Ahoj, dnes som úspešne narobila várku domácich pamlskov na sladko. Kedže moja fúzaňa miluje med a veci s tým spojené, tak som ho použila ako jednu z ingrediencií. Zdalo by sa, že je to upravený recept ako na začiatku témy od Angie.
Pre tých, čo by to chceli vyskúšať ale nevedia ako to má/nemá vyzerať celú prípravu som zfotodokumentovala.
Potrebujeme:
6 kopcových polievkových lyžíc celozrnnej múky
2 vajíčka
2 lyžice sézamu (použiť môžete aj iné semienka, či orechy)
1/4 masla (takého klasickéhom v kocke, s obsahom tuku 80% a viac), sú to cca 2 lyžice
2 lyžice domáceho medu (kupovaný nepoužívam ale samozrejme podľa možností)
ľubovoľné množstvo ovsených vločiek, použila som cca 4 lyžice
Všetky hodnoty sú približné a dajú sa meniť podľa potreby, ja som robila od oka. Všetko dobre premiešame v nádobe, tak, aby neostali žiadne celé hrudky masla a všetko sa krásne spojilo. Cesto musí byť husté, vodu doliať len minimálne, inak sa veľmi lepí a nedá sa tvarovať.
Všetko je dobré premiesiť ručne-stručne a potom šúľať v rukách do tvaru guľky príp. piškóty. Z toho, čo mi ostalo som urobila tyčinky, čo sa mi pozdáva najlepšie ale s rizikom popraskania.
Pečieme v rúre (v mojom prípade plynovej), na vysokej hodnote, (u mňa všetko prebiehalo na rýchlo, inak sa musí stupeň počas pečenia regulovať). Mlsky som asi 3x skontrolovala počas cca 15-tich minút, kým neboli dostatočne pevné, až tvrdé (nie úplne!).
1 tyčinka mi praskla ale inak bez ujmy a vyšli krásne do zlatista.
TIP: Nepoužívam papier na pečenie ani olej, či tuk, robím na prírodno, pred pečením ale plech polejem vodou rozlejem po celej ploche a nadbytočnú vylejem.
Pamlsky treba nechať vychladnúť pred použitím. Je najlepšie im nájsť vhodné miesto v špajzi a naukladať ich do nádoby s vekom.
Počas pečenia tak krásne voňali, že som mala nutkanie ich podávať návšteve
alebo ich skonzumovať ako Vianočné pečivo
Našťastie nič také nehrozí, kedže Bubite ozaj chutili a to je čo povedať.
Sú vhodné aj pre psíkov s poruchami trávenia, kam spadáme.
Pred cvičením kuk do špajze a sme pripravení!