tak je to teda tu - téma pre našu operenú dvornú zverinu

Ja prvá teda. Nikdy som sliepky ani nič podobné chovať nechcela, ale rok na Špeciálnych chovateľských odvetviach na SPU ma zlomil, a akonáhle spolubývajúca poľavila, dotiahla som ju na burzu hydiny a exotických vtákov do AX. a Vracali sme sa domov s piatimi prepelicami

Dve z nich - Mášenku a Hnedú mám doteraz, teda už jeden a pol roka. Medzitým ich tri hnedé kamarátky pošli, potom aj jedna biela (Hope) a škoricová (Pani Vedúca)... Posledné sliepocky sme kupovali minulý rok, tuším v júni. Z nich pred par týždňami odišla biela Bodka, ktorú baby šikanovali.
Dnes ich mám teda 6: Mášu, Hnedú, Tomáša, Pinguin, Žanetu a Etelu. Všetky sú dievčatá, každá inej farby, a pekne znášajú vajíčka.
V Nitre bývali na byte v obývačke, v Bratislave sú vonku pekne vo výbehu na tráve. Akurát na zimu boli v pivnici, kde bolo teplejšie a som im prisvecovala, pretože prepelice sú jediné hrabavé vtáky, ktoré sa na zimu sťahujú.
Výbeh každých pár dní posúvam, aby mali aj trávu a nie len blato, keďže sú teda fakt hrabavé

Tu sú nejaké fotky:

pri kŕmidle: zľava: hore: Pinguin a Žaneta, dole: Etela, Máša, Tomáš, Bodka, Hnedá:

Bodka:

Tomáš:

Etelka:

Hnedá:

Kukajú Tomáš, Pinguin, Etela:

Žanetka a Etelka:

Hnedá:

Vo veľkom výbehu sa striedajú s korytnačkou Lucky:

Kto nemá doma, asi nepochopí, ale teda takých pár prepeličiek vie byť 100x zaujímavejších, než televízor, a zabavia človeka aj na pol dňa [emoji2]
A čo vy? Tu je priestor na predstavenie vašich hrabavých spoločníkov, nech nezaberáme priestor v Zaľúbených [emoji38]
Sent from my BlackBerry Passport using Tapatalk