Čo sa týka etikety na ľudských potravinách: ruku na srdce, koľkým ľuďom niečo povie spôsob konzervácie, ak je tam uvedená kyselina askorbová, alebo nejaký iný chemický prvok, koľkým ľuďom niečo povie E - čko s číslom? Aj pri zaváraní kompótov alebo džemov alebo iných "domácich" dobrôt musíš použiť chémiu, ak sa chceš vyvyrovať toho, že vyhodíš celý náklad do smetí, lebo dostane pleseň, alebo skysne alebo... I v nálevových prípravkoch je chémia, takže sa s ňou stretávame na každom kroku. Pcháme do seba všetko možné. Voľakedy, v čase môjho detstva boli len výnomočné prípady detských alergií, dnes už mám taký pocit, že je skôr výnimočný prípad, že niektoré dieťa alergiu nemá. Ale to už je hodne OT.
hmm, toto uz aj uvadzas argumenty, ktorym ja osobne nerozumiem, aj ked dlhodobo pozorujem, ze su vo vseobecnej oblube. pre mna vsak nic nedelia ani nenasobia, ani nic nemenia na podstate veci
ja neviem, kolkym ludom sposob konzerevacie nieco napovie. mne osobne napovie, bo som si tie informacie zistila a viem, ze napovie vela aj inym, ktorych poznam.
ja osobne do seba vsetko mozne nepcham
(a aj keby som, co to ma spolocne s krmenim psa?
) a pri zavarani chemiu nepouzivam, ver mi, ze sa jej da uspesne vyhnut