Doprava zdarma na Barfer.sk MATTPHOTO fotograf Večerné venčenie na Hafshope

Gazdinky a gazdinkovia

Sem môžete písať aj to čo sa netýka psov.

Re: Gazdinky a gazdinkovia

Poslaťod pigie » Str 27.12.2017 10:12

Tak ale ja som jedla hlavne sacharidy :heh: Ako nie, ja som nemala s vegetarianstvom doteraz ziaden vacsi problem. Ak som pribrala, tak od sladkeho alebo prezierania. Ale teraz som na stravu vdaka praci neskutocne prdela a som sa rozkysla uplne neskutocne... Takze zacinam si davat velky pozor co kedy ako, nech sa zase trochu zmensim :heh: (A poskladat sa to v spravnych pomeroch v pohode da... Len ja som si odvykla na to davat pozor a zjavne budem musiet zacat :ua: )
Obrázok
pigie
Multišampión
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 8248
Bydlisko: Bernolákovo

Barfer.sk

Re: Gazdinky a gazdinkovia

Poslaťod wer » Str 27.12.2017 10:41

Hej, len treba uberat sacharidy inde... Ja som vzdy jedavala sladke, aj vsetky mozne sacharidove prilohy a nikdy nebol problem. Lenze ked teraz chce clovek prijat dostatocne mnozstvo bielkovin, zakonite si tym pridava aj sacharidy, ktore musi niekde ubrat... a to je ten problem...
A vzdy ma bavili tie porovnania bielkovin - 100g spiruliny ma viac bielkovin ako 100g masa... len kto si dava 100g spiruliny na obed..?
wer
Multišampión
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 9649
Bydlisko: Záhorská Bystrica

Re: Gazdinky a gazdinkovia

Poslaťod pigie » Str 27.12.2017 10:54

No, ja som takmer vobec v poslednej dobe nejedla bielkoviny... Neviem, nemam pocit, zeby som mala problem sa dobre vystravovat, ale ja mam problem si navarit poriadne, odkedy maly chodi do novej skolky :heh: Proste strava sla do haja. So zdravou stravou to nemalo nic spolocne a telo mi to nedarovalo...
Nemyslim, zeby som musela uberat v normalnej strave sacharidy :nwm: Ako ano, mozno ked prejdes z masa na vege, tak ti to tak pride, ale ja som od 17 vegetarian a viem, kde som urobila chybu a viem, ze teraz mi dlhodobo chybali bielkoviny a telo na to okamzite zareagovalo. Mozno, keby som bola mladsia, tak sa nic nestane, lebo mi to kratkodobo odpusti. Ale teraz uz neodpusti nic. No a teraz ked tu stravu musim upravit, tak jasne, sacharidy musia ist dolu a bielkoviny hore, ale ako hovorim, nemam to problem vyskladat pri normalnom fungovani. Cize, ked sa sustredim na to, co davam do ust a v akej podobe (ale zase, mna to bavi, ked mam vidinu toho, ze zostanem tlsta :haha: ).
Obrázok
pigie
Multišampión
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 8248
Bydlisko: Bernolákovo

Re: Gazdinky a gazdinkovia

Poslaťod wer » Str 27.12.2017 11:11

A ty si vegan?
wer
Multišampión
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 9649
Bydlisko: Záhorská Bystrica

Re: Gazdinky a gazdinkovia

Poslaťod pigie » Str 27.12.2017 12:15

Nie. Ja som len sprosta :heh:
Obrázok
pigie
Multišampión
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 8248
Bydlisko: Bernolákovo

Re: Gazdinky a gazdinkovia

Poslaťod kellee » Str 27.12.2017 18:54

weron píše:
kellee píše:no napriklad zeleninu, uz ako dieta som ju nechcela jest a ani jedla z nej, proste mi nechuti

najhlavnejsie je aj tak si to upratat v hlave,lebo ked sa budes nutit,efekt bude presne ze nula . knizka ta nenauci jest zdravo pokial to sama naozaj nechces.drzim palce :ahoj:


skor dufam, ze ma kniha nauci upravit to jedlo tak, aby mi chutilo :lol:
kellee
Šampión
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 2410
Bydlisko: zapadákov

Re: Gazdinky a gazdinkovia

Poslaťod weron » Sob 30.12.2017 7:26

:lol: ked nieco vyskusas,daj echo :-)
"if we wait until we´re ready, we´ll be waiting for the rest of our lives."
weron
Šampión
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 2229
Bydlisko: Prdelákov xy

Re: Gazdinky a gazdinkovia

Poslaťod kellee » Sob 30.12.2017 7:37

po novom roku, sa do toho pustim budem uz mat viac casu
kellee
Šampión
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 2410
Bydlisko: zapadákov

Re: Gazdinky a gazdinkovia

Poslaťod pigie » Pon 01.01.2018 13:01

Viete aky je rozdiel v chuti v sojovych omackach shoyu a tamari? Ja som neznasala sojovku tu nasu klasicku, pre mna to bol a je cisty hnus, takze roky som sojovku odmietala pridavat do jedla. Kym som nenarazila na nejaky clanok o nich a o uplnom inom zlozeni, vyrobe atd ako tie nase sojovky, tak som si povedala, ze skusim. Kupila som si shoyu a zamilovala sa okamzite do jej chuti, ktora mi sedi. Tamari by som chcela vyskusat, ale v obchode ju nemali, tak ci tiez stoji za to a mam ju pozhanat.
Okrem toho, pouzivate lahodkove drozdie pri priprave jedla?
Obrázok
pigie
Multišampión
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 8248
Bydlisko: Bernolákovo

Re: Gazdinky a gazdinkovia

Poslaťod Lindchen » Pon 01.01.2018 13:12

Tamari som síce nemala (ideme zajtra akurát kúpiť), ale vraj je s obyč sójovkou neporovnateľne lepšia aj kvalitnejšia.
To droždie aj mňa zaujíma, kopec receptov je s ním.
klik -->> OBEDIENCE BA - semináre, intenzívky a tréningy
you're not allowed to access this file
Lindchen
Multišampión
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 7567
Bydlisko: Bratislava, DNV

Re: Gazdinky a gazdinkovia

Poslaťod wer » Pon 01.01.2018 13:13

Ja milujem sojovku, ale pouzivam teda len tie drahsie. Rozdiel netusim, nemala som viac druhov naraz, neporovnavala som.

A lahodkove drozdie hej, ale sporadicky, ked si spomeniem. :heh: A prakticky len na chleba, do natierok.
wer
Multišampión
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 9649
Bydlisko: Záhorská Bystrica

Re: Gazdinky a gazdinkovia

Poslaťod pigie » Pon 01.01.2018 13:17

Ja som sojovku pouzila naposledy 20 rokov dozadu :heh: Takze ci su nejake lepsie alebo horsie som nemala ponatia. Pre mna ta JEDNA, co bola v ponuke, bola proste HNUSNA a viac som sa o sojovku nezaujimala :heh: A teraz achkam o aky pozitok som sa oberala roky rokuce :haha:
Obrázok
pigie
Multišampión
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 8248
Bydlisko: Bernolákovo

Re: Gazdinky a gazdinkovia

Poslaťod Noelle » Str 03.01.2018 15:04

babule, neviete ako vyriešiť kváskový chlebík, konkrétne kvasenie bez miesenia ? Mám taký problém, že chlebík robím vždy v sobotu, lenže v poslednej dobe mám strašne málo času a to miesenie ma dosť zdržuje, keďže musím byť kvôli tomu doma. Musíma každých cca 40 minút cesto premiesiť pri 1. kvasení. Robím to takto a potrebujem to nejako zrýchliť: v piatok okolo 23 hod. si zarobím štartér, v sobotu okolo 13 je hotový (pláva na vode), zarobím cesto, prvých 40 min. nechám "lepkovať" :lol: a potom od cca 13:40 miesim každých 40 minút, spolu asi 2,5 hodiny. Potom dám na 2.kvasenie do ošatky na 2 hodky. Potrebovala by som to 1. kvasenie nejako urýchliť. Viem, že sa to dá dať aj do chladničky, lenže to je zase +12 hodín, čo mi zase nevychádza dosť času na preloženie do ošatky a ďalšie kvasenie. Nedá sa to nejako vykombinovať to 1.kvasenie v chladničke aj nie v chladničke ? Niečo v zmysle, že povedzme 1x premiesim a idem preč ? Nechcem to testovať na slepo a zničiť si chlebík.
Človek žije v čase, v plynutí vecí, avšak čarovné zviera žije vo večnosti okamžiku (Jorge Luis Borges)
Noelle
Snoopy
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 177
Bydlisko: okr. Malacky

Re: Gazdinky a gazdinkovia

Poslaťod weron » Str 03.01.2018 16:17

a recepty bez miesenia priebezneho si neskusala?
"if we wait until we´re ready, we´ll be waiting for the rest of our lives."
weron
Šampión
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 2229
Bydlisko: Prdelákov xy

Re: Gazdinky a gazdinkovia

Poslaťod Noelle » Str 03.01.2018 16:24

ee, našla som jeden recept - myslím že od Cuketku, ale nemám na to vhodný pekáč ani nič podobné a keďže používam obyčko plech na ktorom to pečem, neviem, či by sa to nerozlialo a bolo by po chlebíku. Nie je v tých kváskových knihách o tom dačo ? Tento víkend som trochu pozabudla na miesenie (vytiekla mi voda z práčky), a po asi hodine bochník napuchol, že až, potom som ho ale miesila zopár krát, pre istou. čo by sa stalo, keby že vynechám vlastne to prvé kysnutie a rovno to šupnem trebárs na 4 -5 hodín do ošatky ? :hi: Nebol by moc bublinkový alebo naopak spľasnutý ? Alebo ?
Človek žije v čase, v plynutí vecí, avšak čarovné zviera žije vo večnosti okamžiku (Jorge Luis Borges)
Noelle
Snoopy
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 177
Bydlisko: okr. Malacky

PredchádzajúciĎalší

Späť na Voľná Diskusia