Exor, nehaním jedno, nevyzdvihujem druhé. Všetko je vec názoru, ja, keby som bol v núdzi, tak by som dal prednosť Bardogu pred Golosi.
Moje dôvody - Bardog - určite lepšie zloženie, 8% jahňacieho mäsa a DERIVÁTOV sa mi v Golosi zdá dosť málo a kách... Maloobchodná cena (Anipet som našiel) za kg je temer rovnaká, niečo máličko v prospech Bardogu, ale ten rozdiel je skutočne nepodstatný. 150 mg E vitamínu pri 14,5% tuku sa mi nezdá víťazstvom, ale musím priznať - u Bardogu neviem aký je obsah. Rozdiel je možno 50 mg? Myslíš, že pri kuracom tuku, ktorý obsahujú OBE krmivá je to až také podstatné? Navyše dnes poznám značky, ktoré napriek chemicky konzervovanému tuku nasádžu do krmiva 300 mg E vitamínu a stane sa čo? To je záležitosť pár centov... (Aj výrobcovia reagujú na vedomosti chovateľov, by si sa divil...
) Chemickú konzerváciu nepriznajú, ale zdôraznia konzerváciu "prírodnými" tokoferolmi a zákazník uverí, keď vidí 300 mg a dokonca je celý happy. Výsledok je ten istý, akurát u toho druhého je v ňom menej syntetiky z E vitamínu
Takže "vychytanej konzervácii" uverím až vtedy, keď budem poznať dodávateľa kuracieho tuku... Ale toto je len môj pohľad a názor, nemienim viesť polemiky. Je v rukách každého majiteľa, čo si vyberie.