 75 stupňov. Dvierka trúby necháme pootvorené (použijeme hrubú drevenú lyžicu alebo niečo podobné) a pečieme ďalej (približne 6hodín) kým nie sú tvrdé. Potom sa musia približne 24 hodín sušiť na vzduchu. Skladujeme ich vzduchotesne a na suchom mieste. Vydržia približne rok. Časť múky môžeme nahradiť ražnou múkou...



Keksíky na vyčistenie zubov

Prísady:
150 g pšeničnej múky
150 g múka 550
75 g pšeničné klíčky (a ďalšie na to, aby sme v nich keksíky obalili)
40 g netučného sušeného mlieka
250 ml vody so slepačím bujónom
3 PL oleja
2 PL nasekanej vňaťky
1/2 ČL soli

Postup:
Predhrejeme si trúbu na 200 stupňov a naolejujeme plech. Múky zmiešame s klíčkami a soľou, bujón samostatne premiešame s olejom a postupne tieto dve zmesy dokonale premiešame. Cesto má byť jemné. Kúsky vyváľame v klíčkoch a uložíme s trochou odstupu na plech. Pečieme 15-20 minút kým sa neprepečú, potom trúbu vypneme a necháme v nej keksíky pár hodín vysušiť. Z cesta vyde asi 20 kúskov a skladujeme ich v chladničke.



Pečienkové keksíky

Prísady:
500 g pečienky
1½ hrnčeka celozrnej múky
1 hrnček kukuričnej múky alebo šrotu
1 vajíčko
¼ ČL soli
1 PL pivovarských kvasníc

Postup:
Najprv rozmixujeme pečienku, pridáme zvyšné ingrediencie, zmes roztrieme na papierom na pečenie vystlaný plech na hrúbku asi 1 cm. Mokrým nožom spravíme pár zárezov aby sa kúsky ľahšie od seba delili. Keksíky pečieme pri 200 stupňoch 25 minút. Vo vypnutej trúbe ich necháme vyscchnúť. Kúsky rozdelíme a dáme do sáčku zamraziť. (potrebné množstvo si vyberieme a keksíky sa nelepia lebo sú dobre vysušené. Vydržia aj v chladničke).


Zelené psie keksíky

Prísady:
1 PL margarínu
1 PL celozrnej múky
2 vajíčka
celozrné ovsené ločky
2 PL nadrobno posekanej petržlenovej vňaťky

Postup:
Margarín a múku zmiešame s vajíčkami, pridáme bylinky a pridáme toľko vločiek aby vzniklo roznomerné cesto. Uložíme ich na papier na pečenie na plech. Vytvarujeme lyžicou kôpky, ktoré jemne pritlačíme. Pečieme na strednej priečke pri 180 stupňochasi 15 minút. Potom keksíky otočíme a pečieme znova pár minút, kým nie sú suché.



Plnená „kosť“

Prísady a postup:
Zmiešame 400 g celozrnej múky s 1 ČL kvasníc. Primiešame 300 ml vlažnej vody a vypracuejme cesto a necháme ho odpočívať vo vandlíku.
Po dvoch hodinách cesto znova vypracujeme. Vytvarujeme veľké kosti. Znova necháme odpočívať hodinu. Trúbu predhrejeme na 220 stupňov a dáme do nej plech s vodou alebo ohňovzdornú misku s vodou. modellieren. Kosti pečieme na najspodnejšej priečke 20 minút. Teplotu znížime na 180 stupňov a 45-60 minút dopečieme. Kosti vyberieme, prekrojíme po dĺžke na polovice a vnútro vydlabeme, pokým sú ešte teplé. Vydlabanou stranou uložíme kosti na rovnú plochu a zaťažíme drevenou doskou a hrncom, lebo inak by sa pri sušení ohli. Vychladnutú kosť naplníme ľubovoľnou psou pochúťkou a tú prikryjeme druhou polkou kosti.



Psie keksíky s tvarohom

Prísady:
150 g tvarohu
6 PL mlieka
6 PL rastliného oleja
1 bielko
200 g mletých vločiek

Postup:
Vymiesime z prísad cesto a vyformujeme guličky. Pečieme na plechu cca 30 minút pri 200 stupňoch. Ako príchuť môžeme voliť syr, med, slaninu, šunku, klobásu,...



Keksíky s bylinkami
Prísady:
9 hrnčekov celozrnej múky
1 hrnček droždia
1 PL soli
1 PL cesnaku
1 PL byliniek

Postup:
(ak chcete, je možné nahradiť 2 hrnčeky múky 1 hrnčekom nasekaných orieškov alebo semiačok a 1 hrnčekom ovsenej múky) Zmiešame suché prísady a pridáme približne 3 hrnčeky vody. Vymiesime na cesto, ktoré vyvaľkáme. Cesto má byť hrubé asi 4 mm. Vykrojíme alebo vyrežieme formu a pečieme 10-15 minút pri 180 stupňoch. Keksíky je dobré nechať cez noc v trúbe alebo aspoň 8 hodín, aby dobre preschli.

Keksíky s medom

Prísady:
150 g pšeničnej múky
200 g ovených vločiek
2 PL medu
1 ČL polievky zo slepačieho bujónu
2 vajíčka
150 ml mlieka

Postup:
Všetko zmiešame do rovnomerného cesta a vymodelujeme postavičky alebo placky. Uložíme ich na vymastený plech alebo použijeme papier na pečenie. Pečieme v predhriatej trúbe približne 10-15 minút pri 220 stupňoch. Skladujeme v látkovom vrecku aby zostali chrumkavé. Trocha nasekaných byliniek urobí keksíky zdravšími.




Super zdravé psie keksíky

Prísady:
2-3 kg ražnej múky
2 kg pšeničnej múky
cca. 100-150 g sójového granulátu
cca. 100-150 g sójových vločiek
500 g špaldových semiačok
300 g pohánky
pšeničné otruby
cca. 250 g sézamu
cca. 100-150 g ľanových semiačok
cca. 100-150 g slnečnicových semiačok
cca. 100-150 g tekvicových semiačok
kvasnice
3-4 PL jodidovanej morskej soli
cca. 150-200 ml olivového oleja
voda

Ďalšie možné prísady:
Sójové kocky
všetky možné druhy celozrných vločiek
sézamová pasta s alebo bez soli
bylinková zmes

Prísady sú z časti už solené, preto sa odporúča nepoužívať už ďalšiu soľ. Množstvá semiačok si môžeme podľa uváženia zmeniť ako chceme. Prísady bez udaného množstva pridávame od oka a podľa uváženia, ale nepridávame veľa sóji, pretože robí cesto príliš jemným.

Postup:
Semiačka necháme poriadne zmäknúť v horúcej vode. Všetky prísady zmiešame do rovnomerného cesta, ktoré sa nelepí a je primerane suché. Vymodelujeme, asi ako päsť veľké chlebíky (približne 3cm priemer), pritom si stále múčime ruky. Položíme blízko seba na plech vyložený papierom na pečenie. Pri 180 stupňoch pečieme hodinu. Necháme dobre vychladnúť (najlepšie cez noc v pootvorenej trúbe). Potom znova rovnako pečieme. Keď sú chlebíky aj po vychladnutí mäkké, musia sa znova piecť. Až keď sú riadne vychladnuté a tvrdé sú hotové. Treba však dávať pozor na teplotu pri pečení, aby sa nespálili. Teda môžeme teplotu alebo polohu plechu meniť. Chlebíky po poriadnom vychladnutí (najlepšie 1-2 dni) skladujeme na suchom mieste, dobre uzatvorené, vydržia veľmi dlho čerstvé. Cesto vystačí na približne 80-90 chlebíkov. Samozrejme môže sa piecť menšie množstvo, pri tom samozrejme treba uvážlivo meniť množstvo prísad. Jeden chlebík výjde potom oveľa lacnejšie ako kupovaný v obchode a viete presne, čo v ňom je.

Psie keksíky s mrkvou
Prísady:
770 g múky
335 g ovesných vločiek
1 PL. Sušeného prášku alebo čerstvého nadrobno nakrájaného cesnaku
1 PL. Sušenej alebo 25g čerstve vňaťky
1/2 č.l. soli
2 PL. Kalziumkarbonátu
1 malá mrkva
55 ml rastlinný olej

Postup:
Suché prísady zmiešame. Pridáe olej, mrkvu a približne 3 hrnčeky vody. Cesto vypracujeme, vyvaľkéme a vykrojíme formičkami. Pri 180 stupňoch približne 10-15 minút pečieme. Teplotu znížime na 70 stupňov a keksíy necháme v trúbe kým nestvrdnú a nie sú chrumkavé (4-6hodín).
Obrázok :)
Dasty
Snoopy
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 168
Bydlisko: V psej búde

Poslaťod Aris » Štv 06.09.2007 18:37

My napriklad kupime ve mäsiarstve kuracie chrbty za 11sk kg.Odstranime kosti a pripravime na akykolvek sposob s ryzou,cestovinami,vlockami.Nesmieme zabudnut na zeleninu. Bastia o ako blazni.
Všichni se můžou přetrhnout, aby zachránili Hitlerův mozek, ale když ho člověk voperuje žraloku lidožravému, tak to najednou zašel příliš daleko!
Pazuzu, you ungrateful gargoyle!
Aris
Šampión
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 2509
Bydlisko: Omicron Persei 8

Poslaťod Bendy » Štv 06.09.2007 23:22

Fuch to je robotka, odstranit kosti z chrbtov :heh:
Naučili sme sa lietať v povetrí ako vtáky, potápať pod vodou ako ryby. Zostáva len jediné. Naučiť sa žiť na Zemi ako ľudia.
G. B. Shaw
Bendy
Junior
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 423
Bydlisko: Bratislava

Poslaťod Ulfheiðr » Pia 07.09.2007 9:32

no tohej a kolko gramov masa priblizne vyda jeden chrbat?
“The scuba diver dives to look around. The freediver dives to look inside.
Ulfheiðr
Multišampión
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 6115
Bydlisko: riečny kilometer 1852

Poslaťod Aris » Pia 07.09.2007 18:15

No robota to teba je ale ved co by som pre nich neurobila a gramov je asi 25 ale ja mam jazvecika a maleho krizenca a jazvecik maso moc nema rad ked mu to dame ma to tam riadne dlho radsej uprednosti ovocie a krizencovi je jeden chrbat,ovsene vlocky a zelenina tak akurat a k tomu dostane neskor este granule a my to robime tak, ze maso ide psom a s kosti si my robime polievku a este ked nam to nejde moc dobre odkostit tak im este to maso co tak ostalo oberiem. Dakedy im kupujem aj konzervy ale to im nechuti.
Všichni se můžou přetrhnout, aby zachránili Hitlerův mozek, ale když ho člověk voperuje žraloku lidožravému, tak to najednou zašel příliš daleko!
Pazuzu, you ungrateful gargoyle!
Aris
Šampión
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 2509
Bydlisko: Omicron Persei 8

Poslaťod Aris » Pia 07.09.2007 18:28

A este som zabudla rozmyslam nad tym ze asi zacnem kupovat kacacie chrbty a nebudem ich musiet odkostovat a kazdemu idu dva.
Všichni se můžou přetrhnout, aby zachránili Hitlerův mozek, ale když ho člověk voperuje žraloku lidožravému, tak to najednou zašel příliš daleko!
Pazuzu, you ungrateful gargoyle!
Aris
Šampión
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 2509
Bydlisko: Omicron Persei 8

Poslaťod katarina » Ned 07.10.2007 12:05

mnozstvo zloziek uvadzane pre psa strednej hmotnosti - 15kg:
1.) Jeden rýchly, lacny, univerzálny
300g salamy Rexo (slovensky vyrobca za prijatelne ceny) 40g ryze, 40g cestovin (kolienka), hrsť mladej nasekanej zihlavy alebo 20g mrazenej zeleninovej zmesi, vitaminovy pripravok (napr. Roboran)
Ak pouzijeme mrazenu zeleninu, na uvod ju podusime. Zalejeme vriacou vodou, pridame ryzu. Po 15 minutach prisypeme cestoviny. Ked su uvarene, vypneme sporak, vhodime nasekanu zihlavu a pridame salamu Rexo, ktora vo vriacej vode rozpusti tuk a uvolni sa. Vsetko riadne zamiesame. Zaverom mozeme pridat vitaminovy prostriedok podla davkovania na obale alebo po porade s veterinarnym lekarom.



Zdroj: Zivot so psom cislo 9
katarina
Junior
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 376
Bydlisko: Dechtice / Brno

Poslaťod Bendy » Ned 07.10.2007 23:19

Kacacie kosti su pre psa priostre, tak pozor... :ua:
Naučili sme sa lietať v povetrí ako vtáky, potápať pod vodou ako ryby. Zostáva len jediné. Naučiť sa žiť na Zemi ako ľudia.
G. B. Shaw
Bendy
Junior
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 423
Bydlisko: Bratislava

Poslaťod Aris » Sob 27.10.2007 18:55

teraz som prisla na novy sposob.Uvarim tie chrbty vo vode a potom z nich oberiem masko.zacinam uvazovat aj nad tymi chrupavkami a pondelok alebo kedy skocim kupit Rexa(salam)
Všichni se můžou přetrhnout, aby zachránili Hitlerův mozek, ale když ho člověk voperuje žraloku lidožravému, tak to najednou zašel příliš daleko!
Pazuzu, you ungrateful gargoyle!
Aris
Šampión
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 2509
Bydlisko: Omicron Persei 8

Poslaťod Amaguk » Sob 27.10.2007 20:24

ja davam chrbty surove - aj dnes si dal 2 a a k tomu 2 kridla, a vybavene... :cool:
"You must be the change you wish to see in the world." Mahatma Gandhi

"I've seen a look in dogs' eyes, a quickly vanishing look of amazed contempt, and I am convinced that dogs think humans are nuts." John Steinbeck
Amaguk
V.I.P.
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 12204
Bydlisko: Karpaty

Poslaťod Ulfheiðr » Ned 28.10.2007 7:22

cize v chrbtoch niesu kosti ktore mu mozu ublizit. su tam take dve velke plackate, tie mu mozem kludne nat? aj stavce? ale rebra asi nie, ze.
Ulfheiðr
Multišampión
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 6115
Bydlisko: riečny kilometer 1852

Poslaťod Amaguk » Ned 28.10.2007 10:59

Úlfheidr píše:cize v chrbtoch niesu kosti ktore mu mozu ublizit. su tam take dve velke plackate, tie mu mozem kludne nat? aj stavce? ale rebra asi nie, ze.

chrbty su v pohode. ja mu davam trupy v celku aj s rebrami - ale surove.
(hoci- nejakemu mensiemu pesovi by som asi tie rebra nedavala)
"You must be the change you wish to see in the world." Mahatma Gandhi

"I've seen a look in dogs' eyes, a quickly vanishing look of amazed contempt, and I am convinced that dogs think humans are nuts." John Steinbeck
Amaguk
V.I.P.
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 12204
Bydlisko: Karpaty

Ďalší

Späť na Recepty