wer píše:erik70 píše:A tiež tam mám aj rodinu, aj známych a oni sú úplne obyč. ľudia a môžem povedať že nejaké eko, bio ich vôbec netrápi...
A keď bola tá pani u nás na návšteve tak ma zarazila taká jej veta, že ani nevieme čo máme...u nej predstava, že vybehne do záhrady odtrhne si jabĺčko napr. je úplne ako zázrak...vtedy som si uvedomila, že sa možno máme aj lepšie ako rakušani...
aj v obycajnom spare to je same bio, eko... oni to maju skor uz ako taky bezny standard. rovnako uprednostnuju vsetko domace, vsade je krajina povodu "Osterreich". a ze je zazrak jablko si odtrhnut v zahrade? pre rakusaka?
to kde byvaju ti znami, uprostred viedne? ved tu su vsade vinice, sady... je to kraj marhul - ano, tych maju viac ako jablk
pri kazdej jednej dedine maju hospodarske budovy a tam stroje, ktore vyuziva cela dedina...
no neviem, od nich sa naozaj mame co ucit...
Áno presne ako píšeš v strede Viedne (a v iných mestách)...lebo každý nemá možnosť bývať na vidieku...
Učiť sa môžeme určite, len to by slovač musela úplne zmeniť zmýšľanie...a vybudované budovy a aj poľnohospodársku techniku sme mali aj my v SR, a v každej dedine fungovalo poľnohosp. družstvo a staralo sa o pôdu, pestovalo, choval sa dobytok...ale prišla doba keď je zaujímavejšie nepestovať a nechať zarásť burinou a bordelom lebo im stačí (myslím obhospodarovateľov pôdy) raz za rok pomulčovať a dostanú také dotácie, že nemusia nič pestovať a mať náklady na všetku činnosť s tým spojenú...a tiež je výhodnejšie, jednoduchšie obsievať monokultúrami ako mať viacero pestrejších osevov...
A ešte som tak rozmýšľala nad tým eko, bio...na tomto svete je už skoro všetko otrávené - voda, vzduch, pôda...tak čo zdravé my tu chceme jesť?! Ako môže existovať bio jablko bez červíka?
Asi ho poprosia aby láskavo z toho jablka vyliezol lebo tam chcú dať nálepku bio...