Doprava zdarma na Barfer.sk MATTPHOTO fotograf Večerné venčenie na Hafshope

Gazdinky a gazdinkovia

Sem môžete písať aj to čo sa netýka psov.

Re: Gazdinky a gazdinkovia

Poslaťod weron » Str 03.01.2018 16:44

ja uz som.robila viac krat a v pohode. najskor asi zalezi od muky aku pouzijes. mozem ti poslat nejaky rcp z knihy :-)
"if we wait until we´re ready, we´ll be waiting for the rest of our lives."
weron
Šampión
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 2229
Bydlisko: Prdelákov xy

Barfer.sk

Re: Gazdinky a gazdinkovia

Poslaťod Noelle » Str 03.01.2018 16:52

keby si našla dačo z ražného kvásku a zvyšok zo pšeničnej chlebovej múky, stačí jeden rcp popis, nech viem, čo je dôležité dodržať. A čo si konkrétne skúsila ? Napíš mi prosím postup koľko si nechala kysnúť bez miesenia a koľko v ošatke, ako si to robila a z akej múky, ja robím stále ten istý, lebo sa ho nevieme "dožrať" s maslom :lol: (ražný kvások, pšeničná chlebová, soľ, rasca, voda, konec, občas pridám ligurček, lebo ten pchám všade)
Človek žije v čase, v plynutí vecí, avšak čarovné zviera žije vo večnosti okamžiku (Jorge Luis Borges)
Noelle
Snoopy
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 177
Bydlisko: okr. Malacky

Re: Gazdinky a gazdinkovia

Poslaťod weron » Str 03.01.2018 18:32

noelle napis mi ss s mailom,odfotim a poslem,strasne sa mi nechce prepisovat :joint:
"if we wait until we´re ready, we´ll be waiting for the rest of our lives."
weron
Šampión
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 2229
Bydlisko: Prdelákov xy

Re: Gazdinky a gazdinkovia

Poslaťod Lindchen » Pon 15.01.2018 23:25

Baby, ako ochucujete pečenú zeleninu? Mám cviklu, mrkvu, zeler, petržlen a bataty (patria tam?) - aké bylinky/koreniny? Ochucovanie je moja slabá stránka, takže v tom trošku tápem.
klik -->> OBEDIENCE BA - semináre, intenzívky a tréningy
you're not allowed to access this file
Lindchen
Multišampión
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 7592
Bydlisko: Bratislava, DNV

Re: Gazdinky a gazdinkovia

Poslaťod Sim » Pon 15.01.2018 23:47

Čierne korenie, grilovacie, karí korenie, paprika, cesnak...alebo moje obľúbené je petržlenová vňať :smile:
A hej, batát, zemiaky celkovo sa berú ako zelenina, aj keď mne osobne to je divné :ha:
Sim
Hafan
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 657

Re: Gazdinky a gazdinkovia

Poslaťod Lindchen » Pon 15.01.2018 23:52

Tak batáty isto sú zelenina :heh: . Otázka bola, či sa to zvykne jesť takto spolu.
Ďakujem, hm, no karí, grilovacie, to sa mi tam nehodí :angel: . Zvykne sa dávať tymián, možno aj niečo ďalšie (na to sa pýtam), tiež netuším koľko :nwm: .
klik -->> OBEDIENCE BA - semináre, intenzívky a tréningy
you're not allowed to access this file
Lindchen
Multišampión
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 7592
Bydlisko: Bratislava, DNV

Re: Gazdinky a gazdinkovia

Poslaťod Sim » Pon 15.01.2018 23:58

Jáj, tak jasné že sa to jedáva spolu :heh: :yes:

Musíš len skúšať, zistíš čo ti vyhovuje :smile: akože hlavne množstvo myslím a tak
Sim
Hafan
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 657

Re: Gazdinky a gazdinkovia

Poslaťod wer » Uto 16.01.2018 6:20

Lindchen, tymian veru :yes: ja hadzem cele stonky do toho, cele to prevonia. Nic ine nedavam
wer
Multišampión
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 9665
Bydlisko: Záhorská Bystrica

Re: Gazdinky a gazdinkovia

Poslaťod weron » Uto 16.01.2018 7:26

ja mam rada bylinkovu sol
"if we wait until we´re ready, we´ll be waiting for the rest of our lives."
weron
Šampión
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 2229
Bydlisko: Prdelákov xy

Re: Gazdinky a gazdinkovia

Poslaťod clupko » Uto 16.01.2018 9:29

alebo iba sol a trosku cierneho/bieleho korenia. alebo rozmarin. cviklu moc neoblubujem, ale raz som mala pecenu s kozim syrom a to bolo super.
It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.
--------
http://avery.wz.sk
clupko
Big Dog
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 1213
Bydlisko: Bratislava

Re: Gazdinky a gazdinkovia

Poslaťod gaidheal » Uto 16.01.2018 9:50

Lindchen píše:Tak batáty isto sú zelenina :heh: . Otázka bola, či sa to zvykne jesť takto spolu.
Ďakujem, hm, no karí, grilovacie, to sa mi tam nehodí :angel: . Zvykne sa dávať tymián, možno aj niečo ďalšie (na to sa pýtam), tiež netuším koľko :nwm: .


veď podľa tvojej chuti : bazalka, rozmarín, timián, oregáno, petržlen.vňať, a koľko? no "přiměřene" :no:
gaidheal
Junior
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 488

Re: Gazdinky a gazdinkovia

Poslaťod Lindchen » Uto 16.01.2018 12:20

gaidheal píše:veď podľa tvojej chuti : bazalka, rozmarín, timián, oregáno, petržlen.vňať, a koľko? no "přiměřene" :no:

To čo si napísala, viem aj ja :heh: .
Ale ja neviem, čo ako na jedle chutí, čo sa k sebe hodí a koľko je primerane :nwm: . Proste nevarím, netuším.
klik -->> OBEDIENCE BA - semináre, intenzívky a tréningy
you're not allowed to access this file
Lindchen
Multišampión
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 7592
Bydlisko: Bratislava, DNV

Re: Gazdinky a gazdinkovia

Poslaťod wer » Uto 16.01.2018 12:28

Ja som prave pokladnicke v yeme davala tipy, kde sa pouziva koriander :lol:
wer
Multišampión
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 9665
Bydlisko: Záhorská Bystrica

Re: Gazdinky a gazdinkovia

Poslaťod hisham » Uto 16.01.2018 14:25

Lindchen, sak od oka :joint: Menej je niekedy viac. Daj sol, trochu cierneho korenia a napr. vetvicku tymianu. Mozno nabuduce sa ti zaziada viac toho alebo onoho, to casom zistis. Co sa ucis varit?
Hakuna matata.
Nothing's ever lost forever, it's just caught inside the cushions of your couch
and when you find it you'll have such a nice surprise.
hisham
Big Dog
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 1107

Re: Gazdinky a gazdinkovia

Poslaťod Crossa » Uto 16.01.2018 14:46

Ako pripravujete pečenú cviklu?
Crossa
Junior
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 346
Bydlisko: Šaľa

PredchádzajúciĎalší

Späť na Voľná Diskusia