Doprava zdarma na Barfer.sk MATTPHOTO fotograf Večerné venčenie na Hafshope

Bagely

Podeľte sa snami o Vaše recepty.

Bagely

Poslaťod Evka_Borko » Pia 01.02.2013 14:36

Ahojky :smile: Mám jednu knížku kde mám kopu receptov pre psov tak som si vybrala jeden ktorý môjmu miláčikovi veľmi chutil a napíšem vám ho tu :smile:

Potrebujeme -
• 50g mrazeného sekaného špenátu
• 140g celozrnnej pšeničnej múky
• 60g ovsených vločiek
• 40g strúhanej mozzarelly
• 1 polievkovú lyžicu nesladeného jablkového pyré

Plus -
• celozrnná pšeničná múka na valček
• formičky (napr. s ktorými robíme linecké kolieska)

Na 1 plech -
• 20min příprava / 25 - 30 min. pečenia

Postup -
• Vyhrejte rúru na 180 stupňov (teplovzdušná rúra na 160 stupňov). Plech vyložte papierom na pečenie. Nechajte rozmraziť špenát.

• Medzi tým vo veľkej miske zmiešajte celozrnnú múku, ovsené vločky, špenát, mozzarellu a jablkové pyré. Miešajte asi 1 minútu, potom pridajte 45ml vody a miešajte ďalšie 4 minúty, kým sa cesto neprestane lepiť k mise.

• Cesto vyklopte na na pomúčenú dosku a prepracujte rukami, kým sa úplne neprestane lepiť. Potom ho rozvaľkajte na silu asi 4mm a vidličkou niekoľko krát prepichnite. Vykrojte tvary a preneste ich na plech. Vykrojené stredy môžte dať na plech tiež, alebo ich sformovať do gule a znova ich rozvaľkať.

• Plech vložte do stredu rúry a pečte asi 25 až 30 minút, kým balegy mierne nezhnednú a pri stlačení prstom už nie sú mäkké. Potom ich nechajte vychladnúť.

BONUS -
• Balegy s pomazánkou : Pri zvláštnej príležitosti môžte bagel potrieť 1 lyžičkou čerstvého syru a ozdobiť nahrubo nastrúhanou mrkvou. Môžte tiež narezať plátok jablka a položiť ho na bagel potrený čerstvým syrom.

Dúfam že bude vašim miláčikom chutiť :smile: :hi:
Obrázok
Evka_Borko
Nováčik
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 35

Barfer.sk

Späť na Recepty