ako som predpokladal polopravdy. áno odporúčam každému prečítať, a utvoriť si vlastný názor. pár citátov :
Antioxidanty
Pravda o BHA, BHT, TBHQ
"Existuje obrovské množstvo výskumov ukazuje, že vystavenie väčšine diétne potraviny
prísady, na úrovni sa zvyčajne nachádzajú v potravinách, nepredstavuje žiadne riziko pre všeobecné
populácie. Avšak, ako Borzelleca poukazuje na to, vzhľadom na počet obyvateľov je
biodiverzity, by to nemalo byť prekvapujúce, keby niektorí jedinci boli citliví
určitých potravinárskych prídavných látok."
"Je nemožné, aby niekto na testovanie všetkých týchto permutácií, a to aj v prípade, že bolo
my sme mohli nikdy dúfať, že udržať všetky tieto informácie, keď robíme naše nákupy.
Takže, sme sa nachádzajú v Si tuation, že bude musieť pripustiť, že právne predpisy naše
vlády zaviedli sú dostatočné, aby nás chránil. Vo väčšine prípadov,
dúfajme, že sú, ale pre niektoré z nás, že nie sú dosť a my zažívame
Zdravotné problémy, ktoré môžu nikdy byť správne diagnostikovaná
"Neverím, že potravinárske prídavné látky sú skutočne škodlivé a rozhodne nie som na žiadne
krížová výprava, aby je zakázané."
"Mojím cieľom v týchto knihách je poskytnúť vám informácie o práve to, čo
Tieto prísady sú, ako sú používané, a ako môžu spôsobiť zdravotné problémy
pre niektoré z nás."
"Majte prosím na pamäti, že právne predpisy uvedené v tejto knihe, pokiaľ nie je uvedené inak
uviedol, že EÚ."
"Etické úvahy stranou, som presvedčený o priame
relevantnosti štúdií na zvieratách na človeka. Tiež dôkazy v nich, pretože
nie je priamo prenosné na človeka, je otvorená rôznym formám výkladu tak,
žiadny definitívny záver nemôže byť nikdy dosiahnutá."
"ADI: je skratka pre "prípustný denný príjem". To je odhad výšky
látka v potravinách alebo pitnej vody, vyjadrené v telesnej váhy, ktoré môžu
byť prijaté denne počas celého života bez významného rizika ."
"BHA a BHT boli použité v potravinárskych produktoch, s určitým obmedzením, pretože
neskoré 1950s. TBHQ je viac Posledným prírastkom do zoznamu antioxidantov povolených
potraviny, v Európe, sa stala uznávanou antioxidant pre použitie v potravinách v roku 2004.
Ich plná mená sú:
BHA: Butylhydroxyanizol (E320)
BHT: butylhydroxytoluén (E321)
TBHQ: Terciárne-butyl-hydrochinón (E319)
"V roku 2004 sa EÚ rozhodla TBHQ bol non karcinogénne pre človeka.
Ich rozhodnutie bolo na základe dôkazov zo štúdií so psami, potkany
a myšou."
citujem teba :"V akej koncentrácii škodia? Predsa v každej, priamoúmerne množstvu. " skratka ADI ti nič nevraví. nie nech si to každý prečíta sam !!! som rád že si to tu pridal . čo sa tíka ospravedlnenia vychádza mi že nemám začo lebo sú to len polopravdy a každý čo si to prečíta cele si utvori vlastný názor.